Flashback spårar dig

Läcker du information om dig – Testa här

Spårare på nätet kan se mer än många tror. Avancerade spårare som lägger upp matriser och använder artificiell intelligens (AI) kan plocka ur det mesta ur din webbläsare och surfvanor. Om du surfar i några månader och hamnar på webbplatser med avancerade spårare kan de i princip peka ut exakt vem du är om de satte någon på att tolka uppgifterna. Forumet Flashback använder sådana verktyg vilket möjliggör identifiering av konton. Vi vet att de mest avancerade internetaktörerna är staters underrättelsetjänster och i vissa fall staters polisväsenden. Historien har visat att dessa ligger långt framme att snappa upp information i stora mängder. Det skulle förvåna om de inte redan har tillgång till de största spårarnas databaser för de uppgifter som samlats in och analyserats för att läggas i rätt profil. Därför är misshagliga på exempelvis forumet Flashback med stor sannolikhet redan identifierade.

Du kan själv se vad för information du lämnar ifrån dig genom webbläsaren

Gå in och låt följande webbsidor läsa igenom din webbläsare för information du lämnar ifrån dig vid detta ögonblick:

Detta är alltså vad de kan se just nu. Om de kan läsa av samma uppgifter hundratals gånger har de snart en komplett bild över dig.

Läs mer här: Pixelprivacy

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer