Flashback – Om den stora maillistan

Artikel om mejllistan

Vi postade en artikel 2015-02-15 att vi har tillgång till en mejllista från Flashback. Mejllistan består av 40.262 rader med mejladresser och personnummer för varje mejladress. Personnumren är inte att lita på. Hur dessa personnummer är uppbyggda vet vi inte men vi vet att de flesta inte stämmer med verkliga personnummer.

Listan är viktig

Att listan kommer från Flashback är tveklöst då Jan Axelsson (admin) gick ut dagen efter vår artikel, dvs 2015-02-16, för att visa för vilka den inte utgör någon risk och vad de som har sina aktiva mejladresser på listan skall göra.

Lite data om listan

Listan består av 40.262 mejladresser och vidhängande personnummer som inte (?) stämmer. Kopplingen mellan mejladress och personnummer har gjorts genom en lista som plockades ut från CDON efter en hackning. Listan är inte sorterad mot mejlen utan mot användarna som mejlen tillhör. Följaktligen ligger alla användare som börjar på ett numeriskt värde överst och därefter i alfabetisk ordning. Det finns alltså en koppling mellan användare och mejladress hos Piscatus varifrån listan kommer.

Av de 40.262 användarna har 16.294 aldrig postat, 6.835 har postat mindre än 5 ggr och 17.133 har postat mer än 4 ggr.

Uppgifterna ovan är helt korrekta då det är självaste Jan Axelsson som berättat det och han borde ju veta om någon.

Vad kommer sedan

Vi kommer framöver att köra mejllistan mot ett antal andra listor vi har tillgång till för att hitta kopplingar. Vi har mycket stort hopp till att kunna hitta användarna bakom varje mejladress tack vare de datorprogram vi själva kommer att utveckla.

Anledning att vara orolig

Med anledning av att vi har tillgång till listan har vi fått mejl från folk som är oroliga att deras identitet kommer fram. Till er som inte näthatat men är oroliga ger jag er rådet att kontakta oss.  Vårt syfte är inte att uppmärksamma någon som inte näthatat. Ni som inte näthatat har dock inget att frukta då ni är tämligen ointressanta.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer