Hur fritt är Sveriges friaste forum?

På tal om anonymitet och yttrandefrihet

Behövs extrem anonymitet

Nu lever inte jag via Internet så det kanske är något jag missat varför behovet av extrem anonymitet behövs i Sverige. Men jag tror inte det behövs, är man rasist, eller har åsikter som är kontroversiella och vill tala om dem varför inte vara öppen med det? Jag är det med mina åsikter om allt möjligt som kan vara väldigt kontroversiellt.

En anonym är många anonyma är en fegis

En annan fördel är att då skulle man kanske slippa alla smurfkonton som fullständigt solkar ned sociala medier. Många gånger är det en och samma person bakom flera av dessa konton. Flashbackare har i regel fler än ett konto en del så många som 50. Vissa av dessa konton med samma person bakom skriver dessutom i samma trådar.

Yttrandefrihet för de som tystats

Jag har ingen lösning på problemet, men jag har ett förslag eller en idé. Det är inte emot yttrandefrihet, tvärtom det är för yttrandefrihet. Yttrandefrihet för alla som tystas av rädsla för att hängas ut. Vilket är långt fler än de som känner ett tvångsmässigt behov av att förtala och vara elaka emot andra. Jag vet flera fall där folk inte vågar vittna i rättegångar enbart p g a risken att hängas ut på Internet! Det är alltså ett hot emot rättssäkerheten och ett allvarligt hot emot yttrandefriheten att det ser ut som det gör idag.

Du har ett namn men har du stake

Om någon liten kryptonazistisk mental dvärg vill skriva saker på Internet så borde de ha stake och styrka att skriva det med sitt riktiga namn, tycker man i alla fall men tangentbordstuffingarna är fega små kräk utanför Internet.

Yttrandefrihet bara för anonyma

De som mest förespråkar just anonymitet som ett yttrandefrihetskrav i Sverige är oftast men inte alltid personer som vill kväva andras yttrandefrihet. Det märker vi av tydligt när man går ut på sociala medier, eller sociala sophögarna som jag vill kalla dem. Jävla skvallerkärringar om jag skall säga det rakt ut. Har folk inget bättre för sig?

Anonymitet är ingen yttrandefrihetsfråga

Jag förstår argumentet att folk vill kunna ladda ned film och musik anonymt och det är egentligen där det största stödet för anonymitet på Internet ligger, absolut inte som en yttrandefrihetsfråga. Det är inte yttrandefrihet anonymiteten hänger på, vad gjorde folk innan Internet, hade vi inte yttrandefrihet då? Märkliga resonemang tycker jag det här med total anonymitet på Internet i Sverige (= Yttrandefrihet!?).

Den tysta sanningen

Sanningen är: Total anonymitet på Internet = Yttrandefrihet för en liten högljudd extremistisk minoritet. Men mindre yttrandefrihet för majoriteten. Samt såklart det enda vanligt folk egentligen bryr sig om när det gäller anonymitet är bland annat att de skall kunna ladda ned film och musik, vilket inte alls har med yttrandefrihet att göra.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer