Näthataren en kort analys

Kommentarer och meddelanden under åren

När vår tidigare blogg gick över till att bli en nättidning fördelades arbetsuppgifter för tidningen mellan oss. Kommentarer och meddelanden via kontaktformulär sköttes då av en kvinna som bara hade det som uppgift. Hon släppte bara fram kommentarer till tidningen som gick att publicera. Seriösa meddelande till oss via kontaktformuläret skickades vidare till undertecknad. Allt annat, både meddelanden och kommentarer sparades av henne. Då och då avlöste jag henne när hon hade förhinder. När vi började förbereda oss för att stänga ner avslutades kvinnan granskningen och undertecknad tog över den rollen. Då fick jag också över mapparna med sparade kommentarer och meddelanden till mig.

Ej hållbart

Ensam på nättidningen insåg jag att det inte skulle vara möjligt administrera och samtidigt göra annat med den mängd som trillade in. Undertecknad tog då beslutet att stänga möjligheten att kommentera. När det stängdes ökade istället drastiskt antalet kontaktmeddelanden som kom in. Jag beslutade då att först stänga ner kontaktformuläret en tid för att kyla av känslorna för de som skickade meddelanden. Senare öppnades formuläret igen men det var ohållbart med den mängd som fortsatte strömma in. Därför stängdes den åter och har sedan dess varit stängd.

Kränkande

Ungefär 19  av 20 kommentarer som kom in varje dag innehöll kränkningar mot oss vid en snabb överblick. Väldigt många av dem är extrema kränkningar och rena mordhot. I mappen borttagna kommentarer ligger det 39.223 kommentarer jämfört med de 5.563 kommentarer vi släppt fram under åren.


Meddelanden till oss var de första åren mestadels helt korrekta. Bara någon enstaka var skickat i syfte att kränka oss. När kommentarsfälten stängdes ner för ca ett år sedan började det istället komma in 10-20 kränkande meddelanden per dag. Lite mindre än 1 meddelanden per dag var ett seriöst meddelande. Sammanlagt kom det in 902 kränkande meddelanden till oss de få månader vi hade öppet efter att kommentarsfunktionen stängdes. Sammanlagt under alla år fick vi in 1.327 kränkande meddelanden via vårt kontaktformulär jämfört mot 444 seriösa meddelanden.
Det förstår var och en att sådana mängder av kränkande kommentarer och meddelanden tar allt för mycket tid i anspråk och svårt att hantera. Det är orsakerna till att vi stängde ner dessa möjligheter. Vi har tidigare också stäng ner kommentarsmöjligheten när det kommit in allt för mycket kommentarer på kort tid. Bland annat när en viss T. N*ord härjade som värst. Han kunde sitta hela nätter och posta meningslösa kommentarer.

Publicera dem

Jag har funderat på om det kan vara till någon nytta att publicera några av dessa svårt kränkande texter. Får tänka på det. I så fall görs det i kronologisk ordning med mejl och kommentarer. Om vi gör så väljer vi ut texter från en eller några av de vi vet är från samma personer. I vissa fall är det tämligen enkelt att koppla olika texter till varandra speciellt när vi jämför med oönskade mejl och meddelanden från kontaktformuläret. En del återanvänder också sina alias. Vi vet exempelvis vem detta är:

Han erkände senare vem han är och att samma konto på Flashback här hans.

Det är sant att de inte behöll datorn eftersom den var krypterad. “Ardet” är alltså samma person som “Agor”.

 

Inom parentes i början av kommentaren skriver han ut sitt förnamn.

 

Samma sätt att skriva och i andra inlägg vi inte tagit med här skriver han ingående om saker bara en viss person kan veta. Nedanstående handlar om samma person som postat det här ovan som blev avstängd för alltid (framgår inte i de två inläggen)..

Detta var bara några hur högen vi plockade på måfå. Extr22 på Flashback är samma person som ovan väldigt intresseras av barnporr och är avstängd. Skall sägas att intresset för barnporr behöver inte betyda ett sådant intresse, det kan mycket väl gälla ett motstånd mot det.

 

Vi fortsätter och tar några hot också, väljer de snällaste hoten vi snabbt kan få fram i högen:

 

 

Finns en hel del om att få ett skott i pannan och nästan lika många att få halsen avskuren och annat smått och gott. Några få kommentarer handlar om att min familjs barn skall letas upp och skadas. En av de värsta, alltså språkligt, är den där kommentaren som säger att en stång skall köras upp genom röven och ut genom munnen och en massa annat löjligt. Samma kommentar om stången postades varje dag under någon månad. Trevligt, eller hur?

Polisanmälningar

Vi polisanmäler nästa inget alls, säger någon något annat är det helt fel.
Vad det gäller meddelanden och kommentarer har vi polisanmält rena hot om att döda oss om innehållet är av det slaget att man kan anta de menar det och för sådant vi gissar kan finnas en rimlig chans för polisen att hitta förövaren. Det har skett 4 gånger om jag inte minns fel. Inget av ovanstående har polisanmälts.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer