Flashback – Karlstads universitet annonserar

Undersökning om droger

En doktorand, Christophe Soussan på Karlstads universitet som jobbar mot droger vill genom annonser komma i kontakt med användare av droger. Förmodligen skall det användas i någon slags undersökning om droger och folks syn på densamma.

Annonserar på Flashback

För att få tag på narkomaner annonserar universitetet på Flashback. Tanken kan vara god och ibland kan det vara värt “besväret” att annonser på platser där narkomaner kan hålla till. Men att annonsera på Flashback är detsamma som att ge pengar till en terrororganisation. Terror är det när man terroriserar en befolkning antingen med hot eller med verkställighet. På Flashback förekommer båda delar, mestadels i ord. Men ord kan döda och vi vet att flera personer har tagit sina liv efter att de blivit förtalade på Flashback och de som inte tagit sina liv eller överlevt självmordsförsök kan glömma allt vad arbete heter, man kan glömma vänner och man måste vara beredd att flytta. Det bedrövliga man skriver om andra människor tas aldrig bort så det kommer att förfölja en uthängd för resten av dennes liv. Men det förekommer mer än det:

 • Övergrepp på barn
  • Man tillåter i stor utsträckning personer dela med sig av erfarenheter om hur barn lättast kan fångas in för helgens nöjen.
  • Man tillåter i stor utsträckning personer tillsammans beskriva sina sexuella relationer med barn. Oftast sker detta med stor glädje i inläggen.
  • En del av dem som delger sina sexuella erfarenheter med barn är deras egna barn.
  • En del berättar att de blivit förälskade i ett barn och att barnet svarat på förälskelsen med att vilja ha sex med personen. En del av dessa barn har varit under 7år.
  • Det finns de som säger sig bara vilja ha sex med spädbarn och delger hur de lyckas penetrera så små barn följt av flera frågor i ämnet.
  • Man lär ut hur de lurar föräldrar så att de inte skall misstänka att släktingen har regelbundet sex med deras små barn.
  • Flera av de i Sverige som åtalats för sex med minderåriga och spädbarn har nästan alltid lärt sig sådant på Flashback.
 • Drogromantik
  • Flashback är den absolut största marknadsplatsen för droger i Sverige.
  • Flashbacks ledning i form av en moderator deltar  med videofilmer hur man blandar till droger och hur de används.
  • Ett stort antal av de som åtalats för drogbrott blir Flashback omnämnt i utredningsmaterialet och/eller i domar som där det började.
  • Flashback tillåter drogannonser på sitt forum.
  • En av de drogföretag som tillåts annonser på Flashback är ansvarig för minst 20 personers död förmodligen många fler än så.
 • Hängas ut
  • I sin iver att hitta olika gärningsmän i kriminalavdelningen publiceras personer med namn, personnummer och adress oerhört frekvent i kolossalt många olika trådar. Om det visar sig att personen man “hängt ut” är fel person får det ändå stå kvar utan åtgärd från någon, allra minst från Flashbacks moderatorer.
  • Flashbacks ledning anser alltså att en oskyldig kan hängas, ut med allvarliga problem inför bla framtida jobbsök. Det bekommer inte Flashback det minsta eller så förstår de inte hur illa  berörda de drabbade blir, både psykiskt och fysiskt. Det kan också generera livslånga följder och, i värsta fall, kan det sluta med självmord vilket bevisligen skett i flera fall. Man hänger också ut och hånar våldtagna, trafikoffer, misshandlade och många fler, både vuxna och barn.
 • Förtal, ärekränkningar, ryktesspridning mm

  • På Flashback är det mer regel än undantag att uthängda personer förtalas och kränks å det grövsta. Medlemmarna fullständigt tävlar i vidrigheter när de skall beskriva en person. Det spelar ingen roll för dem om det är en man, kvinna, barn, skyldig, oskyldig, friad eller till och med döda personer. Det spelar inte heller någon roll för  Flashback, de låter allt stå kvar, inget tas bort.
 • Kvinnoförakt
  • Kvinnoföraktet genomsyrar hela Flashback. Där finns några av Sveriges värsta kvinnohatare, bla startades kvinnohatdebatten i media vintern 2012-2013 av tråden “Sveriges 100 farligaste kvinnor” postat av en äldre man som bor söder om Stockholm. Flera trådar handlar bara om kvinnors påstådda dåliga sidor medan kvinnohatet i allmänhet kan drabba vilken tråd som helst på forumet.
 • Skändningar
  • Det mest kända fallet i Sverige av skändade personer är de barn som mördades i Arboga den 17 Mars 2008. I en tråd upprättades en tävling om vem som kan måla barnen roligast (?). Som utgångspunkt användes bilderna på de döda barnen från förundersökningen.
  • Den mördade flickan Engla har ett antal egna trådar där de skändar den stackars oskyldiga lilla flickan å det grövsta.
  • Tsunamins offer skändas och omtalades på ett vidrigt sätt. För de anhöriga måste detta vara som att återuppleva tragiken på nytt för varje gång någon läser det.
 • Funktionsnedsatta
  • Funktionsnedsatta förföljs och hånas på Flashback. De smygfotar dessa sårbara personer utanför dagcenter i olika poser för att få fram den “roligaste” bilden som sedan postats på forumet. Tillsammans hånar de sedan de fotograferade till en gräns man inte trodde var möjlig. Flashbacks ledning i form av en moderator deltar i denna ohyggliga verksamhet.
 • Självmord
  • Folk som vill ta sitt liv uppmuntras till det av en mängd medlemmar på forumet: de uppmuntras till att sätta upp webbkamera som visar när döden tar ett liv till medlemmars stora glädje.
 • Planering och genomförandet av brott
  • I mängder av trådar utspritt över hela Flashback planeras aktivt brott. Det kan vara intrång på andras konton ute på nätet och det kan vara hur man gömmer undan ett lik.
 • Rasism
  • Av allt olagligt eller motbjudande ligger rasismen i topp på Flashback. Av inläggen att döma får man intrycket att så gott som alla medlemmar är rasistiska. De som  trots allt inte är det försvinner i mängden. Flertalet av rasisterna där hyllar också nazismen.

Flashback förbjöds 2002
I marknadsdomstolen 2002 dömdes Jan Axelsson, ägaren till Fkashback, att alla postningar måste förmodereras innan de får släppas fram på forumet. Om det inte görs skall Jan Axelsson betala 400.000 kr för varje postning. Jan Axelsson simulerade då en avyttring av forumet till en ägare i ett annat land. Forumet övergick aldrig till en annan ägare, det har ägts av Jan Axelsson under hela tiden forumet har funnits. Det vill säga att Jan Axelsson är i princip skyldig skattebetalarna mer pengar än värdet av all olja i nordatlanten.

Det är så det ser ut på Flashback och där väljer Karlstads universitet att annonsera!

Vad tänker ni på

Man kan fråga sig vad universitetet tänker på när de annonserar på ett forum som är inget annat än bedrövligt i hanteringen av människor. Ett forum med en ägare som smitit från Svenska folkets krav på betalning för alla postningar som inte modererats. Förstår inte Karlstads universitet att de har affärer ihop men en som smitit från en nota på flera miljarder kronor. Jan Axelsson som äger Flashback är de i särklass värsta smitaren från avgifter till staten någonsin i Svensk historia. Frågan är om han inte är den värsta i hela Världen. Räkna själva vad 50 miljoner poster gånger 400.000 kr blir. Där väljer alltså Karlstads universitet att annonsera.

Kanske inte så konstigt ändå

När vi undersöker Karlstads universitet upptäcker vi att de stödjer Flashback på annat sätt också till alla drabbades stor förtvivlan. Eva Kingsepp, lektor i medie-och kommunikationsvetenskap skriver om Flashback så här gällande en Brejviktråd:

Det blev ett klassiskt journalistdrev av karaktären ”vi måste stoppa extremismen på nätet, det bruna träsket” och så vidare.
Källa: Karlstads universitet

Men vad säger damen? Kallar hon journalisters korrekta beskrivning av Flashback som ett “journalistdrev”? Det är exakt den vokabulären man för övrigt använder på Flashback. Vidare säger hon:

Då väcktes mitt intresse för Flashback både som gemensam kunskapsbank och de etablerade mediernas bild av forumet
Källa: Karlstads universitet

Man tror inte det är sant men hon säger att Flashback är en “gemensam kunskapsbank”. Antingen är lektor Eva Kingsepp medlem på Flashback och deltar i det verkliga drevet, dvs det på Flashback som förtalar folk tills de tar sina liv eller så är hon sällsynt naiv. Hon påstår också:

Flashback har en viss koppling till medborgarjournalistik, så tillvida att medlemmar ibland ägnar sig åt vad som kan liknas vid grävande journalistik.
Källa: Karlstads universitet

Hon menar alltså att uthängningar av folk och förtal av dem skulle vara medborgarjournalistik och när de kallar ut dokument från myndigheter som de sedan använder för att krossa det lilla som finns kvar av den utsatte kallar hon för “grävande journalistik”. Men hon nöjer sig inte med det utan säger vidare:

Men jag skulle snarare kalla sajten för en pågående kunskapsgemenskap
Källa: Karlstads universitet

Denna lektor måste leva sitt liv med en påse över huvudet. Så okunnigt om Flashback har vi aldrig tidigare sett. Men det är inte slut med det, det blir ännu värre:

Man korrigerar varandra och diskuterar, ofta källkritiskt, och det blir ofta starka reaktioner bland deltagarna när alltför grova övertramp görs, något som är ganska vanligt.
Källa: Karlstads universitet

Hon menar på fullt allvar att man är källkritisk på Flashback!? Vidare menar hon att det blir starka reaktioner när någon trampar över. Vi börjar funder på om det finns fler forum som heter “Flashback” för det forum vi känner till med det namnet är källkritik något som det är mycket fattigt på och de som har sådan kritik blir oftast avstängde för alltid från forumet. Men botten är djupare än vi anar hos denna kvinna:

På Flashback möts människor med helt olika världsåskådning och för en dialog
Källa: Karlstads universitet

Jo, det kan hon ha rätt i för där möts folk som är till höger, ännu mer till höger och längst bort till höger alla med olika former av hat till invandrare (plus en mycket liten skara av motsatt åsikt). Det kan hon kanske kalla för “helt olika världsåskådning” men det lurar inte de som utsatts för dem.

Mer än naiv, ja riktigt korkad

Lektor Eva Kingsepp är något av det naivaste vi sett i fråga om Flashback, så naiv att hon hamnar på de korkades bänk. Vi har studerat Flashback mycket ingående dagligen i snart 5 år. Vår erfarenhet är den rakt motsatta och kan ställas samman som listan här ovan. Där pågår inget insamlande till en kunskapsbank om hon nu inte menar pedofilernas delande av kunskap om hur man får tag i barn att ha sex med. Det kan ju vara en form av kunskapsbank men det är en ohygglig sådan och borde tas bort omedelbart. Sedan kallar hon galningarna på Flashback för “medborgarjournalister”. Om hon menar att det är journalistiskt att måla bilder på de döda Arbogabarnen som clowner, förtala den lilla flickan Engla allvarligt efter hennes död, förtala och ärekränka folk, sälja droger, grovt kvinnoförakt, planera brott och mycket annat tror jag hon står väldigt ensam i den åsikten eller helt kort: Hon har fel, gruvligt fel!

Karlstads universitet en Flashbacksympatisör

Det denna dam skriver om Flashback skulle naturligtvis stoppas av ett seriöst universitet. Om de inte gör detta är de inte seriösa när de medverkar till att öka samhällsacceptansen för detta djupa svarta hål på nätet som förstört så mycket människoliv. Skäms på er, dubbelt skäms!

Drogromantiker

När vi läser vidare om den som beställt annonsen på Flashback hittade vi detta uttalande:

Många är fast i känslomässiga argument och håller fast vid att droger är farligt punkt slut.

Vad menar karln? Menar han att det är ofarligt med droger? Självklart håller Flashbacks drogromantiker med om det men nu sägs det av en väletablerad och välutbildad person som för bara något år sedan inte skulle vilja ta i det ens med tång.

Inte konstigt alls

Det är inte konstigt alls att de annonserar på Flashback eller att Karlstad universitets etiska råd godkänt annonseringen med de åsikter samma universitetet för fram här ovan fullständigt i avsaknad av empati för alla de som drabbats av Flashback med flera av dem inte längre i livet. I mejl från Christophe Soussan, Karlstad universitet till annonssäljaren på Flashback Media Group:

Hallå, som avtalat förväntar jag mig att du inte skickar faktura innan vi har godkänt ordern, vilket jag kommer göra när och om vår studie har genomgått etikprövning 10 maj.

Det blev godkänt av etiknämnden:

Hallå, nu har vi fått klartecken för studien så OK på orderbekräftelsen. Jag har kontaktat vår formgivande avdelning för att få producerat två banners i storlekarna du angivet i bekräftelsen. Jag antar att jag laddar upp dom på angiven plats. Vad gör jag sedan?

Det kostade en del att hjälpa Flashback att krossa folk:

 Placering : Droger
 Typ : CPM
 Visningar : 3 000 000
 kr/tusen visningar : 4,00
 Totalpris: 12 000,00 kr

 Samtliga priser är exklusive moms.
 Betalningsvillkor: 15 dagar efter annonsens införande.

 ============================================================================
 Flashback Media Group AB (org.nr. 556561-1174), Box 260 67, 100 41
 Stockholm
 Telefon: +46 (72) 333 90 35
 E-post: annons@flashback.se, mat*ias.eg*rth@flashback.se
 ============================================================================

 

Vad händer

Vi frågar oss vad det är som händer? Hur kan välutbildade personer bete sig på detta vis dessutom med ett aktat universitet i ryggen med en “etiknämnd” som godkänt reklam på ett av de värsta förtalssajterna vi någonsin skådat?

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer