Thomas Nord

Medborgare X – En kvinnohatande bloggare

Som många andra är Medborgare X en anonym bloggare som skrev om hur männen är förtryckta. I hans bloggar skrevs det rent, snyggt och bra formulerat om än med lustiga särskrivningar och tappade punkter ibland. Det står helt klart att personen bakom Medborgare X är lagd åt det akademiska hållet men förmodligen inte högskoleutbildad. Fegheten att skriva anonymt finns där, som i flera andra fall, och ger hela bloggen ett skimmer av löjlighet. Han skriver dock inte längre i sin blogg sedan 2013 men den bloggen och en tidigare finns kvar som ett minne över den löjliga kamp mellan två grupper som fördes på nätet i texter där den ena var värre än den andra. En ” kamp” som sedan en tid håller på att flagna och flyta ut i en välbehövlig tystnad saknad av ingen.

Blev rikskänd

Medborgare X blev rikskänd då han i svepande ordalag mordhotade Turteaterns skådespelare för att de skulle framföra SCUM-manifestet i teaterform för skolungdomar. Alla normala personer förstår direkt att föreställningen var en form av humor som inte tilltalade de män som ser kvinnor som direkta fiender. Som en av få nättidningar visar vi här hela det stycke som föranledde landsomfattande mediaskriverier och en polisanmälan och en följande utredning för mordhot:

En mördad feminist är en bra feminist

Medborgare!
Att det inte finns någon jämställdhet bakom den feministiska masken blir mer tydligt. Tvärt om blir det allt mer uppenbart att feminismen uppmanar till våld mot män. Senast i raden är det Turteatern som på skattebetalarnas bekostnad bedriver manshat på skoltid. Deras uppsättning av Valerie Solanas feministiska “SCUM-manifestet” går nämligen inte bara som vanlig teaterföreställning, utan även som skolteater. Där får skolpojkarna sitta på hårda träbritsar och höra skådespelaren Andrea Edwards kallar dem för en biologisk olycka samt att de inget annat förtjänar att mördas och utrotas. Flickorna däremot behandlas som drottningar. De får sitta på mjuka stolar klädda i röd sammet och med guldkuddar bakom ryggen, samtidigt som de bjuds på godis och vindruvor.

och förklaringen kom lite senare att det var ironi:

Men feministerna tycker bara att Valerie Solanas manshat är en humoristisk ironi. Ingen ting som man saka ta på allvar. Så varför inte då på samma sätt uppmana till mord och utrotning av feminister? För visst är det ju inte enbart en våldtagen feminist som är en bra feminist. En mördad feminist är en ännu bättre feminist!

Förklaringen att mordhotet var ironi skapade ett mordhot som var värre än det första mordhotet. Alltså, till och med när det skall förklaras att det var ironi lyckas dåren återigen mordhota.

Lite galna

Självklart är båda sidor av mans- och kvinnofolkskamparna lite galna när man ser både detta och teaterföreställningen som mordhot. Båda delar är ironi och skulle egentligen inte föranleda några skriverier mer än medias recensioner av föreställningen. Men så här blir det och mycket mer än detta när två sidor i en kamp helt tappar fotfästet till den grad att det polariseras till ytterligheter där Medborgare X är den anonyma fegheten personifierad.

Rasist

Medborgare X är inte bara kvinnohatare, han är också en så kallat extremrasist. Hans islamofobi är av den värre typen där han anonymt sitter och twittrar från utlandet (?). Det är ett twittrande om pågår än idag. Aftonbladet skulle säkerligen vara intresserad av att få hänga ut dåren och den tid är förmodligen inte alls långt borta. Det handlar bara om att vi skall komma överens i vår grupp om vi vill lämna ut hans identitet.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer