Flashback – Malmö stad annonserar

Annonsen

Den av oss som jobbar mycket med Flashbacks annonser uppmärksammade att Malmö stad annonserar på Flashback. Genast skickade vi mejl till dem och påpekade detta.

Påpekandet

Hej!
Vi ser att ni annonserar på forumet www.flashback.org (Flashback).
Vi förstår att detta måste vara ett misstag eftersom forumet tillåter aktiviteter som inte är rumsrent eller som inte kan tillåtas om ett företag exempelvis är ackrediterat eller i övrigt är seriöst.
Vi ber er därför att se över er policy gällande att annonsera på Flashback. Vi ser fram emot att ni hjälper till att stävja det avskyvärda som varje sekund på dygnet tillåts ske på Flashback genom att inte förse dem med pengar genom annonser.
Vänligen
/SIG-gruppen
SIG-gruppen arbetar mot näthat

Svaret

Vi visar aldrig mejl offentligt men vi kan visa utdrag ur offentliga mejl. Svaret från dem ser ut så här:

Hej

Tack för ert mail och era synpunkter kring annonsering på Flashback.
I och med vårt uppdrag att nå personer som sällan kontaktar kommunala verksamheter, är det viktigt att finnas i forum där personer som säljer och köper vistas. Flashback är ett sådant forum. Det är många som vänder sig till forumet i frågor kring sexköp, att börja sälja, för moraliska diskussioner kring trafficking och prostitution eller för att finna andra som upplever situationen som problematisk och söker därmed stöd.
Vi håller med dig om att Flashback ger utrymme för åsikter som inte är förenligt med Malmö Stads policys, värdegrund eller riktlinjer. Vi vill vara tydliga med att Malmö Stad eller KST inte sympatiserar med hemsidans ideologi eller innehåll.

 

Hoppas att jag kunnat ge dig ett svar som förklarar situationen. Du är varmt välkommen att höra av dig igen.

Med vänlig hälsning
Elin Johansson
Socialsekreterare
Malmö Stad,
Kompetenscentrum Sexuella Tjänster

Svaret visar med önskvärd tydlighet att de inte förstått vad Flashback handlar om. Det verkar tro det är något de inte stödjer men inte värre än att de kan annonsera där: “Flashback ger utrymme för åsikter som inte är förenligt med Malmö Stads policys, värdegrund eller riktlinjer”.  Vi kan säga till socialsekreteraren att det som sker på Flashback handlar inte bara om något som “inte är förenligt”, det handlar bla om förtal så illa att folk tagit sina liv! Det är inte bara förenligt, det är så avskyvärt att alla borde ta avstånd från den verksamheten. Inte minst borde våra myndigheter veta bättre än att stödja en så suspekt företeelse som tar människors liv. Behjärtansvärda insatser mot andra felaktigheter är ingen ursäkt, inte alls. Följaktligen svarade vi med eftertryck:

Eftertryck

Hej!
Flera helt vanlig personer har fått sina liv förstörda av det forumet. De vägrar konsekvent ta bort rena lögner om drabbade person och deras barn. Förtal som kommer att följa dem resten av livet med mycket svåra konsekvenser. Vi har fått berättat för oss av en del anhöriga att deras nära och kära tagit sina liv efter att mobben på Flashback skrivit rena lögner om dem. Är det något som er policy tillåter?
Genom att annonsera på nämnda forum tillför ni pengar som skapar möjligheter för att de vidriga galenskaperna kan fortsätta.
Ingen seriös människa kan tycka exemplen nedan är ok och inget företag eller annan organisation kan ha en policy som tillåter sådant.
Vi som jobbar mot Flashback i SIG-gruppen har blivit utsatta för dem. Jag kan lova er att de som blivit utsatta för Flashback, som vi, aldrig någonsin under några omständigheter som helst kan gå med på att samarbeta med dem.
En av oss har en “egen” tråd på Flashback som innehåller ca 10.000 inlägg, de flesta med mycket grovt förtal, och som besökts av när 2,5 milj. besökare. Den personen tvingades “gå under jorden” och helt försvinna. Det finns inget liv efter en sådan behandling. Med er annons stödjer ni sådant. Det hjälper inte att ni i svar till oss tar avstånd från det, ni kommer för alltid av flashbackare att ses som den som stödjer Flashback och det som står här nedan:

 • Övergrepp på barn
  • Man tillåter i stor utsträckning personer dela med sig av erfarenheter om hur barn lättast kan fångas in för helgens nöjen.
  • Man tillåter i stor utsträckning personer tillsammans beskriva sina sexuella relationer med barn. Oftast sker detta med stor glädje i inläggen.
  • En del av dem som delger sina sexuella erfarenheter med barn är deras egna barn.
  • En del berättar att de blivit förälskade i ett barn och att barnet svarat på förälskelsen med att vilja ha sex med personen. En del av dessa barn har varit under 7år.
  • Det finns de som säger sig bara vilja ha sex med spädbarn och delger hur de lyckas penetrera så små barn följt av flera frågor i ämnet.
  • Man lär ut hur de lurar föräldrar så att de inte skall misstänka att släktingen har regelbundet sex med deras små barn.
  • Flera av de i Sverige som åtalats för sex med minderåriga och spädbarn har nästan alltid lärt sig sådant på Flashback.
 • Drogromantik
  • Flashback är den absolut största marknadsplatsen för droger i Sverige.
  • Flashbacks ledning i form av en moderator deltar  med videofilmer hur man blandar till droger och hur de används.
  • Ett stort antal av de som åtalats för drogbrott blir Flashback omnämnt i utredningsmaterialet och/eller i domar som där det började.
  • Flashback tillåter drogannonser på sitt forum.
  • En av de drogföretag som tillåts annonser på Flashback är ansvarig för minst 20 personers död förmodligen många fler än så.
 • Hängas ut
  • I sin iver att hitta olika gärningsmän i kriminalavdelningen publiceras personer med namn, personnummer och adress oerhört frekvent i kolossalt många olika trådar. Om det visar sig att personen man “hängt ut” är fel person får det ändå stå kvar utan åtgärd från någon, allra minst från Flashbacks moderatorer.
  • Flashbacks ledning anser alltså att en oskyldig kan hängas, ut med allvarliga problem inför bla framtida jobbsök. Det bekommer inte Flashback det minsta eller så förstår de inte hur illa  berörda de drabbade blir, både psykiskt och fysiskt. Det kan också generera livslånga följder och, i värsta fall, kan det sluta med självmord vilket bevisligen skett i flera fall. Man hänger också ut och hånar våldtagna, trafikoffer, misshandlade och många fler, både vuxna och barn.
 • Förtal, ärekränkningar, ryktesspridning mm

  • På Flashback är det mer regel än undantag att uthängda personer förtalas och kränks å det grövsta. Medlemmarna fullständigt tävlar i vidrigheter när de skall beskriva en person. Det spelar ingen roll för dem om det är en man, kvinna, barn, skyldig, oskyldig, friad eller till och med döda personer. Det spelar inte heller någon roll för  Flashback, de låter allt stå kvar, inget tas bort.
 • Kvinnoförakt
  • Kvinnoföraktet genomsyrar hela Flashback. Där finns några av Sveriges värsta kvinnohatare, bla startades kvinnohatdebatten i media vintern 2012-2013 av tråden “Sveriges 100 farligaste kvinnor” postat av en äldre man som bor söder om Stockholm. Flera trådar handlar bara om kvinnors påstådda dåliga sidor medan kvinnohatet i allmänhet kan drabba vilken tråd som helst på forumet.
 • Skändningar
  • Det mest kända fallet i Sverige av skändade personer är de barn som mördades i Arboga den 17 Mars 2008. I en tråd upprättades en tävling om vem som kan måla barnen roligast (?). Som utgångspunkt användes bilderna på de döda barnen från förundersökningen.
  • Den mördade flickan Engla har ett antal egna trådar där de skändar den stackars oskyldiga lilla flickan å det grövsta.
  • Tsunamins offer skändas och omtalades på ett vidrigt sätt. För de anhöriga måste detta vara som att återuppleva tragiken på nytt för varje gång någon läser det.
 • Funktionsnedsatta
  • Funktionsnedsatta förföljs och hånas på Flashback. De smygfotar dessa sårbara personer utanför dagcenter i olika poser för att få fram den “roligaste” bilden som sedan postats på forumet. Tillsammans hånar de sedan de fotograferade till en gräns man inte trodde var möjlig. Flashbacks ledning i form av en moderator deltar i denna ohyggliga verksamhet.
 • Självmord
  • Folk som vill ta sitt liv uppmuntras till det av en mängd medlemmar på forumet: de uppmuntras till att sätta upp webbkamera som visar när döden tar ett liv till medlemmars stora glädje.
 • Planering och genomförandet av brott
  • I mängder av trådar utspritt över hela Flashback planeras aktivt brott. Det kan vara intrång på andras konton ute på nätet och det kan vara hur man gömmer undan ett lik.
 • Rasism
  • Av allt olagligt eller motbjudande ligger rasismen i topp på Flashback. Av inläggen att döma får man intrycket att så gott som alla medlemmar är rasistiska. De som  trots allt inte är det försvinner i mängden. Flertalet av rasisterna där hyllar också nazismen.
 • Djur
  • Det skrivs en del om djur på Flashback. Bland annat finns det trådar om djurplågeri där plågeriet hyllas och skojas om.

Flashback förbjöds 2002
I marknadsdomstolen 2002 dömdes Jan Axelsson, ägaren till Flashback, att alla postningar måste förmodereras innan de får släppas fram på forumet. Om det inte görs skall Jan Axelsson betala 400.000 kr för varje postning. Jan Axelsson simulerade då en avyttring av forumet till en ägare i ett annat land. Forumet övergick aldrig till en annan ägare, det har ägts av Jan Axelsson under hela tiden forumet har funnits. Det vill säga att Jan Axelsson är i princip skyldig skattebetalarna mer pengar än värdet av all olja i nordatlanten.

Vi förbereder en artikel om er motbjudande annonsering på Flashback.

/SIG-gruppen

Vi får se hur svaret ser ut efter detta.

Ägs av Flashback Media Group (FMG)

Vi har tidigare visat att det är Jan Axelsson som äger och alltid har ägt Flashback forum genom sitt FMG. Han smiter från sitt rättmätiga straff genom att simulera ett ägarbyte. Det är inte bättre än de som smiter från andra straff genom att hålla sig gömda. Vi kommer återigen visa att det är FMG och därmed Jan Axelsson som äger Flashback forum som han alltid gjort.

Fakturan

Fakturan visar tydligt vart pengarna går:

(Detta stycke är bortklippt)

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer