Politisk korrekt

Politisk korrekt

När man läser Medborgare X, Flashback och andra misslyckade instanser som protesterar mot ordningen i sammhället slås jag av, den mycket ofta förekommande, meningen “politiskt korrekt” eller “PK”.

Jag har aldrig tidigare hört/läst detta uttryck!
Första gången var på Flashback. Därefter ser jag uttrycket i stort sett varje blogg/forum som tycker man skall få förtala och kränka folk! Om jag inte var i färd med att jaga identiteter skulle jag fortfarande varit lyckligt ovetande om utrycket.

Vad är “politisk korrekt” för något? Vad betyder det?
Jag har tänkt mycket på vad det betyder och har kommit fram till att det inte betyder något alls, det är bara ett elakt tillmäle mot dem som vill ha ordning och reda, mot alla som vill kunna uttrycka sig fritt och mot dem som är annorlunda och svaga.

Uttrycket används alltid av de som är motståndare till ovanstående oavsett vad de själva skriver/säger och det är alltid de, kulturellt korrekta, som inte sitter vid makten som använder uttrycket.

Lustigt nog så är det personerna som använder uttrycket “politiskt korrekt” som är de som skapar mest “politiskt korrekthet”.

Om samma personer fick bestämma så skulle ingen som är svag och annorlunda, eller kanske helt normal, våga uttala sig utan att bli utsatt för dessa näthatare som hyllar just den odefinierade motsatsen till det odefinierade uttrycket “politisk korrekt”.

Var jag än ser uttrycket “politiskt korrekthet” numera förknippar jag det med värsta sortens näthatare, förtalare, kränkare eller vad fan man nu kallar skiten för.

En tanke på “Politisk korrekt

  1. Det kränkande tillmälet Politiskt korrekt som används flitigt på samtliga forum och bloggar bör hängas ut samt även benämningen Sjuklövern som går ut på att häckla de 7 riksdagspartierna borde hängas ut som kränkande tillmäle,för den tillmälet har även spridit sig till de flesta forumsajter och bloggar.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer