Luffa – Med lögnen som vapen

Alias Luffa skriver här ovan att han jobbat på restaurangen “Little America”, lägg märke till mängden överstrukna namn. Det är helt oskyldiga som namnges av Luffa utan att skämmas.

Luffa är en journalist som i VLT (Vestmanlands Läns Tidning) har skrivit en hel del om restaurangen “Little America” och dess dåvarande ägare. Skriverierna var dock inte rumsrena utan hade inslag av utebliven fakta för att beskriva ägarna som kriminella bluffmakare. Till skillnad från andra tidningar nämner VLT-journalisten personer vid namn i samband med att det insinueras att de är kriminella. Det är oerhört ovanligt eller rättare sagt, det förekommer aldrig att en seriös tidning gör på detta sätt. Inlägget från Flashback här ovan bevisar att killen ljuger om det hjälper honom i sitt “jobb”. I detta fall skulle det aktiva motståndet mot Luffa och hans andra mycket närstående alias “Mr Monroe” i tråden kunna förklaras som falsk information om någon anställd kunde gå ut och säga mot de förra ägarna. Ingen gjorde detta därför tog Luffa på sig ytterligare en ljugarkofta och påstår att han var anställd i företaget. Det är så utstuderat näthatarna jobbar för att “bevisa” att de har rätt med resultat att oskyldiga människor helt slås ut.

Näthatare

Men Luffa nöjer sig inte med detta utan använder tidningen VLT för att skapa en legalitet kring sitt näthat med det förmodade syftet att slå ut folk på ett sätt att de omöjligtvis kommer att kunna leva vidare som alla andra. Om en sådan person lyckas med sitt uppsåt finns risken att han i princip skapar de människor han fabulerar kring eftersom svårt näthatade efter lite googlande inte kan få arbete, bostad eller ens ett bankkonto. Det som Luffa gör är definitivt rent näthat och inget annat. Frågan är hur man får stopp på näthatet. Vi tror att svaret på den frågan ligger hos tidningen VLT och dess ägare.

Ansvariga

De som är ansvariga för VLT är först och främst den ansvarige utgivaren men han verkar inte förstå att en av hans journalister näthatar mycket illa så där kan man inte få något gehör. Nästa steg är företaget Mittmedia som man skall vända sig för att få minsta möjlighet att få stopp på Luffas näthat på Flashback. Flashbacks moderator skulle också kunna hjälpa till genom att tillämpa Flashback regler:

0.09. Falsk ryktesspridning
Att sprida påhittade uppgifter om personer, företag eller organisationer med uppsåt att utsätta dessa för andras missaktning, eller att avsiktligen sprida förvrängd eller påhittad information med uppsåt att vilseleda, är förbjudet.
Källa: https://www.flashback.org/regler

Denna regel säger att det som händer i de aktuella trådarna inte är tillåtet vilket också påpekats till ansvarig moderator. Man förvränger fakta och man kallar de inblandade, speciellt en person, för kriminell, bluffmakare och mycket annat. Personen och hans familj som de låter löpa gatlopp i tråden har jobbat i branschen sedan början av 90-talet alltså i nära 30 år utan att dömts för något olagligt i den verksamheten trots journalist Luffas extremt enträgna försök med polisanmälningar, anmälningar till Skatteverket och mycket annat i flera år. Det visar med all önskvärd tydlighet att regel “0.09 Falsk ryktesspridning” skall tillämpas.

1.12. Skyddade personuppgifter

Det är förbjudet att efterfråga eller sprida uppgifter om personer med skyddade personuppgifter, om dessa uppgifter kan användas för att skada vederbörande.
Källa: https://www.flashback.org/regler

Luffa har letat upp en person med skyddade personuppgifter flera gånger och lagt ut personuppgifterna på Flashback. Det är ett brott mot regel  “1.12. Skyddade personuppgifter” och skall därmed också raderas från forumet.

Reglerna följs?

Alltså förväntar man sig att reglerna följs och att moderatorn vidtar nödvändiga åtgärder. Men det har gått lång tid sedan regelbrotten påpekats men ändå görs inget möjligen med undantag för de alias som anmält regelbrotten bannats från Flashback (?). Varför är det på detta vis? Jo, för det första är reglerna bara en fasad för att man faktiskt har regler och för det andra har vi en överraskande detalj att förmedla, Gromgutten har själv jobbat som journalist och kanske gör det fortfarande. Det är därför han håller näthataren Luffa som förstör andras liv under sina vingar. Gromgutten är alltså i praktiken lika skyldig som Luffa eftersom han har möjlighet att stoppa eländet. Eftersom han inte gör detta måste vi betrakta Gromgutten som medhjälpare till det extrema näthat Luffa utsätter andra för.

EDIT:
Vi tar inte ställning i om folk begått brott eller inte. Det är fullständigt ointressant. Det vi gör är att skriva om förtal och uthängningar alldeles oavsett om de som förtalas eller hängs ut begått brott eller inte.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer