Petter Northug – Blev illa kränkt

Petter Northug, den Norska skidstjärnan ni så väl känner till, blev mycket illa kränkt på en presskonferens av en Norsk journalist. Nu ber journalisten om ursäkt.

En mycket omtalad kränkning

Kränkningen av skidstjärnan blev direkt uppmärksammad i hela Skandinavien. Orsaken är att kränkningen var så illa att det borde rendera en rättegång och ett hårt straff mot journalisten som kläckte ur sig kränkningen, om vi får vara sarkastiska. Journalisten tillika sportchef gjorde offentlig avbön och sade:

Det var en miss. Jag ber om ursäkt och lägger mig platt
Källa: Aftonbladet

Även tidningen chefredaktör går ut offentligt och säger:

Det här var en väldigt olycklig händelse som både journalisten och redaktionen ber om ursäkt för. Att ställa frågor om självmord i ett sådant sammanhang borde inte ha hänt, och jag är glad att journalisten direkt efter presskonferensen gick ut på sociala medier och bad om ursäkt för det som hände.
Källa: Aftonbladet (originalkällan är borttagen)

Så snabbt och omfattande ber media om ursäkt om de kränkt någon mycket illa. För när media med journalister reagerar så snabbt och hårt måste kränkningen varit oerhört illa. Så illa att kränkningarna som inte uppmärksammas och därmed går spårlöst förbi inte på långa vägar når upp till kränkningen mot skidstjärnan Petter Northug. Men vad sade då journalisten som skapade ett så omfattande ramaskri i våra länder:

Har du haft självmordstankar?
Källa: Aftonbladet

Vi upprepar “Har du haft självmordstankar?“… Men va’fan, om media ser det som en kränkning borde de skriva varje minut dygnet runt om det som sker på hatforumet Flashback. För att fråga om någon haft självmordstankar är inget vi ens lyfter på ögonlocken för. Det är ingen kränkning, det är en uppriktig och ärlig fråga!

Själva har vi fått en massa diagnoser på hatforumet Flashback och beskyllda för en massa saker vi aldrig ens hört talas om. Vi hade varit jävligt glad om vi istället fått frågan om vi är självmordsbenägna.

6 tankar på “Petter Northug – Blev illa kränkt

 1. Om Petter Northug möjligen blev kränkt av journalistens felformulerade fråga så visade han det inte och att det ”direkt uppmärksammades i hela Skandinavien” beror endast på uppenbar risk att alla medverkande journalister är livrädda för att vara nästa som krossas av metoodrev startat av feministkärringar
  Alla som känner Petter vät att han först tyckte frågan var obehaglig men inte sen och vi är innerligt tacksamma för journalistens felformulering för den kan vara det som räddar Petter s liv.

  All världens media repriserar konstant att både de och allmänheten måste börja ställa frågor till dem man misstänker kan vara, är självmordsbenägna säger all expertis är ett bra sätt att ”få en öppning som kan och har beivrat att självmorden sker och avseende Petter vet alla som känner honom att ”han sedan lång tid inte mår bra, stängt ute familj och vänner och drogad utsatt sig och medtrafikanter för fara på grund av droger”.
  Journalistens felformulerade fråga kan inte under några omständigheter ”rendera ut i en rättegång och ett hårt straff” och av er ”så snabbt och omfattande ber media om ursäkt om de kränkt någon mycket illa” är diametralt motsatsen i verkligheten, så journalisten som lade orden fel och direkt bad om ursäkt är, unik.

  Du som i artikeln anser att av journalist felformulerad men relevant fråga som du anser ”är mycket allvarlig kränkning” upprepar kränkningen “Har du haft självmordstankar” tilläggs i som uppfattas hat” mot varje minut dygnet runt om det hat som sker på hatforumet Flashback” har dessutom tillägg: För att fråga om någon haft självmordstankar är inget vi ens lyfter på ögonlocken för, det är ingen kränkning, det är en uppriktig och ärlig fråga!
  Men insikt i av Er ovan blir förvirrande avseende som uppfattas ändrad åsikt om journalistens berättigade men felformulerade fråga till en världskänd fd idrottsman sedan flera år slav under droger, som inte är någon hemlighet övriga medverkande journalister knyts ihop med att ni fått en massa diagnoser på hatforumet Flashback och beskylls för en massa saker ni aldrig ens hört talas om hade varit glada om ni istället fått frågan om ni är självmordsbenägna” är naturligtvis förfärande men
  eftersom ni tidigare skrivit att i ert ärende journalisters objektivitetsbefriade artiklar anstiftat till flashbacksdrev för att senare ställa sig på er sida” , bör ni kontakta den eller andra journalist igen, men se bara upp så att inte den journalist ni väljer är en av näthatarna på Flashback.
  Med insikt i eklaterad egen åsikt om metoo feministkärringdravel önskar jag er en fortsatt trevlig helg.
  Mvh, från en feminin men inte feministisk kvinna i PB J teamet.

 2. PB J.:
  Om Petter Northug möjligen blev kränkt av journalistens felformulerade fråga så visade han det inte och att det ”direkt uppmärksammades i hela Skandinavien” beror endast på uppenbar risk att alla medverkande journalister är livrädda för att vara nästa som krossas avmetoodrev startat av feministkärringar
  Alla som känner Petter vät att han först tyckte frågan var obehaglig men inte sen och vi är innerligt tacksamma för journalistens felformulering för den kan vara det som räddar Petter s liv.

  All världens media repriserar konstant att både de och allmänheten måste börja ställa frågor till dem man misstänker kan vara, är självmordsbenägna säger all expertis är ett bra sätt att ”få en öppning som kan och har beivrat att självmorden sker och avseende Petter vet alla som känner honom att ”han sedan lång tid inte mår bra, stängt ute familj och vänner och drogad utsatt sig och medtrafikanter för fara på grund av droger”.Journalistens felformulerade fråga kan inte under några omständigheter ”rendera ut i en rättegång och ett hårt straff” och av er ”så snabbt och omfattande ber media om ursäkt om de kränkt någon mycket illa” är diametralt motsatsen i verkligheten, så journalisten som lade orden fel och direkt bad om ursäkt är, unik.

  Du som i artikeln anser att av journalist felformulerad men relevant fråga som du anser ”är mycket allvarlig kränkning” upprepar kränkningen “Har du haft självmordstankar” tilläggs i som uppfattas hat” mot varjeminut dygnet runt om det hat som sker på hatforumet Flashback” har dessutom tillägg: För att fråga om någon haft självmordstankar är inget vi ens lyfter på ögonlocken för, det är ingen kränkning, det är en uppriktig och ärlig fråga!
  Men insikt i av Er ovan blir förvirrandeavseende som uppfattas ändrad åsikt om journalistens berättigade men felformulerade fråga till en världskänd fd idrottsman sedan flera år slav under droger, sominte är någon hemlighet övriga medverkande journalister knyts ihop medatt ni fått en massa diagnoser på hatforumet Flashback och beskylls för en massa saker ni aldrig ens hört talas om hade varit glada om ni istället fått frågan om ni är självmordsbenägna” är naturligtvis förfärande men
  eftersom ni tidigare skrivit att i ert ärende journalisters objektivitetsbefriade artiklar anstiftat till flashbacksdrev för att senare ställa sig på er sida” , bör ni kontaktaden eller andra journalist igen, men se bara upp så att inteden journalist ni väljer är en av näthatarna på Flashback.
  Med insikt i eklaterad egen åsikt om metoo feministkärringdravel önskar jag er en fortsatt trevlig helg.
  Mvh, från en feminin men inte feministisk kvinna i PB J teamet.

  Tack!

  Det vi inleder med “Orsaken är att kränkningen var så illa att det borde rendera en rättegång och ett hårt straff mot journalisten som kläckte ur sig kränkningen” är menat som sarkasm. Självklart tycker vi inte att det är kränkande att fråga om någon är självmordsbenägen om det sker på rätt sätt.
  Vi skall ändra lite i texten så sarkasmen framgår.

 3. REDAKTIONEN: Tack!

  Vi skall ändra lite i texten så sarkasmen framgår.

  Visst är det svårt med satir. OBS ironi brukar man själv skriva ibland så att alla förstår.
  En viss svensk (herr)tidning hade en gång i tiden, en gång i veckan, ett avsnitt under
  rubriken “Roliga sidor” och blev bl a för detta grovt “satiriserad” i en krönika skriven
  av journalisten m m Åsa Moberg. Väldigt länge sedan nu.

 4. Anonym: Visst är det svårt med satir. OBS ironi brukar man själv skriva ibland så att alla förstår.
  En viss svensk (herr)tidning hade en gång i tiden, en gång i veckan, ett avsnitt under
  rubriken “Roliga sidor” och blev bl a för detta grovt “satiriserad” i en krönika skriven
  av journalisten m m Åsa Moberg. Väldigt länge sedan nu.

  Jo, olika personer har olika svårt/lätt för att förstå när det är ironi och liknande. Vissa förstår det inte ens om det står noterat tydligt.

 5. Anonym: https://genius.com/The-only-ones-why-dont-you-kill-yourself-lyrics
  Hur är det med den här enligt er ? Jag vet en person som inte förstod
  den här utan tog den mycket personligt. Lyssna gärna om ni hinner !

  Man fick väl skriva länkar numera förresten ?

  Vissa länkar är ok. Vi filtrerar inte bort länkar automatiskt längre. Använder inte ens den programvaran längre.

  Jag ser ingen anledning att ta det som står där personligt. Om det däremot varit en privatpersons personuppgifter med i texten kan jag förstå att just den personen inte skulle gilla det.

  Själva skulle vi gladeligen byta ut all skit på nätet om oss mot en text där de vill att vi skall ta livet av oss, det hade varit en lättnad med en sådan text.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer