Peter springer för fascisterna

Tidigare artikel

I får tidigare artikel om Peter Springare kände vi inte till honom. Nu känner vi till mer efter att vi läst Dick Sundevalls utmärkta artikel “Peter Springare och yttrandefriheten“. Vårt syfte är inte att stega in på arenan där rasismen står på dagordningen, det är inte vårt värv. Vårt värv är att skriva om näthat. Men ofta är näthatet sprunget ur rasismen, inte alltid, men tillräckligt ofta för att också vara ett näthatsproblem. Det är därför vi skriver om Peter Springare som i sin förlängning röjer väg för näthatarna.

Nya uppgifter

Genom Dick Sundevalls artikel har vi fått reda på en händelse som visar att Peter Springare tidigare agerat vägröjare åt de mörka krafterna som vill skilja på “mig och dig” som vill slänga ut folk som inte är födda bleka och där vissa tycker man skall kunna klå upp personer som härstammar från exotiska länder.

Demonstration

I vårt land är det tillåtet att demonstrera, det hör liksom till en demokrati att man får göra detta. Kallas för yttrandefrihet. Till och med mörkrets krafter får demonstrera. Tycker man inte om budskapet i en demonstration kan man använda sin demokratiska rätt och motdemonstrera. I vårt land är det tillåtet att motdemonstrera, det hör liksom till en demokrati att man får göra detta. Kallas för yttrandefrihet. Det vet alla som har en demokratisk syn.

Men – så sket det sig

..som Dick Sundevall så fyndigt skrev. För Peter Springare ser inte på vår yttrandefrihet på samma sätt som du och jag, för honom finns Peters yttrandefrihet och den är ensidig. Ensidig betyder att det är Peter som bestämmer vem som får idka yttrandefrihet och han har bestämt att Peter själv får göra det och mörkerkrafterna som vill en del av oss så illa. I Örebro, där Peter verkar, höll det fascistiska partiet Sverigedemokraterna 2014 en demonstration. En motdemonstration hade parollen Inga fascister på våra gator, att vara mot fascism måste betyda att vara för demokrati, eller hur? Ett polisbefäl som såg detta beordrade övriga poliser att genast stoppa motdemonstrationen som var för demokrati och riva ner deras banderoller till fascisternas jubel. De fick inte föra fram sådana paroller som “Inga fascister på våra gator”. Polisbefälet dömde på plats att den formen av paroll är ”hets mot folkgrupp”. En viktig kommunalpolitiker i Örebro ifrågasatte dock polisbefälets order. Polisbefälet beordrade då att kommunalpolitikern skulle gripas. Det blev naturligtvis ett himla liv och andra poliser gick emot detta polisbefäls handlande i fascismens ärende. Polisbefälet hette Peter Springare!

Ränderna går aldrig ur

Ränderna går aldrig ur eller så petar de verkliga åsikterna ut genom den fina fasaden då och då. En välpolerad och bevisligen duktig polis kan inte alltid dölja vad som rör sig innanför pannbenet. Plötsligt, vid ett oövertänkt läge, kommer det.
I ärlighetens namn skall vi ge Peter Springare en öppning att det inte är som vi gissar, det kan ha varit en trött överjobbad polis som bara tog ett felaktigt beslut. Samma polis som nu är lika trött och överjobbad att han inte längre orkar hålla igen munnen med resultatet att samma fascister återigen jublar. Hela historien kan läsas i Resume som också är vår källa.

[Efter att vi skrivit artikeln tog Springare avstånd från “Stå upp för Peter Springare” pga att de skrev hatiskt om invandrare]

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer