Näthatade tar sina liv

Uppdaterat 2015-09-03 kl: 09:30

Vi påstår det men är det sant

Jo, det är helt sant men vi vet inte hur många det är. Vi får ofta frågan om vi verkligen känner till någon som tagit sitt liv på grund av att de blivit näthatade. Vi får en hel del mejl om folk som inte vill att vi går ut med vad som hänt dem, de vill bara säga att vi har helt rätt i att folk tar sina liv av näthatet.

Förenat med skam

Det är väldigt få eller kanske ingen som vill ståta med att ens anhöriga tog sitt liv därför att denne var näthatad. Dels är det med skamkänslor man skulle säga det men viktigaste orsaken är att man inte vill att näthatarna skall känna det som en seger. Av samma orsak polisanmäls inte eller sällan de tragiska händelserna.

Bevis

Bevis för att folk verkligen tar sina liv på grund av att de varit näthatade finns bland annat här:

Död

Död

Död

Död

Död

Död

— Vila i frid —

Det får räcka med dessa, det är trakiskt nog och då är det endast en liten del av de som gått ut med att en anhörig begått självmord på grund av näthat. Hur många av de cirka 1500 per år som tar sina liv beror på näthat?

0 Kommentarer on “Näthatade tar sina liv

 1. Även fysisk mobbing och utfrysning vet vi sen tidigare att dom människorna ligger i riskzonen.
  Offtast är det en person som är mest drivande och Bill och Bull hänger på.

 2. Margit:
  Missat kopplingen till Flashback i länkarna. Den är din?

  De som hört av sig till mig att anhörig tagit sitt liv pga näthatet på Flashback vill absolut inte gå ut med det och ge näring åt mer näthat. Därför kan jag inte berätta om det.

 3. Murcelface:
  Även fysisk mobbing och utfrysning vet vi sen tidigare att dom människorna ligger i riskzonen.
  Offtast är det en person som är mest drivande och Bill och Bull hänger på.

  Jag har drabbats av näthat på det mest gräsliga sätt. Inte kul att bli beskylld för att utnyttja barnen sexuellt eller att göra de mest märkliga porrfilmer. Jag kan säga att det var inte långt till kanten som är avgörande om man vill leva vidare. Bara lite aningen svagare utan anhöriga som bryr sig och jag hade “hoppat”.

  Man behöver alltså inte vara någon som ligger i en synlig riskzon, även någorlunda starka kan ta sitt liv om de blir förtalade. Det räcker med att man håller sin intrigitet mycket högt och inte är van vid att andra kan läsa om en själv, grova lögner dessutom. Det är inte alls konstigt att man i det ögonblicket önskar livet ur andra, inte alls konstigt.

 4. De två herrarna njuter nog ordentligt. Skam åt Sverige som inte kan lagstadga rörande Flashback. SKAM

 5. Thony:
  De två herrarna njuter nog ordentligt. Skam åt Sverige som inte kan lagstadga rörande Flashback. SKAM

  Ja, de verkar inte ha någon empati alls.
  Jag står i kontakt med den pågående utredningen om hur man skall stoppa näthat. Vi har bidragit med att till BBS-lagen, som tvingar forumägare att ta bort olagligheter utom förtal, föreslå att utvidga den till att gälla även förtal och kränkningar mm. Jag tror det blir så som vi föreslagit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.