Lade ut Förundersökning

Lade ut Förundersökning (FUP), åtalas!

En man i Umeåtrakten dömdes för en rad brott. Grannen tyckte att det skulle upplysas vida omkring och lade ut förundersökningen på en social mötesplats. Det fick som resultat att den dömde mannen blev förtalad och hotad på nätet. Mannen som lade ut förundersökningen är nu åtalad mot lagen om personuppgifter. Det är inte tillåtet att göra allmänna handlingar, som exempelvis förundersökningsprotokoll, tillgänglig för alla.

På Flashback läggs  förundersökningsprotokoll oerhört frekvent. Det är alltså olagligt och användare som gör detta kan alltså åtalas. Frågan är om inte Flashback kan åtalas som underlåter att radera sådana inlägg. Det borde testats i ett mål mot Flashback av rättsväsendet.

Källa:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/lade-ut-grannens-sexdom-pa-facebook/

En tanke på “Lade ut Förundersökning (FUP), åtalas!

  1. Farbror Blå borde kolla upp Flashback lite mer oftare, har sett att man har lagt ut FUP-ar på Flashback på många diskussionstrådar som handlar om många kriminalfall.Forumet borde bli föremål för utredning om brott mot PUL.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer