LEDAREN – Det handlar om politiskt korrekt

Kampen mot näthatet är också en politiskt korrekt kamp mot rasism, kvinnohat och fake-news. De fyra går inte att dela på eftersom de som näthatar ofta (men inte alltid) hatar kvinnor och försvarar extremhögern på samma hatiska sätt som när de näthatar. Men man får under inga som helst omständigheter hemfalla till att använda samma krut som näthatarna.

Politisk korrekt

Meningen “politisk korrekt” (PK) är ett näthatarord som används mot de som inte tycker som dem. De använder det som ett nedsättande skällsord. Låt er inte luras av hatarnas syn på PK för det betyder inte det som hatarna vill ge sken av. Politisk korrekt skall man alltid vara i kampen mot hatet. Det betyder att man inte använder nedsättande ord om näthatare, kvinnohatare eller rasister. Det betyder också att man följer lagar och regler. Man skall bemöta näthatarna korrekt, alltså politiskt korrekt, när man bekämpar deras ondskefulla uttryck. Självklar tillhör en del av dem inte de vassaste knivarna i lådan men att säga det till dem är kontraproduktivt.

Politisk korrekt, ett vasst vapen

Ordet “politisk korrekt” är ett mycket vasst vapen som vässats av näthatarna själva åt oss. Det är ett uttryck men framför allt en handling som buset på nätet är mest rädd för av alla. Att sjunka ner ett antal steg vokabulärt till den nivå näthatarna befinner sig på och därifrån bekämpa dem är dömt att misslyckas. De kommer att vinna en sådan kamp på grund av den långa och hårda träning de har i att vräka ur sig ord och meningar vi inte ens visste fanns.

Hur bemöter man dem politisk korrekt

Bemöt dem gärna med fakta men framför allt med hur de uttrycker sig. Upprepa ständigt att du inte förstår deras språkbruk och vad det är egentligen de vill säga. Tala förbi dem om de uttrycker sig svinaktigt och svara på det de skriver med fakta. Flika in då och då att du inte förstår vad de menar. Be dem snällt att inte använda det språkbruket som de använder för det är svårt att få ihop ett sammanhang. Hemfall aldrig någonsin till att skriva som dem. Däremot kan man skoja med dem i deras sätt att använda språket. Hur man än gör detta skall det vara politiskt korrekt och man måste också få med kärnan i budskapet, dvs att näthata eller bära sig illa åt på annat sätt inte hör till det offentliga samtalet.

PK-lista i hur man bemöter näthatarna politisk korrekt

  • Agera inte i panik.
  • Svara aldrig i affekt.
  • Gå aldrig in i försvarsläge
  • Var korrekt, artig och bestämd
  • Skriv aldrig om dem som grupp
  • Bemöt dem med fakta, tala förbi dem om det behöv
  • Bemöt dem i hur de uttrycker sig och att de skall sluta med det
  • Tala om för dem att det är svårt att veta vad de egentligen vill om de hetsar
  • Tala om då och då att du inte förstår om de fortsätter med sitt språkbruk

Att vara politisk korrekt är som att röra omkring i en myrstack med en pinne så låt oss röra omkring ordentligt för vi gillar att vara politiskt korrekta!