Peter Springare – Hade vi fel?

Tidigare skrivit

Vi har tidigare skrivit om Peter Springares tvivelaktiga framträdanden gällande invandrares brottsbenägenhet. Han tycker att det är allt för många invandrare som begår brott i invandrartäta områden. Vi håller med om att det är allt för många som begår brott var vi än är i vilket område som helst oavsett nationalitet, färg på huden, sexuell läggning, fotstorlek eller vad man nu vill peka på. Det stormade runt denne polis rejält i denna fråga och det skapades en Facebook-grupp “Stå upp för Peter Springare” som på kort tid drog till sig 200.000 medlemmar. Gruppens skriverier var rent främlingsfientliga med mycket rasism men framför allt med mycket näthat.

Det var när Peter Springare hyllade gruppen som vi reagerade på att han stödjer rasism, fascism och extremhögerkrafter.

Inte läst

Nu säger Peter Springare att han tidigare inte läst vad de skriver i gruppen men att han nu tagit sig tid till detta. Det resulterar i att han tar avstånd från gruppen och uppmanar medlemmarna i samma grupp att lämna den och söka sig till stödgrupper som är seriösa:

Vad gäller den stora supportergruppen “Stå upp för Peter Springare” som finns på facebook och som har runt 200 000 medlemmar, så kan jag konstatera att den uppenbarligen helt har spårat ur. Jag har tidigare inte haft tid och möjlighet att i detalj följa den gruppen, men har gjort så de senaste två veckorna. Vad jag då sett är att gruppens skapare (PM) och hans administratörer helt verkar ha tappat greppet och släpper in rena rasistiska och främlingsfientliga inlägg. Inlägg som inte har det minsta med mig och mina intensioner att göra. Vad jag har förstått så har detta också eskalerat sedan PM kastade ut ett par admin som försökte hålla ordning i gruppen.
Jag betackar mig därför från att mitt namn skall stå för en grupp som manifesterar främlingsfientliga, rasistiska och andra nedvärderande uttalanden om invandrare eller andra personer. Och där dessutom gruppens skapare (PM) raljerar över och pratar nedvärderande om mig som person och vissa av mina inlägg.

Jag vet att det stora flertalet medlemmar i den gruppen står upp för mig, mitt budskap och det jag står för och där finns inget utrymme för rasism och främlingsfientlighet.
Därför vill jag rekomendera alla de som verkligen tar avstånd från det som PM och hans admin släpper igenom i gruppen, att söka sig till andra mera seriösa grupper som står upp för och stöttar mig och det jag står för. Sedan kan PM och hans gelikar ägna sig åt sitt näthat i andra grupper som inte skall bära mitt namn eller förknippas med mig.
Källa: https://www.facebook.com/peter.springare

Det är ju bra skrivet av Peter Springare och bedömningen är helt i samklang med vår bedömning av samma grupp.

Men så säger han detta

När vi trodde vi hade fel om Springare skriver han:

Lika lite kan jag förlika mig med det hat, faktaförvanskning och personförföljelse, som vänsterextrema aktivister ägnar sig åt i stor skala på sociala medier. Många gånger ivrigt påhejade av andra vänstersympatisörer i den mera etablerade mediavärlden.
Källa: https://www.facebook.com/peter.springare

Det handlar om kritik mot att Peter Springare stödjer den rasistiska extremhögergruppen “Stå upp för Peter Springare” från olika håll ute på nätet. Han gör det stora misstaget som annars extremhögern gör, dvs dömer ut sina motståndare som extremvänster eller vanlig vänster bara för att de kritiserar honom. Det tyder på att Springare verkligen har extremhögeråsikter och detta klingar då falskt:

Jag betackar mig därför från att mitt namn skall stå för en grupp som manifesterar främlingsfientliga, rasistiska och andra nedvärderande uttalanden om invandrare eller andra personer.

Vi kan ju ha fel och Springare bara drar till med vad som är vanligt i hans kretsar utan att närmare undersöka vilka som kritiserat honom att gå de högerextremas ärenden. Om så är fallet ber vi om ursäkt med den brasklappen att han borde kontrollera fakta innan han skriver. Drar man en rak linje från den felaktiga analysen till analysen om vem som begår mest brott kan det börjas anas fler felaktigheter hos Springare.

Nej, Peter, det håller inte

Vi tänkte be om ursäkt för att vi mer eller mindre pekat ut dig som sittande i de högerextremas knä. Men när vi ser dina skriverier och i vilken tidning du skriver i blir det tvärt om. Vi befäster alltså vår åsikt att du sitter i knäna på de högerextrema och spelar deras melodi till deras stora glädje. Efter snart 5 års grävande i näthat kan vi se att den absolut största delen av dessa näthatare är just högerextrema och dem stödjer du. En polis stödjer alltså i princip de personer som mängder av folk anmält för förtal och av polisen fått svaret “utreds inte”. Vi anar ett gigantiskt jäv här!

Lite nytta blev det ändå

Peter Springares uttalande som vi visar här ovan har dock medfört nyttan att gruppen “Stå upp för Peter Springare” bytt namn ett halvdussin gånger på några timmar. “Peter Springare” finns inte längre med i namnet och att tusentals medlemmar lämnat gruppen. Vad gruppen heter nu vet vi inte och är lika ointressant att veta som Peter Springares skriverier i övrigt.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer