Unikt om lagar som kan användas mot nätbrott

Näthatare, tryckfrihet och verkligheten

Staten och näthatare bryter mot de mänskliga rättigheterna

Näthatare använder alltid argumentet “rätten att få uttrycka sig fritt” och varianter av detta. Vi som utsatts för näthat och de som kan tänka självständigt håller inte med om att förtala andra personer är en del av rätten att få uttrycka sig. FN:s deklaration om mänskliga rättigheter håller definitivt inte med om att förtala, kränka och andra otrevligheter mot enskilda privatpersoner skulle vara tillåtet. Det är till och med ett brott mot de mänskliga rättigheterna. Det är inte nog med att näthatare begår brott mot de mänskliga rättigheterna, vår stat begår också brott mot de mänskliga rättigheterna då de till lagen som skall beivra förtalsbrott lagt till att det måste vara “av allmänt intresse”, innan man gör något. Åklagarna har bestämt att “allmänt intresse” når ett sådant brott upp till först om förtalet leder till inbördeskrig om ens det räcker. Det vill säga att vi i praktiken inte har några förtalslagar och därmed bryter mot FN:s deklarerade mänskliga rättigheter som också Sverige ratificerat:

FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

Källa: FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna

Sverige bryter mot de mänskliga rättigheterna

Detta brott staten Sverige i princip utsätter sitt folk för skapar en gräddfil för näthatare på Flashback att uttrycka sig hur jävla vidrigt som helst mot enskilda individer som inget hellre vill än att få vara ifred. Det är en skam för Sverige att man gjort så här. Man kan fråga sig varför vår stat vill att dess folk skall utsätta för dess förnedringar på detta sätt?

Hatarna vet mycket väl att de begår brott

De som näthatar tror eller vill tro att de bara debatterar brott och har rätt att göra det. Men de vet innerst inne att de begår brott. Det upptäcks när de dras till rättvisan för att göra upp, då plötsligt vågar de inte stå för vad de sagt genom att med alla tillgängliga metoder skylla ifrån sig. Vi har mött hatare som påstår att det är en numera avliden som skrivit under hatarens konto på Flashback. Vi har mött hatare som påstår att deras server varit hackad och någon annan kommit över de uppgifter som bara just den hataren fått tillgång till. Vi har mött hatare som hoppat mellan olika orsaker till varför det inte kan vara just den hataren som skrivit kränkningarna. Vi har mött hatare som börjar gråta när de konfronteras och vi har mött hatare som försvinner för gott när de upptäcker att vi hittat dem. De vet alltså att det de gör är olagligt och egentligen bör beivras om det nu inte var så att Sverige begår brott mot de mänskliga rättigheterna.

De som skriker mest efter yttrandefrihet

Flashback och hatarna där säger sig stå för yttrandefrihet men när de ertappats visar det sig att det bara är hatarna själva som skall få idka yttrandefrihet. Vi leker med tanken att de som identifierats själva utsätts för samma typ av näthat de utsatt andra för, vad skulle hända då? Skulle hatarna gå ut i media och bedyra att det de utsatts för är helt rätt och står i samklang med deras syn på hur yttrandefrihet skall bedrivas? Självklar skulle de inte det! Vad vi skulle uppleva då är stämningar, hot och kanske misshandel. Hatarna fungerar nämligen så att det bara är de som har rättigheter, rätten att få kränka folk gäller alltså bara hatarna. Med en sådan logik förstår man varför en hatare är just en hatare.

Vi får vidtaga åtgärder själv

Risken som hatarna utsätter sig för är att bli identifierade. En identifierad hatare är det mest sårbara som finns och vi har omkring 600 identifierade i vårt register. En del är statstjänstemän, några är poliser och några jobbar inom rättsväsendet men de flesta är jubelidioter. Vi kommer naturligtvis att använda vår kunskap till något själva då lagen är satt ur spel. Det är staten som tvingar oss att vidtaga åtgärder då de inte gör ett jävla dugg för att få stopp på eländet. Vad vi skall använda för åtgärder har vi ännu inte bestämt. Men dessa punkter har dykt upp:

  • “Stämma skiten ur dem” (uttryck av Mårten Schultz)
  • Hänga ut dem
  • Kontakta dem, filma och tala med dem, sedan läggs filmen ut på nätet.
  • Näthata näthatarna

Detta är några av de förslag vi har på bordet. Det finns fler men de avser vi inte att visa. Vi behöver inte ens själva gå till verket. Vi har blivit kontaktade av flera privatpersoner som gärna använder sig av den kunskap vi har och vi har blivit kontaktade av minst fyra grupperingar som har styrka nog att göra de anonyma hatarna mycket illa. Vi kan absolut bestämt säga att vi är emot våld och kommer aldrig att lämna ut material för sådan verksamhet.

Ett moraliskt problem

Vi har identifierat hatare som förtalar diverse banditgäng. Hur skulle det gå för dessa hatare om banditgängen fick reda på vilka de var? Vi kommer av det skälet inte att lämna ut sådana hatare men vi har också identifierat hatare som näthatat vanliga privatpersoner samtidigt som de näthatat banditgäng. De personerna får skylla sig själva att de skrev mer än de kan stå för. Det är inte vårt problem.

Lorry

Den gamla teveserien Lorry hade med en uppfinnarfigur som alltid missade något i sina uppfinningar. Missen gjorde att den tänkta uppfinningen inte fungerade. På det svarade han alltid “Tänkte inte på det”. Nu när vi visat att vi kan hitta de anonyma hatarna, som kränkt folk urskillningslöst, och har ett helt batteri av åtgärder mot dem som bland annat kan ge dem sparken från sina jobb passar detta Lorryutrycket fint när de kränker folk:  “Tänkte inte på det”.

Förändring på väg

Ett modernt och starkt straffrättsligt skydd för den personliga integriteten

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer