https://www.sigmag.se

Lamotte – Hans text var förtal

En kvinna spred en text journalisten Lamotte skrivit. Hon dömdes för förtal. Vad många inte tänker på är att det inte alltid är den som skriver en förtalstext som gör sig skyldig till förtal. Det är nämligen den som sprider förtalet som blir skyldig till förtal. Nu får alltså en kvinna ta smällen för Lamotts tokerier.

Dömdes för förtal

Domen som kom 2020-01-13 i Göteborgs Tingsrätt fällde kvinnan på alla åtalspunkter och skall bla betala ett skadestånd på 10.000kr ovanpå rättegångskostnaden som säkerligen gått på över 100.000kr (får kolla fakta senare). Det hon gjort är alltså att hon “delat” ett inlägg på Facebook  till grupperna ”Sverigedemokraterna och Jimmie Åkessons trogna vänner” och ”Stå upp för Sverige” som den vämjelige svärjevänkramaren Lamotte skrivit. Hon fälldes bara för det Lamotte skrivit medan det hon själv lagt till bortser domen från helt. Tingsrättens dom visar också att kvinnan inte haft några skäl att sprida innehållet vidare men det viktigaste är att Lamotte i sin jakt på inkomst inte drar sig för att kliva över gränsen för vad som är lagligt. Om Lamotte själv tro på det bedrövliga han skriver eller om det bara handlar om jakt på pengar känner vi inte till.

Magasinet Para§raf

Magasinet Para§raf har publicerat en utmärkt artikel om domen som kan läsas här så vi behöver inte uppfinna hjulet på nytt men kan citera ett av de viktigare styckena:

Domen är skarp och innebär ett viktigt steg mot upprättelse för alla som har hängts ut med felaktiga och kränkande tillmälen av Joakim Lamotte. Det är ingen avancerad gissning att fler förtalsmål är att vänta.
Källa: Magasinet Para§raf

De förtalsmål som är att vänta ser vi fram emot!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer