Ola Rapace överraskar med en rak höger mot näthatet

Den folkkäre skådespelaren är lika tuff mot näthatet som hans rollfigurer brukar vara. Det är en befriande läsning när har trycker upp näthatet mot väggen.

Ola börjar med orsaken till att näthatet över huvudtaget finns och att ingen gör något åt det:

/../ Nej, inte ens våra politiker kan ljuga. Det upphör aldrig att förvåna mig… De har ju för fan bara EN uppgift; att ljuga. Att lura på oss lögnen om demokrati, idén om rättsstaten, myten om att polisstaten är till för oss. Men, nej… De kan inte. De är totalt talanglösa, fullständigt obegåvade… De sitter där och stammar, skruvar på sig, flackar med blicken. Och de är ändå proffsen.

Sedan fyller han på med hur patetiska näthatarna är:

Kanske inte så konstigt då att random, svensk, svartsjuk pojkvän fortfarande ljuger som en tvååring när han ska smutskasta nån halvkänd skådespelare som hans flickvän log lite mot på Riche i lördags.
Du sitter ju där på nätet, bakom ditt alias, skyddad i din anonymitet… TA I LITE! Använd din fantasi! Släpp sargen för fan och KÖR! Jag fattar inte varför ni alltid är: “före detta grannar”, “före detta vänner”, kompisar till min “före detta flickvän”?

Sedan fyller han på med hurdana näthatare verkligen är:

Prova en gång att göra nånting FULLT UT! Var min “nuvarande granne” en gång när du sitter där och ljuger ihop din ynkliga lilla historia. Det kommer kännas ovant, säkert t.o.m. skrämmande… Det är inte så konstigt; du har ju hela livet backat, gömt dig, böjt dig, gjort dig liten för att passa in. Ditt mod har alltid mötts av repression, din feghet och ditt skvaller har alltid gett dig ett diplom… Men, jag lovar, det är värt det. Tro mig, du kommer FLYGA…

Här når Ola fram till det för näthatarens oundvikliga antiklimax:

Risken är ju att du fastnar, vill ha mer, börjar längta efter att gå HELA VÄGEN även utanför näthatets skyddande anonymitet och då är det nog dags att somna om, ta dina lugnande och vika ner dig under täcket för där vågar du nog inte vara, du är ju trots allt en liten, löjlig fegis… Annars skulle du inte sitta där och hata från början.

Ola slutar med att näthatare inte är så hemliga som de tror:

Så: God natt och sov gott, det räcker för idag… Att du sen inte är så hemlig som du tror där bakom dina lögner, det är en annan historia som berättas med andra ord… Eller kanske utan ord.

Ditt skvaller betyder ingenting.
Du är ingenting.
Bra jobbat Ola, du är en självklar hjälte mot näthatet och får därför hamna i vår mapp “Hjältar”!
x
Olas blogg (Uppdatering, bloggen tycks inte finnas kvar)

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer