Bekämpa näthat

Miljöpartiets förvirrande förslag mot näthat

Miljöpartiets “språkrör” Åsa Romson sade i en intervju att bloggare inte får vara anonyma. Ett helt fantastiskt bra förslag! Förslaget var fantastiskt tills Miljöpartiet tog tillbaka uttalandet. De tycker visst man kan blogga anonymt och då också omöjliggöra att sätta fast de bloggare som begår brott på nätet.

Hur som helst var inte allt som Miljöpartiet föreslog dåligt, bla vill de göra ett tillägg till den nuvarande lagen, som tvingar den som tillhandahåller en elektronisk anslagstavla att plocka bort inlägg om det strider mot lagen om hets mot folkgrupp och inlägg som innebär förtal ska plockas bort. vi kan alltså konstatera att även Miljöpartiet sällar sig till de partier som vill lagstifta mot näthatet.

Vår lobbyaktivitet på senare tid verkar ge resultat nu. Snart trappar vi upp denna aktivitet ytterligare men framför allt siktar vi in oss på en enskild elektronisk anslagstavla, Flashback.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer