Pandemin – Påverkanskampanjer

Pandemin drabbar också oss. Dvs, näthatarna drar inga gränser vid sjukdomar, tvärt om de ökar på sitt näthat och sprider desinformation och ingår i påverkanskampanjer. Ofta är de så korkade att de inte fattar att de ingår dessa väl planerade kampanjer och sprider på så vis desinformation från utlandet, mestadels från Ryska trollfabriker men också från Kina och Breitbart News.

Andra länder mest Ryssland

Det är ingen hemlighet att Ryssland har så kallat trollfabriker som hela tiden sprider desinformation som om det pågick ett krig. Desinformationen snappas upp av extremhögermedia som i princip blir en smittospridare. Därifrån tas det sedan upp av de korkade hatarna på nätet som inte bara sprider skiten vidare utan också lägger till egna mer eller mindre idiotiska konspirationsidéer.

Bisarra påståendet om Anders Tegnell

Den mest hatade personen på nätet är utan motstycke Anders Tegnell. Han är sedan 2013 statsepidemiolog, först vid Smittskyddsinstitutet och från och med den 1 januari 2014 vid Folkhälsomyndigheten. Han är en anställd tjänsteman som är expert på pandemier och hur sjukdomar sprids. Om det är någon som kan detta så är det han. Men på nätet säger sig näthatarna, som i övrigt är bottenlöst korkade, att de vet bättre än honom. För att övertyga omgivningen hur duktiga de själva är på pandemier gör de som vanligt, dvs förtalar och kränker den som vet.  Den ena är värre än den andra tills påståendena blivit så bisarra att vissa av näthatarna själva börjar tycka det gått för långt. Varifrån får de all skit?

Extremhögermedia sprider ursprunget till lögnerna

Efter att vi sökt på de delar av de bisarra påståenden kan vi se att mycket kommer från extremhögerns fejk-news media. De är fullständigt ansvarslösa i sitt spridande av desinformation som i sin tur har sitt ursprung ur deras ständiga påverkanskampanjer. Exempelvis är det ingen hemlighet att SD inte skulle ha mer än 3-4% av rösterna utan deras påverkanskampanjer. Att det finns folk som frivilligt vill att vi inför fascism i Sverige är anmärkningsvärt konstigt i sig. Det är inte bara konstigt, det är ett brott mot vår demokrati och vår yttrandefrihet. Media som inte delar vår kulturs syn på demokrati och yttrandefrihet skall egentligen inte få existera. Så är det på andra områden i samhället. Vi skulle exempelvis aldrig tillåta utländska grupper åka runt i Sverige för att sprida desinformation. Vi tillåter inte heller någon att fotografera eller bara rita av militära installationer som kan skada Sverige. Men vi tillåter extremhögermedia att sprida desinformation och köra med påverkanskampanjer styrda från andra länder. Vi hoppas innerligt att det stoppas för det är ett mycket värre brott mot vårt folk än att rita av militära radiomaster eller att någon gång kränka vårt luftrum eftersom de kränker vår yttrandefrihet.

Inte bara påverkankampanjer

De sysslar inte bara med att försöka styra folks åsikter genom grova påhitt eller förvanskning av sanningen. De matar också trollen på nätet med argument att näthata med. Denna form av “media”, bloggar och forum är som “hot spotts” för näthatet. Mycket av de meningar som sprids genom nätet har ursprungligen formulerats på dessa platser. Näthatet formas sedan runt olika personer, grupper eller organisationer på ett så grovt sätt att flera lämnar de sociala mötesplatserna och ytterligare röster har tystats.

Inte yttrandefrihet

Denna form av “agitation” har alltså som syfte att tysta folk som den högerextrema rösten ser som sina motståndare. Ett syfte att tysta folk är raka motsatsen till den yttrandefrihet som en gång tillät sådana krafter att få fritt spelrum. Nu gäller det att ta tillbaka yttrandefriheten och stoppa de som vill röja undan den och i sin förlängning röja undan vår demokrati.

Vad göra

Enda sättet att stoppa påverkanskampanjer och näthat är att börja lagstifta mot möjligheten att uppenbart ljuga och hitta på osanningar om andra. Sådana metoder gagnar bara fascism och diktatur. Våra friheter skall inte kunna utnyttjas för att stoppa vårt lands bästa sidor. Coronapandemin har visat att folket kan sluta upp bakom att stoppa en fiende, låt oss göra samma sak med den andra delen av folkets fiende, dvs lögnerna, förvanskningarna och kränkningarna som sprids på nätet.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer