Idag får man plöja sig fram genom en massa skräp

Nätet börjar reagera på lögner

Det florerar en mängd lögner om Corona, som att den inte existerar alls utan är en bluff. Detsamma gäller för vaccin mot Corona fast där har vissa gått så långt att de sedan länge passerat gränsen för vad som är löjligt. De påstår att vaccinet inte är ett vaccin utan nano-robotar som skall ta sig till hjärnan och göra folket till lydiga medborgare inför landets ledning. Sådant får spridning på nätet i stor skala. Vi måste genom våra lagar skydda folket från att skadas på allehanda sätt. De som inte själva förstår när gränsen passerats för vad som är löjligt måste skyddas från det.

Twitter

Twitter blir först med att lägga till en varning för inlägg som vilseleder eller ljuger om Corona. De som påstår att Corona är en bluff kommer att få en sådan etikett likaså de som påstår att vaccinet är något annat. Om de vilseledande inläggen fortsätter kommer Twitter att stänga kontot. Men först kommer kontot att stängas av i 12 timmar för att sedan stänga av i 7 dagar. Om kontot fortsätter att vilseleda stängs kontot för gott.

Vi väntar

Vi väntar nu bara på att andra aktörer hänger på Twitter. Dessutom väntar vi på att de börjar rensa upp på nätet som dränker allt som är intressant och trovärdigt. När vi började med internet hösten 1993 skulle inte någon få vara kvar på nätet om de inte uppförde sig korrekt och tänkte på vad de skrev men framför allt hur de skrev det. När sökmotorerna kom hittade man genom dem direkt det man sökte. Idag får man plöja sig fram genom en massa skräp och intetsägande texter innan man hittar något om det som eftersöks. Risken är dock att man hinner tröttna innan det. Internet kunde vara en källa till glädje och kunskap men det blev en offentlig avrättningsplats där utpekade får ta emot stryk av nätets pöbel. Vid sidan av detta jobbar de få högerextrema för fullt med att posta sina tråkiga allt för ofta upprepade lögner om invandrare. Allt detta är inramat med spel- och porrannonser. Vem vill ha ett sådant internet?

Läs mer: Ny Teknik

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer