FLASHBACK FORUM ÄR FÖRBJUDET I SVERIGE

Man kan dömas för underlåtande till motåtgärd

Åttaåriga flickan Yaras död skakade Sverige

Det är hennes två släktingar som misstänks för att ha dödat henne. Åklagaren har dock inte lyckats bevisa vem som är ansvarig för det brutala våldet som tog flickans liv.

Samhället svek henne

Hon har tydligen vanvårdats och misshandlats mycket brutal under tiden paret hade hand om henne. Samället svek henne också som inte reagerade på de tydliga signaler som upprepade gånger spreds vida omkring om vad som pågick. En sällsynt vaken lärare reagerade och anmälde saken men inte ens då hände det allra minsta. Detta hände i Karlskrona och det är lätt att leda misstankar till att det inte är intressant att rycka ut för en person som kommer från exotiskt land. Jag vågar dock inte tänka den tanken för så kan det ju inte vara!? Vi kommer säkert få ett svar på denna otrevliga fråga för Inspektionen för vård och omsorg (IVO) håller på att utreda fallet.

Inget vi normalt skriver om

Detta är inte relaterat till sådant denna tidning är inriktat mot. Orsaken till att vi tar upp det beror på en helt annan sak. Åklagaren uttryckte på rättegången, som i skrivande stund pågår, att:

Vem som än begick mordet så kan även den andre dömas på grund av underlåtenhet att ingripa.

Dömas på grund av underlåtenhet att ingripa

Det går alltså att döma någon för underlåtenhet om den som skall dömas är i garantställning! Garantställning är exempelvis en arbetsgivare som har en ställning att kunna ge order om åtgärder för att skydda sina anställda. Tveklöst är det så att medlemmarna på Flashback inte kan göra något åt vad som skrivs. Inte heller kan de ångra något efter en stund då editmöjligheten stängs. Moderatorerna kan däremot rätta till fel eller radera olagligheter, de är alltså i garantställning.

Står i garantställning

På Flashback pågår brott utan att moderatorer i garantställning ingriper och raderar. Jag tänker på alla barn som förnedras på handikappade på döda, både vuxna och barn, på pedofiler som planerar fånga barn, på hackare som lägger ut andras sajters databaser för nedladdning, på alla uthängningar, på allt mycket grovt förtal som pågår ständigt och allt annat som inte nämnts. Allt detta skrivs på Flashback utan att moderatorerna lyfter ett finger för att stoppa och än mindre radera, allt detta är underlåtenhet att ingripa och är alltså åtalbart då de står i garantställning.

Det handlar inte längre om åklagarnas tragiskt lustiga mening “är inte av allmänt intresse”, detta är åtalbart genom andra lagar som den meningen inte finns med i. Som exempel skulle moderator qrizze kunna åtalas för de hackade och stulna databaser som ligger helt öppet för nedladdning på Flashback.

Vi kommer att agera

Vi kommer att gräva fram moderatorer och tillsammans med de brottsliga handlingarna polisanmäla dem för “underlåtenhet att ingripa”.

Med dessa ord avslutar vi med att låta tankarna gå till den lilla mördade flickan Yaras och hennes sörjande anhöriga!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer