Polisen – Vad fan är det för fel på dem

Den 20-åriga Eric Torell med Downs syndrom och stod på en treårings nivå sköts ihjäl av tre poliser med 25(?) skott den 2 Augusti 2018. En utredning pågår kring händelsen och vi skall egentligen inte springa händelsen i förväg men vi kan konstatera att flera poliser väljer att på ca 30 meters avstånd skjuta mer än 8 skott på man mot Eric bara för att han hade en leksakspistol i handen. Eric har svårt för att förstå vad folk säger och ännu svårare blir det om några poliser skriker åt honom. Poliserna såg det som ett allvarligt hot att Eric inte lade ner plastbiten som skulle föreställa en pistol och sköt 25 skott som träffade inte bara Eric utan vida omkring.

Vi såg på samma avstånd direkt att en person har Downs syndrom

Vi testade att titta på en person med samma syndrom på 30 meters avstånd och kan säga att vi såg direkt att han hade Downs syndrom. Det fanns ingen som helst tvekan! Hur kan tre poliser undgå att se att detta var en person som har Downs syndrom? Omöjligt säger vi! Fullständigt omöjligt! Det poliserna gjort ser i våra ögon ut som att de inte kunde hållas tillbaka för “här skall det skjutas, nu har vi chansen”. Med tanke på mängden skott som sköts verkar det faktiskt som de tog chansen att “skjuta för allt vad tygen håller”. Skjutningen kan mer liknas vid en massakern eller en kallblodig slakt. Normalt räcker det med ett eller ett par skott för att oskadliggöra en person. Vad skulle hända om en vanlig person varit och köpt en leksakspistol till sitt barn och går på gatan med det? Skall han plikta med sitt liv bara för att det finns skjutglada poliser? Nu var det inte detta vi skulle dryfta utan en annan sak som handlar om samma skjutning.

Poliser hyllar dödandet av Eric

I en Facebook-grupp UMF (Underbetalda, Missnöjda och Förbannade) med 7500 medlemmar hyllar man poliserna som sköt Eric. Jo, ni läste rätt, de hyllar slakten på Eric! Allvarligt talat, vad är det för fel på poliser som gör på detta ohyggliga vis efter en slakt på en handikappad person med en tre årings utvecklingsnivå? Vad vi gärna vill konstatera är att dessa poliser verkar också står på en treårings nivå. Det är förenat med livsfara att låta människor som står på en treårings nivå bära vapen och ha polismans befogenhet.

De som skrivit hyllande om slakten på Eric skall omedelbart befrias från sin anställning, detta är inte på något sätt tillrådligt att uttrycka för personer i folkets tjänst!

Vad skriver de

Bästa kollegor som råkade befinna sig på platsen och tvingades avlossa verkanseld mot en person – alla mina tankar går till er!

Jag var ytterst nära att göra det samma som er. För mig så la personen ned vapnet. Det gjorde inte den ni hade framför er. 

Ni gjorde ett klokt beslut, ni kom hem till familjen och jag hoppas innerligt att alla kolleger hade fattat samma beslut som ni.

Det är tungt nu men vad skulle ni gjort annorlunda? Ni är en heder för kåren och ni har alla med er i tankarna
Källa: Expressen

Lägg märke till deras ordval “tvingades avlossa verkanseld “. Det är ingen som tvingar någon, de valde att slakta Eric med Downs syndrom. Vi är övertygade om att de inte kunde missat att han var handikappat, vi kunde lätt avgöra det på samma avstånd vid ett litet test. Med de åsikterna som uttrycks här ovan är det frågan om man ens vågar gå ut på tomten med en kratta. Polisen kan ju hävda att det var ett automatvapen och inte skulle vi slänga krattan ifrån oss för de skriker ju “lägg ner vapnet” och en kratta är ju inget vapen. Alltså riskerar man slaktas av en grupp skjutglada poliser som dessutom inte kan skjuta. Deras 25 kulor, ca 8 kulor på man, hade en stor spridning vida omkring och bara deras stora brist på pricksäkerhet utgör en omedelbar livsfara för medborgarna. Utöver detta verkar det som att alla poliser är sammankopplade när de står inom hörbart avstånd för ALLA skjuter när en skjuter, varför det? Vill man döda samma person flera gånger? Eller vad är svaret på det?

Kritiska till Erics föräldrar

Kritiska poliser till slakten av Eric kritiseras av samma Facebook-grupp men värst är att Erics föräldrar som förlorat sin son på grund av skjutglada poliser kritiseras i Facebook-gruppen på ett minst sagt oanständigt sätt. Bland annat lägger de skulden för skjutningen på föräldrarna. Det står helt klart att den Facebook-gruppen skall upplösas. Poliser skall vara starka psykiskt, klara svåra påfrestningar, snabbt kunna avgöra om någon är farlig och hålla käften om andra personers förehavande. mamman till Eric säger så här:

Det är svårt att hantera alla känslor när jag hör det här. Jag blir förvånad av att de hyllar sig själva och hoppas att ingen polis i framtiden någonsin igen kommer agera likadant
Källa: Expressen

Inte acceptabelt

Skjutandet från flera person med urusel precision på 30 meters avstånd mot en lätt synlig person med Downs syndrom på ett sätt som mer liknar en slakt är inte acceptabelt på något sätt men att därefter hylla poliserna som slaktade Eric är nästan ännu värre. De som slaktade Eric skall tas ut tjänst omedelbart tills utredningen är klar och de som hyllade slakten skall avskedas på stående fot. Inget annat är acceptabelt!

Vi har onda aningar

Trots det som hänt är utredningen om poliserna redan klar innan de börjat, dvs de skall frias. Förmodligen kommer de med en idiotursäkt för slakten på Eric precis som åklagaren i fallet med polisbilen som körde på folk i Stockholm för ett tag sedan. Den gången skylde åklagaren på att orsaken var ett dåligt batteri. Ett dåligt batteri kan aldrig orsaka att man kör upp på trottoaren och in i en folkgrupp. Det är helt uppenbart att man skyddade poliserna som de alltid gör och som de kommer att göra denna gången också. De som skriver olämpligt på Facebook kommer att ursäktas med att det är på deras fritid och vad de gör på fritiden är inget polisens lägger sig i. Det är så man gör i vårt land, det är en “normal” företeelse om det gäller polisen.

Vi eftersöker

Vi eftersöker någon som kan skicka bilder på inlägg från den slutna polisgruppen UMF. Ännu bättre vore om vi fick inloggningsuppgifter så att vi själva kan fota av inläggen som är av intresse. Finns du goda polis där ute som kan hjälpa oss med detta?

Källa: Expressen

4 tankar på “Polisen – Vad fan är det för fel på dem

 1. Hej I Folkets Intresse Redaktion.

  Har tjugo minuters paus och försöker hinna med att bemöta av er publicerat tillika har förståelse om ni inte publicerar nedan åsikter som inte till fullo samstämmer med era.
  Med insikt I Folkets Intresse Redaktion kamp med att stödja karaktärsmördade i felaktiga mediapubliceringar som uppviglat Flashbackdebattörer med i deras fantasin skapat medverkan, kan endast beivras genom att, också avseende i artikel tragiska händelse, själv försöka sätta sig in i samma situation som poliserna och själv svara på förmodad egen reaktionen, om inte spekulationer läkt ut i till medierna.
  I artiklar med politiker Martin Marmgren ”När polis står inför en farlig person som riktar ett skarpt vapen mot en så är marginalerna minimala, vid minsta tvekan kan göra att personen hinner skjuta är det uteslutet att skjuta i benet” , följs dessutom av”Med facit i handen var det en kille med Downs syndrom och ett leksaksvapen, kan det kännas obegripligt att han uppfattades som ett så överhängande hot, men beslutet att skjuta fattas dock extremt fort och under potentiell livsfara”!
  Just det! Med facit i handen är alltid svaren givna innefattande efter händelsen vetskap att mannen var funktionsnedsatt, (men inte) obeväpnad, utan han hade ett vapen i handen som med facit i handen, var en leksakspistol!

  Med facit i handen är sannolikheten hög för att alla poliser vet att denna gång av en man med vapen riktat mot polis som på 30 meters avstånd, inte kunde se att det var ett leksaksvapen i en själsligt handikappad mans hand och därav bör Martin M med facit i handen,förtydliga hans åsikt att ”poliserna bör tydligt be om ursäkt”, för vad?
  Poliserna som på 30 meters avstånd den tiden på dygnet brist på dagsljus, står inför en beväpnad person bör politiker Martin M veta att de (fd?) poliskollegerna dessutom var utlarmade avseende ”en extremt farlig våldsman” och vid samma scenario är sannolikt poliser oavsett desamma reagerat på samma sätt .
  I Folkets Intresse redaktion, läsare och debattörer har sannolik någon gång reagerat över att journalister publicerat ”vi har ingen insyn” följt av detaljrika artiklar om händelserna de själva säger att de inte hade någon insyn i, till och med om händelser som inte ens existerar och att efter att ha läst en artikel ”hålla med eller hävda egen diametral motsatt åsikt bör ske sakligt, vilket ibland är riktigt svårt att upprätthålla, avseende så ock berättelsen om av poliser skjuten 20 åriga mentalt handikappad man och just handikappet synes rendera ut i att de glöms bort att det alltid finns minst två versioner av förlopp fram till det som inte skulle ha skett, skedde.

  Med enda information av journalist tolkning av händelse som i detta fall dessutom är åtkomstskyddet, dras med i drevet mot två poliser och deras kollegor som i samma farliga jobb försöker att med berättelser om liknande situationer ge dem empati och stöd, är tack vare säljande rubriker det som orätt riskerar att slå de kvinnliga polisernas liv i spillror precis som den mediametodiken slagit ett synnerligen stort antal andra orätt utpekade personers liv i spillror.
  I Folkets Intresse artiklar och debattfält visar verkligheten avseende dem som inte drar sig för att med inte existerande händelseberättelser manipulera till anslutning i spridande av orätta uppgifter som slagit liv och yrkeskarriärer i spillror för oundvikligen karaktärsdödade av scriptkiddies som gör det i självförakt och andra gör det för inkomster av i demonisering grundlöst klistra nedvärderande etiketter på trycksvärteoffren med följd att antal seriösa nyhetssajter har valt att stänga sina kommentarsfält på grund av att i medierna säljande rubriker uppviglar respektlösa nätrolls anstiftan och medverkan i hot, hat och förtal mot de omskrivna i artiklarna och övriga debattörer med annan åsikt, så ock i juristsfären var forum Sveriges enda Juridiska Dagstidning också stängt debattfälten på grund av extremister och slasksajttrollens invasionshat, som nu riktas poliserna som i utryckning i annat ärende avseende ”farlig person” hamnade i en situation att vare sig order att lägga ner vapnet eller verkanseld hörsammades.

  Vapen florerar öppet i Sverige sedan några år tillbaka och poliser riskerar varje gång dag att möta det scenariot som de kvinnliga poliserna gjort och med insikt i de facto bör såväl journalister och allmänheten inse att under samma omständigheter och avstånd som rådde avgöra om den 20 åriga mannen som inte löd order hade Downs syndrom, var påverkad av droger eller om hans vapen var äkta eller inte och avseende att poliskollegors Facebook inlägg ”gillats” är uppfattning och åsikt att om ”gilla knappen” bytts ut till ”kollegors empati och stödknapp”, hade ingen reagerat.
  För att oavsett händelse objektivt fastställa fakta, måste man se platsen under samma omständigheter, dag, skymning, natt, väderlek som rådde när poliserna med 30 meters avstånd sköt mot en man som med facit i handen, vilde sig var en 20 åring med intellekt på en treårings nivå på grund av Downs syndrom.

  Avseende ”Vad skulle hända om en vanlig person varit och köpt en leksakspistol till sitt barn och går på gatan med det” är ett helt annat scenario som sannolikt har lika många olika åsikter som svar och personlig åsikt är att om jag hade en tjugoårig son har han själv valt konsekvenserna om han inte hörsammar polisers order att lägga ner vapnet, och om den inte befintliga sonen hade ett mental handikapp hade jag som förälder inte ge honom en leksakspistol i dessa tider när polisen vet att det drösar av äkta vapen ute på stan och idag är leksaksvapen kopior av äkta vapen och för några dagar sedan riktade en 15 åring ett vapen mot poliser som, med facit i handen, var ett äkta vapen.
  Avseende Er test att ”på 30 meters avstånd titta på en person med samma syndrom fanns ingen som helst tvekan om att ni direkt såg att han hade Downs syndrom” betvivlas inte, tillika är testet noll värt för ni visste vad ni skulle titta efter och ni såg inte personen under samma omständigheter och press som poliserna i tjänst på 30 meters avstånd uppfattade var ”ett allvarligt hot när en tjugoåring man med vapen i handen vägrade att lägga ner vapnet som med facit i handen visade sig är ett leksaksvapen
  Er åsikt ”att det till ock med fullständigt omöjligt” respekteras men delas inte och sannolikt är att alla poliser skulle under samma omständigheter fatta samma ögonblicksbeslut som de två kvinnliga poliserna gjort och avseende deras kollegors efter den traska händelsen empati och stöd är förvånande att någon kan tolka till att ”de hyllar poliserna som sköt Eric”.

  Mord med vapen är senaste åren ett nära dagligt inslag i Sverige och varje dag riskerar poliser under utryckning sina liv på grund av de facto och att poliskåren nu försöker stödja sina kollegor visar att trotts av kvinnliga poliser i Metoo beskrivna sorgliga bemötande av manliga kollegor finns motsatsen manliga kollegor som i liknande situationer ”varit ytterst nära att fatta samma beslut men personen lade ned vapnet” vilket inte mannen som de kvinnliga poliserna 30 meter framför sig gjorde och avslutningsvis nämns avseende polisens hemliga Facebook att det också finns hemliga åklagargrupper som skriver om åklagarvänlig domare och oerhört många privatpersoner, företag och i myndigheter, åklagare, domare, departement och poliser inkluderande ledamöter från Polisförbundets styrelse har också egna Facebook grupper som de av upprörda känslor och rustration som är svår att hantera”, precis som artikelförfattaren I Folkets Intresse ”har svårt att hantera alla känslor när man hör det här” vilket är en mänsklig reaktion, som i detta ärende förstärkts av ”facit i handen”, men utan facit är märkligt att ”när de hörda” endast består av journalister och en politikers märkliga motsägningar och kritik avseende de kvinnliga polisernas kollegornas försök till stöd och empati, avseende ett ögonblicksbeslut i uppfattat hot mot egna liv, som slutade sannerligen olyckligt.
  MVH / PB J.

 2. PB J:
  Hej I Folkets Intresse Redaktion.

  Har tjugo minuters paus och försöker hinna med att bemöta av er publicerat tillika har förståelse om ni inte publicerar nedan åsikter som inte till fullo samstämmer med era.
  Med insikt I Folkets Intresse ….
  MVH / PB J.

  Vi publicerar inte rena hot och liknade men allt annat publicerar vi.
  Vad det gäller poliserna reagerar vi på att tre personer i verkanseld tömmer i stort sett sina magasin i killen 30 m bort. Verkanseld är det när man sätter en kula i ett ben eller så. I detta fall sköt de vilt eftersom skotten träffade allt inom några meters avstånd från killen.

 3. Ett stort antal reagerar på antalet skott och visst betyder verkanseld att den ska ”slå ut men inte döda objekten”, men beroende på omständigheter i situationer där objekten har vapen kan och har av poliser rätt eller fel uppfattad objektrörelse, renderat ut i att bestämd verkanseld i ett ögonblicksbeslut ändrats med dödlig följd för objekten.
  Mänskliga faktorn har många nyanser och nyutbildade polisers beslut fick fasanfyll följd tillika måste man ha insikt i händelseutvecklingen på olycksplatsen innan man dömer någon ohörd.

  Oavsett vad utredning kommer fram till så är det mer än illa ställt i polisorganisationen som underminerats av så många borttagna krav, att aspirantkvalitet saknas och kvar är aspirantkvantitet med följd att säkerheten är knappt skönjbar och till råga på allt föreslår polisledningen december 2018 att de också ska tillföras egen Lex lag!

  Lex lagar betyder endast att tjänstemän oavsett oegentligheter är straffriförklarade och med Polisledningens förslag att de också ska ges en egen Lex Polis och om/när polis med eller utan uppsåt begår oegentligheter som leder till skador eller rent av döden för brottsutsatta, inträder Lex Polis som oavsett Lex Lag betyder att tjänstemännen ska själva utreda av dem själva med eller utan uppsåt begångna oegentligheter också när det renderat ut i människors död.

  Som uppfattas mest känt Lex avser den mördade pojken Bobby som fått en Lex Lag uppkallad efter sig, efter att han under lång tid utsatts för tortyr som myndighets personer trotts anmälningar ignorerade och när Bobby var mördad för att rättsvårdande myndigheters tjänstemän å det grövsta brustit i yrkesutökning, skapades Lex Bobby!
  I världens demokratisks rättsstater finns naturligtvis inte
  ”Lex Lagar” utan tjänstemän i de staterna åtalas och döms för olika grader av vållande till annans död, men i Sverige skapade Lex Lagar gör att tjänstemännen automatiskt går fria!

  Med insikt i de facto är Polisledningen december 2018 förslag att en Lex Polis också ska införas, en riksrysare, för i Sverige lagar stiftar
  (är i varje fall tänkt) att stoppa tjänstemäns maffiametoder och i Sverige Lex Lagar ger per automatik 100% straffrihet för tjänstemäns maffiametoder.
  Redan nu utgör polisers utredningar av poliskollegor i polisens egna interna utredningar allvarlig rättssäkerhets-fara och inför Sverige dessutom en Lex Polis Lag är statens befolkning bortom all räddning!
  Mvh/PB J.

 4. PB J:
  Ett stort antal reagerar på antalet skott och visst betyder verkanseld att den ska ”slå ut men inte döda objekten”, men [..]
  Mvh/PB J.

  Strålande kommentar, bara att hålla med!

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer