LEDAREN – Om påstådda hot

Vi har sedan en tid återigen läst trådar på hatforumet Flashback. Vi gör det för att plocka ut de plommon som nu mognat. I början när förtal mm pågick började flera av postarna att posta med nyskapade konton. Det kan vara lite problematiskt att hitta näthatare som postat en handfull poster. Genom att vänta några år kommer antal poster att växa och med tiden sänker de garden. När det skett kan det gå att hitta dem. Vi har under åren hela tiden sagt att vi har tid på oss. Vi kan vänta länge, i flera år om det behövs. Nu har det gått 7-8 år och väntan är över.

Har redan tidigt gett effekt

Vårt arbete att stävja näthat började ge effekt så fort hatarna förstod att vi kunde hitta dem. 2013-03-18 blev det offentligt att vi lämnat in ett försök till åtal mot en näthatare. Vi visste att det måste vara påkallat av allmänt intresse för att en åklagare skulle åtala. Vi ansåg att 2,3 miljoner träffar i tråden där näthatet pågick var tillräckligt allmänt intresse. Men så fungerar det tydligen inte. Vi fick efter ett års väntan reda på att det krävs att samhällsfunktionen störs av förtalet för att det skall anses vara påkallat av allmänt intresse.

Vi var beredda på detta så vi såg inte det som ett nederlag, för oss var det viktiga att det skrevs i tidningar om anmälan. En del av planen var att i ett slag slå ut flera näthatare på en gång.

Framgången med vår plan gjorde oss förvånade. Mer än 40 personer lämnade sina konton från 2013-03-18 till det blev känt att “Karlvonlinne” fälldes i rättegång för intrång. I ett enda slag slog vi ut 40 konton på hatforumet Flashback. Det var vår plan med att anmäla förtal som offentliggjordes i media. Nu skall det sägas att några hade kanske lämnat sitt konto ändå, eller?

Efter det har kanske mer än 100 personer (har inte räknat alla) lämnat sina konton efter hand som vi visat vilka de är. Även här finns det säkert folk som skulle lämna sina konton ändå. Bland annat lämnade en moderator först sin moderatoruppgift och sedan sitt konto.
Mrs Näthat, dvs MrsMagoo fick vi till att lämna sitt konto inte en gång utan två gånger med ett uppehåll på ca ett år emellan, så tuff var hon.

Vi hade fel i ett tidigt stadium

Vi hade fel i början av förtalscirkusen. Vi sade att vi har 5 år på oss att hitta näthatare från tiden då näthatet postades. Det är fel för olagliga inlägg som ligger offentligt publicerat ses som ett pågående brott och preskriptionstiden börjar löpa först då det aktuella materialet inte längre tillhandahålls.

Alltså så länge inläggen ligger publicerat är det ett pågående brott och när det tas bort kan man dra folk till domstol i 5 år till. Vi har alltså gott om tid!

Vi hotar folk

På hatforumet Flashback återkommer de ständigt med att vi hotar/hotat folk på forumet. För det första räknas hot mot en anonym användare inte som ett brott. För det andra är det så lustigt att om den anonyme användaren vill anmäla hotet måste den anonyme användaren träda fram som sig själv. Kul, eller hur? Men, för det tredje har vi aldrig hotat ens en anonym person så de första två stegen faller.

Detta borde de infantilt korkade användarna som rapar upp “de hotar mig” i var och vartannat inlägg fattat.

Vår nättidning i förra namnet anmäldes till JK för oegentligheter. JK tittade igenom nättidningen men kunde inte hitta något som ansågs brottsligt. Om det funnits hot hade det noterats.

På tal om hot

Kriminolog (eller före detta kriminolog?) GW Persson fick sin identitet stulen. Killen som gjorde detta köpte prylar till en motorcykel för 7.000 kr (om jag inte minns fel). Tevereportern frågade GW vad han gjort om han fick tag i brottslingen. GW svarade: “Jag hade slagit ihjäl honom”. Ingen ansåg att GW hotade någon.

Då hoppar vi över till vad jag ville få sagt:
Om någon ger sig på min familj drar jag mig inte alls för att freda min familj med alla medel. Jag är inte ensam om det, det skulle nämligen alla föräldrar göra utan att tänka. Men vi håller oss inom lagens gränser vilket inte näthatarna gör.

Om man tycker det är fel att freda sig själv och sin familj mot näthat är man förmodligen inte frisk för alla friska föräldrar skulle göra allt som står i deras makt att försvara sin familj.

Normala personer försvarar sin familj mot allehanda angrepp och i detta fall handlar det angrepp mot vår och andras heder. Så länge inläggen ligger kvar kommer detta fredande att pågå. Det dåraktiga klientelet på hatforumet Flashback kommer naturligtvis att tolka familjers fredande mot deras kränkningar som hot. Det är nämligen så att dessa tveksamma kretiner är känsliga små stackare som inte tål det minsta som går emot dem själva trots att de är anonyma.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer