Patrick Ekwall

Patrick Ekwalls polisanmälan nedlagd

Patrick Ekwalls polisanmälan mot förtal är nedlagd. Någon som blev överraskad? Så är det i Sverige idag vad det gäller förtal och påhittade historier, det är tillåtet fast det finns en lag som förbjuder det. Vi har upprepat hur många gånger som helst att det inte håller i ett modernt samhälle.

Stoppa pressarna

I ett försök att höja sina besökssiffror ljög nättidningen “Stoppa pressarna” ihop en historia att sportjournalisten Patrick Ekwall strax efter sin frus bortgång haft ihop det med en såpa-kändis. Båda tillbakavisade de uppgifterna och vad vi erfarit fanns det inte det minsta tecken till att ens misstänka att det kunde vara så.

En nyhetsartikel som är fullständigt uppdiktad utan ens ett uns av sanning och i det läge jag, mina barn och min familj befinner sig så avskyvärd att jag mår riktigt illa.
Källa: Patrik Ekwalls Facebooksida

Vi och många andra känner igen oss. Patrick polisanmälde den ansvarige utgivaren Daniel Nyhlén för grovt förtal. Nu har polisutredningen lagts ner om det ens gick så långt som till en polisutredning. Patrick Ekwall säger det själv helt korrekt:

Det är i stort sett omöjligt att få igenom en process för förtal i Sverige och det här är ytterligare ett bevis på att du kan ljuga ihop vad fan som helst och komma undan med det. Hur vidrigt och skamlöst det än är
[..]
Där måste vi hitta en form av möjlighet att förhindra den här typen av ren lögn och förtal. De måste hitta något sätt att komma åt det i en ny tid. Där ligger vi efter.
Källa: Aftonbladet

En ohållbar situation

Med vårt rättsväsende likt en bananrepubliks ständiga undanglidande från att följa egna lagar skapas en ohållbar situation både för rättssäkerheten och privatpersoner. Respekten för våra lagar åsidosätts på ett skadligt sätt bland människorna, bla tror inte min familj alls på lagarnas funktion längre. Det kan inte vara så att andra kan gå ut på nätet och skriva vilken skit de vill och sedan i godan ro leva vidare som inget hänt. Om alla gjorde så skulle vi snart hamna i en situation där ingen kan lita på något som skrivs offentligt och allt snack om yttrandefrihet är totalt undergrävt. Till det kommer den hämndkänsla folk skapar inom sig i sådana situationer att riskeras att utlösas i en storm av brott mod lagar som ändå ingen längre tror fungerar.

Tänkte inte på det

De som förespråkar en fullständigt fri yttrandefrihet där förtal skall vara en normal del av denna yttrandefrihet kommer snart att sitta framför en klokare farbror och yttra orden som i humorserien “Lorry” att jag “Tänkte inte på det”. Det de inte tänkte på när de sade att här får man förtala och hata hur mycket man vill att de själva kan bli föremål för förtal som kommer att förfölja dem alla dagar i livet. Patrick Ekwalls version av de tankarna uttrycker han så här:

Det är inte så att jag kommer att glömma det han gjorde och jag kommer i så stor utsträckning som möjligt se till så att han inte drar någon nytta av det i framtiden.
Källa: Aftonbladet

Vi kommer inte heller att glömma det våra hatare gjort mot oss. Rätt som det är kan tillfället komma då vi får möjlighet att ställa en hel del till rätta igen, tänk på det ni idioter som sitter framför era datorer och näthatar. Vi finns kvar och vi bidar vår tid inför lagändringar som bara måste komma. När förändringarna kommer har vi namnen på de som ljugit ihop en massa skit om oss och de som tillåter det ske, då drar vi dem till domstol eftersom inläggen finns kvar och brottet upprepas varje gång någon läser det.

Om det går åt helvete

Om det går åt helvete med yttrandefriheten hoppas jag innerligt att det är förespråkarna för att tillåta vilka lögner som helst som blir de hårdast drabbade. Det är inte mer än rätt att de får betala för vad de ställt till med.

Läs mer om Patrick Ekwalls fall här:
Aftonbladet
och här:
Patrik Ekwalls Facebooksida

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer