hatforumet Flashback

Polisen som mitt i nätet står

Polisen folkets beskyddare

Polisen är ett av folkets instrument för att skydda oss själva mot brott och andra olagligheter. I ett samhälle med en massa folk tätt inpå varandra är det förmodligen ett måste att han en sådan funktion. Polisen är dessutom inte perfekt, det finns mycket att önska men en sak som de sällan gör är att uttala sig om de brott de är satta att lösa och det gör de rätt i.

Nätbrott

Ett av brottstyperna som är relativt ny som polisen också skall lösa är nätbrott, som förtal och kränkningar mm. Den typen av brott lägger polisen allt för ofta ner. De som är drabbade upplever någon slags lathet att inte vilja ta i det som är mer komplicerat än brottets grovhet. Brott som inte anses vara grova kan ändå vara förödande för den drabbade. Bli uthängd på nätet som brottsling av värsta sort är en fruktansvärd upplevelse som skapar stora problematiska konsekvenser. Detta tycker våra lagskrivare och rättsväsen inte är något att lägga resurser på. Man har till och med infört en regel i förorden till dessa brott som helt sätter dessa lagar ur spel, “det skall vara av allmänt intresse” innan polis och rättsväsende tar tag i det.

Vad är allmänt intresse

För att bedöma nivån av vad som är allmänt intresse räcker med åklagare helt skilt från folkets påverkan. Vi har alltså hamnat i en situation där folkets rätt att styra landet demokratiskt satts ur spel. Åklagarna har bestämt att “allmänt intresse” aldrig råder i detta land. Det innebär att allt som sker på nätet av förtal, kränkningar, uthängningar och mycket mer är fritt fram att göra. Polisen lägger genast ner alla sådana anmälningar. Allt prat om att “alltid anmäla allt” är just bara tomt prat.

Näthatarna har bytt fot

I och med att en polisen Peter Springare på nätet skriver om de personer han utreder eller utrett och till detta lägger egna personliga åsikter som ligger åt det rasistiska hållet har polisen fått en ny kader som påhejare, näthatarna. Före detta var det mycket illa att polisen inte utredde brotten som näthatarna står för men nu är det ännu värre när näthatarna till och mad hyllar polisen. Vi har sett att de som näthatar är ofta också rasister, inte alla men de flesta. Detta skapar en ohållbar situation på nätet, de som näthatar tror sig nu ha fritt fram att göra så.

Nya lagarna

Vi sätter nu vårt hopp till de nya lagarna. Om de nya lagarna får förbehåll som de tidigare är allt jobb med nya lagar totalt onödigt och våra politiker har blivit lurade av rättsväsendet än en gång. Vi hoppas dock att politikerna inte är lika lättlurade framöver när lagarna skall klubbas igenom. Vi skall och får inte bygga in regler som gör att den förstockade åklagarkåren kan bestämma över folket på det diktatoriska sätt de kunnat göra i många år gällande brott mot ens person på nätet. Den konstruktionen får bara inte finnas i en demokrati!

Tillbaka till den tanklösa polisutredaren

Polisen Peter Springares som helt öppet på Facebook skriver vilka folkslag som mest står under utredning har skapat en mobb som kan bli livsfarlig för nu har de fått en felaktig känsla av att de har polisen på sin sida. Vår regering och andra myndigheter har insett det farliga i att peka på vissa folkgrupper som mer brottsliga än andra och har därför gett order om att detta inte får torgföras. Polisen som tror han gjort en välgärning har vällt omkull allt detta och skapat en minst sagt farlig situation som kan leda till upplopp och stora slagsmål mellan olika grupper i samhället. Polisens agerande kan jämställas med polisen i Los Angeles som felaktigt dödade en färgad person för några år sedan. Det blev nära nog inbördeskrig i staden som inte gynnade någon. Det är på denna nivå vi skall se våra brottsbekämpares feltramp.

Begår invandrare mer brott

Det skall sägas att brotten har stadigt minskat sedan 1900-talets början. Idag är brottens antal lägre än de var ex.vis på 50-talet. Trots det får man en känsla av att det är mer brott nu än någonsin och det beror på att allt kommer blixtsnabbt ut på nätet, dessutom är bevakningen avsevärt bättre idag än förr. Brott av invandrare lyfts dessutom på olika nätplatser till nivåer de inte alls gjort sig förtjänade av och får på så vis ett skimmer av större mängd än det handlar om.
En utredning som gjorts av en doktorand i Göteborg för några år sedan visar att de som är överrepresenterade bland brottslingar är de som befinner sig längst ner på den sociala stegen. Idag är det invandrarungdomar som finns i den socialgruppen, på 70-talet var det jugoslaver, på 60-talet “unga finska pojkar från landet” och före det var det Romer, Kringresande, Knivslipare och luffare i en blandad ordning. Nu när vi haft en relativt stor invandring de senaste decennierna är det inte alls konstigt att det är just invandrare som finns längst ner på den sociala stegen och som därmed kan vara överrepresenterade i brottsstatistiken. Något som sällan sägs är att invandrare också är överrepresenterade inom läkarkåren och inom flera andra högutbildade arbeten.

Om det inte vore för

Men inte heller doktorandens utredning säger allt. Den tar inte med brott på nätet för de brotten har vi högre upp i denna artikel visat att rättsväsendet vänder ryggen till. Om vi skulle räkna med nätbrotten skulle både brottsstatistiken och vilka som befinner sig längst ner på den sociala stegen förändras radikalt. Då skulle det komiska uppstå att de som idag skriker högst om att invandrare begår brott sitter tillsammans med de invandrare som begår brott och befinner sig på samma låga plats på socialgruppsstegen. Det är alltså våra lagskrivare och rättsväsendet, vid sidan om rasisterna, vi får skylla på för den situation som uppstått.

Mer att läsa: Aftonbladet

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer