Näthatare är sadistiska

Lexbase – Använder sig av maffiametoder

Den stridbare Torgny Jönsson som slåss för att få bort Lexbase åt flera andra personer har utsatts för motåtgärder från Lexbases ägare som mycket påminner om värsta maffiametoder.
Torgny Jönsson var i sitt “förra liv” en person som sysslade med brottslig verksamhet, bla med bedrägerier. Han dömdes 2009 till sju års fängelse. Under tiden i fängelse läste han juridik och när han avtjänat sitt straff hade han omvärderat livet han tidigare levt. Nu började han istället att hjälpa folk som utsatts för myndighetsövertramp genom  föreningen reclaimJustice som startades i oktober 2013 för att med ”rättsligt våld” se till att svenska rättsvårdande myndigheter förstår att de mänskliga fri- och rättigheter som upptas i Europakonventionen omfattar alla medborgare i de länder som antagit konventionen.

Det Torgny Jönsson och reclaimJustice nu gjort är att samla en mängd folk bakom sig för att driva en förtalsprocess mot Lexbase. Lexbase svarade med att försöka köpa upp Torgny Jönssons skuldbrev så att de kan vingklippa honom genom att exempelvis kräva in skulderna i högre takt än vad som är möjligt att klara. Detta är ett vanligt tillvägagångssätt inom kriminella kretsar och inom maffian ute i Europa.

Affärsjuristen Sture Lindqvist säger att det är ytterst anmärkningsvärt smutsiga metoder personerna bakom Lexbase, Magnus Gröndal, Victor Reynolds och utgivaren Jonas Häger, sysslar med.
De har sökt upp alla personer som har fordran mot Torgny Jönsson, efter de bedrägerier han gemomfört och också sonat, för att få köpa deras fodringar. Enligt uppgift erbjuder de en krona för var och ett av fordringarna och att de skall få de pengar som kommer in.

En av de som tillfrågats att sälja sin fordran säger att de sade:

Vi ska med en fordran jaga honom, försätta honom i konkurs och på det sättet vingklippa honom så att han inte kan uppträda i tingsrätten som ombud för en mängd andra människor som han har bakom sig.

Denna affärsman tackade nej till att sälja fordran och då höjdes köpebeloppet till 10.000kr. Affärsmannen läste då på om Lexbase och valde efter det att tacka nej när syftet är att sticka en kniv i ryggen på Torgny Jönsson för att de ska kunna fortsätta hänga ut folk genom LexBase.  Nej, jag är inte så sugen på att hjälpa till att hänga ut folk på detta vis. Vidare säger han: – Jag känner också att det är väldigt många människor som skadas i onödan. Alla de som har rättegångar som inte blir någonting – som är oskyldiga. Och mål som är fullständigt ointressanta för andra människor, kanske enklare trafikmål och civilrättsliga mål som handlar om skilsmässor och you name it.
– Varför ska de människorna hängas ut, varför ska det vara för publikum?

Affärsmannen tycker alltså att det är moraliskt förkastligt med det LexBase gör och vill inte ställa upp på deras tillvägagångssätt.

En annan fordringsägare har gått med på LexBases idéer och ställt upp mot att de skall dela fordran till hälften var.

Sture Lindqvist anser att det hela är “ytterst anmärkningsvärt” av många skäl.

Man köper inte en fordran med pengar utan gör en delning – det är sådant som förekommer i kriminella kretsar.

Och syftet med övertagande av fordringar är helt klart, anser han.

Det är ju att sätta press på Torgny Jönsson, att han ska dra sig undan. Det är ett slags utpressning mot honom.

Men Torgny Jönsson är inte den person som backar, tvärt om:

Det är här inget annat än en ren motivationshöjare. Jag välkomnar att de så öppet är beredda att göra bort sig och visa vad de är för några.

Från Lexbase kommenterar man uppgifterna så här:

Inga kommentarer!

Det står helt klar att Lexbase är en kriminell verksamhet som också använder sig av kriminella metoder att krossa sina motståndare på. Men motståndarna ger sig inte så lätt och struntar högaktningsfullt i vad dessa samhällets avträde sysslar med för prio ett är att Lexbase skall stoppas!

 

Källa:
Aftonbladet
reclaimJustice

4 tankar på “Lexbase – Använder sig av maffiametoder

 1. LexBase består, liksom Flashback, av ett gäng hjältar 🙂 Målet mot LexBase förlorades liksom JKs gruppanmälan som avskrevs. Vae victis!

 2. KingOfRockNRoll:
  LexBase består, liksom Flashback, av ett gäng hjältar :-) Målet mot LexBase förlorades liksom JKs gruppanmälan som avskrevs. Vae victis!

  Det är inte slut ännu!
  Sverige bryter mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 12 som går ut på att staten skall skydda sin befolkning mot kränkningar osv.
  Är man en dåre kan de andra dårarna tolkas som hjältar.

 3. Uthängningarna som görs på Lexbase kan utgöra ett allvarligt hot mot personers säkerhet,dagliga liv,med mera eftersom personernas förnamn,efternamn,hemort,gatuadress med mera samt vilka brott de är misstänkta för hängs ut. Därför borde Lexbases verksamhet stoppas och förbjudas. Detsamma gäller liknande hemsidor som bedriver liknande uthängning stoppas från att verka på internet.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer