Knutby, mord, förtal och Flashback

Vem fan kan man lita på, inte är det Flashback

Jag sitter och läser igenom alla postningar av en viss alias på Flashback. Enligt uppgift i alias:ets postningar har han postat omkring 2.800 inlägg. Men jag har mer än 5.000 inlägg nedladdat. Något är fel med statistiken eller så har omkring hälften av alla hans postningar tagits bort. Hälften har knappast tagits bort då jag laddat ner dem! Man kan alltså inte lita på Flashback.

Flashback registrerar användares riktiga id

Flashback är också aktiva i att hålla reda på användarnas identiteter. Vi har gjort en test med ett antal alias och postat på väl uträknade sätt och med olika konton. Vissa har vi använt VPN och vissa har vi använt TOR och vissa har inte varit skyddade alls. Alla tillgängliga webbläsare har också använts. Efter detta test som pågick i ca ett år kan vi dra slutsatsen att Flashback aktivt söker, håller reda på och registrerar användarnas verkliga id.

Hur kan Flashback låta “folk” vräka ur sig olagligheter

Med tanke på att de kan tillåtas hålla på att kränka människor i en sådan omfattning de gör utan att myndigheterna bryr sig det minsta för det tanken till att Flashback är i maskopi med polisen eller, ännu värre, styrs av polisen. Mer om detta i en annan artikel.

Knutby och ett mord

Den 10 januari 2004 sköts frun till pastor Helge Fossmo till döds när hon sov i sin säng med flera skott i huvudet. Ett par minuter senare sköts en granne i sin bostad en liten bit ifrån. Han överlevde men fick livshotande skador. Helge Fossmo skall ha haft ett förhållande med den skjutnes fru. Utredningen visade att ett stort antal sms utväxlades före och under tiden för brotten mellan Helge Fossmo och deras “barnflicka”. Barnflickan berättade för polisen att det var Helge Fossmo som fått henne till att utföra dåden genom sms. De raderade sms:en rekonstruerades och styrkte barnflickans berättelser om innehållet.  De var skickade av Helge Fossmo som försökte, och lyckades, inbilla henne föreställningar om att “Gud” hade beordrat morden. Åklagaren använde detta i åtalen mot Helge Fossmo för anstiftan till mord och mordförsök. Barnflickan som erkände dåden erkände också ett tidigare mordförsök på fru Fossmo år 2003. Polisen kunde genom att säkra bevis som att hitta pistolen och allt annat som användes för dåden säkra att barnflickan talat sanning. Helge Fossmos första fru omkom i badkaret. Helge Fossmo delgavs misstanke att också ha mördat henne.

Dom i målet

Helge Fossmo åtalades 12 maj för mord på sin första hustru, anstiftan till mordförsök och anstiftan till mord på sin andra hustru och sin granne.

  • Barnflickan dömdes för mord och mordförsök till sluten rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Hon är idag rehabiliterad och fri.
  • Helge Fossmo dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök. Han frikändes från misstanken om mord på sin första fru.
  • 22 oktober 2014 fick Helge Fossmo sitt straff tidsbestämt till 24 år men det avslogs av Hovrätten. Helge Fossmo skall alltså i nuläget sitta inlåst resten av sitt liv.

Kraftigt förtalad

Systern till den mördade frun förtalades i en tråd på Flashback oerhört grovt. Hon var pedofil, mördare, stämplare till mord och allt annat sjuka näthatare kan hitta på i sina förvirrade och konspiratoriska hjärnor. En av de absolut värsta näthatarna mot min dotter, Helena, var också här en av de värsta i det fallet. Det finns inga gränser för hur en konspiratoriskt lagd näthatare kan hitta på och dra ut varje litet ord och vända det till något helt annat än vad som verkligen hände. Vid samtal med flera av de näthatare vi hittat, och efter att de slutat förneka att de är näthatare, har vi fått berättelser av dem så man tappar haka. De tror verkligen det de skriver ihop är sant och de tror verkligen det som skrivs på Flashback är sant överlag. Det räcker med att en gissning nämns på en sida i en tråd för att samma gissning några sidor lägre fram plötsligt blivit till en sanning. De tror också ett Flashbacks regler kan jämställas med Sveriges Rikes lagar. Så jävla korkade är flera av dem. Det är sådana märkliga personer som bildar drev mot enskilda anonyma människor.

Skadorna är oöverblickbara

De som utsätts för dessa ljugande konspirationsnissar får lida för resten av sina liv. En av de så kallat “obducenterna” som fick åka gatlopp på nätet i flera år fick frågan “hur ser livet ut idag för dig”. Han svarade blixtsnabbt “vilket jävla liv”!
Så är det för dem som blivit förtalad på Flashback, de har inga liv och kommer aldrig mer att få något igen.
Systern till den mördade fru Fossmo, som i media och på nätet kallades för “Kristi brud”, har aldrig själv kallat sig så. Om hela historien säger hon så här i Expressen:

Hela historien var lösryckt och obefogad. Min syster blev skjuten i sin säng, jag kommer aldrig till botten med hur hemskt det var. Samtidigt skulle jag stå till svars för en massa påståenden om mig som person. /../ Att jag skulle vara nån överjordisk kristen drottning som satt på någon tron. Jag har aldrig styrt den här församlingen med järnhand, jag har aldrig hållit på med sexistiska fasoner, jag har aldrig varit någon som kallar mig själv “Kristi Brud.” Vad i hela världen hände?

Pressen mot henne var stor (Källa Expressen):

/../ jag har haft enormt mycket folk efter mig, det ringde dygnet runt ett tag och jag hade konstant kontakt med polisen. Det har varit mycket otäcka saker som har fått otäcka konsekvenser. När det var som värst ringde jag brottsofferjouren och bad om hjälp och fick till svar: “Vi kan inte, det här är för stort för oss”. I stället hade jag Socialen här som skulle se att jag inte slog mina barn! Jag prövades ett halvår om jag var lämplig förälder

Hennes kvällar 10 år efter ser ut på nästan samma sätt som hos alla som blivit näthatade efter stora mediala händelser (Källa Expressen):

/../ jag släpper inte in mer än mina absolut närmaste i dag, de jag litar på, och det är en handfull. Jag vill inte gärna vara ensam, jag vill alltid ha någon i huset.

På frågan varför hon inte flyttat ger också nästan exakt samma svar som alla andra i samma situation (Källa Expressen):

Vart ska jag ta vägen?! Jag kan inte åka någonstans, det enda vore att flytta utomlands.

Om att förstöra liv (Källa Expressen):

VEM har rätt att förstöra mitt liv? Jag har gått på gatan och folk har skrikit efter mig. När jag gick på Drottninggatan i Stockholm var det nån som skrek “Akta er, här kommer Kristi Brud”. Folk vände sig om och jag fick gömma mig /../

Vem som helst skulle kunna ha tagit livet av sig för det jag har gått igenom, för vem orkar? Nu ska jag berätta för dig, jag orkade inte heller. Jag låg på mina knän, jag bad till Gud, jag slog i väggen. Men jag visste ju att det som sas inte var sant.

Den kvarvarande systern drabbades också (Källa Expressen):

Vi påverkades alla av det som hände, särskilt mina systrar. Min lillasyster blev mördad och min storasyster hängdes ut efteråt. Jag förlorade mitt jobb. Det har varit väldigt många svåra år att ta sig i genom.

[Min syster] har fortfarande inte ett normalt liv, hon kan inte handla i butiken här i Knutby. Om hon går på en gata, var som helst i Sverige, så känner folk igen henne. Så vi reser mycket utomlands och där har vi det bra tillsammans.

[En psykolog] gav [lillasyster] två alternativ: hon kunde gå upp varje dag, klä på och gå in i en ny dag. Eller så kunde hon ligga i sängen. Hon valde det förra.

Jag har familj och barn och ett ansvar att leva. Jag bär på en tung börda, men har valt att fortsätta även om det har varit många tårar.

Barnen kom inte heller undan drevet (Källa Expressen):

Min dotter var nio år när hennes moster mördades, Helges dotter var hennes bästa vän. De har vuxit upp med det hotfulla, de kröp på golvet för att inte synas och hämtades och skjutsades över allt. Högstadiet var svårast.

Den egna globala kristna församlingen var inte ett dugg bättre (Källa Expressen):

Man står inte på Evangelistveckan och påstår att Knutbyförsamlingen är pingströrelsens 11:e september. Vi drabbades av en katastrof, var fanns den medbroderliga kristna kärleken i det läget?

Ja, systrarna har inte haft det lätt men de är inte ensamma! Detta är ett öde av hundratals stora fall genom åren men så har vi de som vi aldrig får reda på, vi har de som tagit sina liv och vi har de som för alltid kommer att må dåligt. Ibland tappar man etiketten och utbrister:

Vem fan har gett er dårar rätten att döma andra människor till livstidsstraffet att må så jävla dåligt?

Hur svårt är det för Flashbacks ägare, Jan Axelsson, att hjälpa alla förtalade genom att ta bort förtalet och inte mer tillåta sådant skit?

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer