ifolkets.intre.se

Näthatet tog ytterligare ett liv

En känd Speedwayförare har tagit sitt liv. Hans vän och tränare säger att självmordet beror på näthatet. Speedwayföraren körde under sin karriär för Västervik, Rospiggarna och vann SM-guld med Vetlanda och Västervik. Han var känd för sitt lugn och stabilitet. Men det hjälpte inte, när näthatet sätter igång kan det döda vem som helst. Tränaren sade:

Tragedin borde ge näthatarna något att fundera över
Källa: Sportowe Fakty

Men vi vet bättre, ingen tragedi kan få näthatare att fundera på något alls. De bara fortsätter i tron att aldrig kunna hittas och att de får skriva vilken skit som helst på nätet. Men framför allt struntar de i om någon tar sitt liv av den anledningen att de inte har någon empati och omtanke om andra människor.  Häromdagen hölls en tyst minut på de svenska polska speedway-arenorna för att hedra minnet av honom. Läs mer: Aftonbladet

Är inte den första eller sista

Vi får ofta meddelanden från folk som blivit näthatade. De flesta eller nästan alla vill absolut inte att vi skriver något om det eller ens yppar ett endaste litet ord om deras öden. De kontaktar oss för att ge sin support till oss för att vi skall fortsätta vårt arbete. Det dessa har gemensamt är att en nära anhörig, nära vän eller någon de känner har tagit sitt liv efter att de blivit utsatta för det empatilösa drevet på nätet. Det fruktansvärda är att de tagit sina liv för något som inte ens var sant. Så onödigt!

Kanske ett par hundra

Enligt våra enkla beräkningar kan det röra sig om så många som 100-200 som förlorar sina liv varje år som följd av näthat. Polisen ser allvarligt på sådant… och stänger ner en liten obetydlig sajt, som få hört talas om, medan de inte förstår vad man menar när vi pekar på Flashback. Varför är samhället så släpphänt mot ett forum som dödar nästan lika mycket folk som trafiken i Sverige? Plocka ner Flashback kostar inte många kronor men det skulle rädda hundratals till livet och tusentals till att kunna börja leva igen. Varför? Har Flashback en hållhake på våra myndigheter?

Vi kan inte bara se på

Vi kan inte bara se på när folk och hela grupper slaktas på Flashback! Något måste göras och något kommer att göras för att rädda yttrandefriheten från de egoistiska empatifria galningarna!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer