Näthat dödar

Näthat dödar

En 16-årig pojke hittades död i en bäck någonstans runt Halmstad Lördagen 2014-05-10. Först trodde polisen att det var en olycka men vänner och anhöriga berättade att han varit mycket grovt näthatad. Det och andra uppgifter gjorde att polisen omrubricerade fallet och jobbar nu efter hypotesen att han mördats.

I skrivande stund är pojken ännu inte obducerad.

http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.3139813-16-aringen-hotades-pa-natet

Jag tror att näthat verkligen dödar, jag tror verkligen att mörkertalet är stort. De flesta som näthatats till döds är dock de som tar sina liv själva. De orkar helt enkelt inte mer och väljer att släcka ljuset.
Det är i skrivande stund fortfarande möjligt att näthatet tagit sig ut i verkligheten och dödat denna unga pojk. Om det är så är det oerhört tragiskt främst för honom själv, för familjen men också för nära vänner.

Flashback är inte sen att fortsätta näthatet där det slutade på “Ask.fm”. Men här har man sin vana trogen att gå ytterligare flera steg djupare in i näthatet, här hänger man nu ut alla familjemedlemmar och en del vänner. Man påstår bla att mamman har ett klandervärt liv osv. Det är brottsligt att skriva så om andra. De som gjort det kallar sig för: “Skjut-Mej“, “Brummeli“, “BWOVV” och “xBuguvixx“.
Än värre blir det när en av dem hade den döde som “en av sina bästa vänner”! Hur fan kan du med att hänga ut honom och hans familj om du tycker det var en av dina bästa vänner? En annan är tydligen vän med familjen men ändå ger han familjen livstids uthängning som försvårar allt inför framtiden. Näthataren avslöjar sig alltid!

Det ni kan göra är att ta kontakt med familjen och be om ursäkt för att ni med några enkla knapptryckningar förstört deras liv. Om inte, bör ni se över era postningar och be Flashback radera där ni eventuellt outar er. Nej, jävlar, de raderar ju inget, så tråkigt!

Det finns dock människor med stort hjärtan också:

på familjens vädjan skulle jag vilja ber er plocka bort div personlig information. Inte nog med vad som redan hänt så blir det inte bättre för deras namn osv finns här
https://www.flashback.org/sp48754376

Tyvärr min vän, Flashback raderar inget som inte skadar Flashback. De skiter fullständigt i om oskyldiga hängs ut, näthatas och sedan mördas. Det är nämligen Flashbacks filosofi att leva på andras olycka där någon avlidit pga av näthat är en extra bonus. Ja, så jävla sjukt är det!
För mig och flera andra är det högst märkligt att Flashback ens finns kvar! Varför har inte våra myndigheter strypt skiten? Förmodligen är de totalt jävla blinda, men det skall vi ändra på snart!

På “Ask.fm” ser (såg) en del av hoten ut så här:

  • “Jag kommer döda dig”
  • “Din fucking bög jag kommer döda dig din fucking kuk”
  • “Nu har du öppnat dina feta mun allt för mycket! Ha ögon i nacken”
  • I en annan kommentar hotar en användare med att döda honom nästa gång han ser honom i sällskap med en annan namngiven person.
  • I en tredje kommentar antyder en person att han har anledning att känna sig orolig

Hoten är mycket allvarliga och kan mycket väl vara orsaken till att han idag inte lever.

Även polisen säger sig känna till att det förekommit hot mot pojken på nätet.
Polisen säger att det spekuleras en hel del på nätet och menar att det kan hindra och försvåra utredningen. De menar att någon som verkligen har något att komma med hindrar sig när de ser att någon suspekt sajt avfärdar just de uppgifterna. Polisen menar här Flashback som han också, fullt riktigt, ger en känga till!

Tidigast på Torsdag, 2014-05-15, kommer svaret från obduktion och rättsmedicin hur han avled.

En tanke på “Näthat dödar

  1. Polisen i Halmstad, borde satsa på att kolla upp om den gärningsman som mördade den 16-årige pojken i Halmstad, kan ligga bakom de grova mordhot som riktades mot den 16-årige pojken på internet, och sen bör polisen ta in de som har mordhotat pojken till förhör och delge de som har skrivit de grova mordhoten misstanke för olaga hot

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer