Exakt så kände man sig under resans gång

Pappa, mamma näthat

Pappa- mammarättsgrupper

Under de senaste tre åren har vi kommit i kontakt med både pappa- och mammarättsgrupper. Kontakterna har varit intressanta i så måtto att jag inte hade en aning om att det existerade. Min dotter visste lite mer än jag i denna fråga men ändå blev vi båda lika överraskade av vad vi upptäckte. Det vi upptäckte var att dessa spontana grupper består tillsammans av tre viktigare grupperingar. En del av personerna i grupperna ingår i fler än en grupp:

  • Mammarättsaktivister som slåss för sina barn mot fäder, rättvisan eller socialförvaltningen. Denna kategori kämpar för vårdnaden om barn och gör det av övertygelse som inte alltid stämmer överens med våra lagar och/eller socialförvaltningens syn. Men de slåss för en sak de har inom sig, de slåss för rätten till sitt barn och det hedrar dem oavsett om de har rätt eller inte.
  • Papparättsaktivister som slåss för sina barn mot mammor, rättvisan eller socialförvaltningen. Denna kategori kämpar för vårdnaden om barn och gör det av övertygelse som inte alltid stämmer överens med våra lagar och/eller socialförvaltingens syn. Men de slåss för en sak de har inom sig, de slåss för rätten till sitt barn och det hedrar dem oavsett om de har rätt eller inte.
  • Pappa- mammarättshaverister som slåss mot påhittade motståndare, med lögner, med konspirationsteorier och andra helt galna idéer. I denna grupp ingår också folk som inte har några barn eller själva inte upplevt skilsmässor med problemen om vem som har rätt till barnen. De känner sig bara kallade att “hjälpa till” utan att vara kallade av någon. De slåss oftast mot det motsatta könet med ohyggliga medel som skulle få vem som helst att tappa hakan. Inte sällan är en del av dem aktade medborgare utåt. I denna grupp finns också de absolut värsta näthatarna vi sett. Ofta vet de inte om att i den grupp som hjälps åt att spy galla över någon stackare på Flashback ingår också deras värsta fiender, dvs det motsatta könet ur Pappa- mammarättshaverigruppen. Utan att veta detta spyr de sin galla tillsammans mot den de hjälps åt att förstöra livet på.

De vet inte vilka de samarbetar med

Tur är väl att de inte vet vilka de samarbetar med på Flashback. Om de viste det skulle vi radikalt fått skriva om deras historia. Mitt i bedrövelsen är det lite lustigt att Jordens mest tänkbara värsta fiender i anonymitet på Flashback är såta krigare som smider planer ihop. Även utanför Flashback var de skapade allianserna mer oheliga än vad flera kan tåla. En sexualutredande polis utredde en gång sexövergrepp på ett barn till en papparättaktivist, aktivisten var naturligtvis helt oskyldig men i kölvattnet av detta fick denna pappa lida något oerhört på grund av denna polis. Senare samarbetar en annan pappa, vän med den tidigare pappan, med samma polis som han kallar för sin “vän”. Han tror väl själv att detta är en himlens hemlighet som aldrig kommer fram.  Vi har dock allt på pränt och kommer att visa det inom sinom tid. Faktiskt riktigt läskigt men det kommer att bli ännu läskigare…

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer