LEDAREN – Från början

Jag köpte min första dator 1982, en Commodore Vic20. Nästan direkt började jag programmera i Basic. Det dröjde inte länge tills jag växt ur den datorn.

1983 köpte jag en Commodore 64. Det var ett oerhört stort steg från Vic20. Med 64:an utvecklade jag mina första riktiga program. Några av dem såldes medan andra gick ut på PD-diskar. Jag hann utveckla runt 20 större program på 64:an och mängder av mindre dito.

Tidigt 1986 köpte jag en Amiga 500. Med den datorn klev man in i en ny Värld. Den hade allt som man kunde önska. Amiga var säkerligen 20 år före sin tid. Först med Windows 95/98 började Windows komma ikapp. Tyvärr så dog Amiga när Commodore kursade 1994 pga dåliga beslut av en dålig ledning.
Med Amiga lärde jag mig programmera i C. Det blev upp mot hundra program med Amiga, varav ett tiotal större, innan verkligheten tvingade över mig till PC.
Flera av mina Amiga-program var med på olika tidningsdisketter. Några av dem var program som jag sålde.

När Amigans marknad stendog, efter konkursen 1994, köpte jag en PC. Ytterligare en gång fick man kliva in in en ny Värld. Eller rättare sagt, kliva ner. För sämre operativsystem än Windows 3.0 har jag aldrig jobbat i. Jag får nog sträcka mig så långt att påstå att det fortfarande idag är Windows ett dåligt operativsystem. Men tyvärr hade Windows/PC marknaden, speciellt företagsmarknaden.
Jag konverterade fullt ut till ”C” i PC. På Amiga hade jag börjat så smått att lära mig det.
I ”C” har jag kodat fram mängder av program varav flera säljer eller eller har jag sålt. Jag har också utvecklat program på beställning. Programmen jag säljer har egna hemsidor som jag inte vill koppla till denna hemsida, lite hemligt är bara trevligt.

Jag har alltid utvecklat mina egna hemsidor. Det blev ganska bra, tror jag, för det var fler andra som ville att jag skulle utveckla åt dem också. Jag nästan tvingades att utveckla gästböcker till en början som sedermera blev till små forum. Utöver detta har jag utvecklat mängder av små koder som kan läggas in på hemsidor med olika funktion.
På senare tid har jag så smått börjat använda färdigutvecklade forum, bloggar och annat. Det är bekvämt när andra utvecklar/uppdaterar och man själv bara gör det som är kul (hemsideutveckling är ruskigt tråkigt).

För några år sedan började jag intressera mig för vad man kan göra med internet så jag lärde mig en massa trix som det finns mer eller mindre lagliga av. Fast jag passar mig för olagligheter då jag har som mål att gå genom livet helt ren från kontakt med rättvisan från fel håll. Inga olagligheter alltså!
Intresset för internet började sedermera vika av mot säkerhet och hur man tacklar det näthat som växt upp med främst Flashback som värsta exempel. Jag har lärt mig att näthatet endast kan tacklas med lagom blandning av opinion, åtal och nya lagar.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer