Kalmarhackmålet – Hackaren dömdes

De var två

Hackermålet i Kalmar är över sedan en tid. Den unga pojken från Falköping dömdes för att ha hackat kalmarkvinnas hemsidor. De var två som jävlades. De drog sig inte för att skriva ut folks personuppgifter och lögner om dem på flertalet internetplatser. De kom åt kalmarkvinnans lista över lösenord direkt från hennes dator och kunde på så vis logga in på flera av kvinnans hemsidor, ta över mejlkonton och logga in på hennes Facebook för att posta förtal mot kvinnan, förtal som såg ut att vara postat av kvinnan själv. De lyckades få in en trojan i hennes dator så att de kunde höra kvinnan genom datorns mikrofon. De kunde också läsa lite olika dokument i hennes dator. En handling som är djävulskt, gör så mot fel person och du överlever inte. Det är alltså mycket allvarligt att göra på detta vis, man väcker upp känslor hos folk som de själva inte visste de kunde få, men de kan de och om de når fram till fel person kan det faktiskt sluta med döden. Det största hacket de gjorde var dock att förstöra kvinnans forum med tiotusentals inlägg som postats under flera år. Forumet var kvinnans “skötebarn”. Det är nu borta för alltid.

Ledaren

Ledaren i gänget med de två ungarna var en kille från Mölndal. Eftersom han inte kan hacka eller ens lära sig det var han beroende av den yngre killen som kan hacka. Med diverse hot kunde han tvinga den yngre att hacka det killen från Mölndal ville få hackat. Vi vet helt säkert att det är killen från Mölndal som ligger bakom dessa nära tre års helvete för den utsatta kvinnan.

Domstolar livrädda

Svenska domstolar är livrädda för att döma en person för nätrelaterade brott. De dömer bara och endast om personen i fråga erkänt brottet. Minsta lilla tvekan och de friar oavsett hur bevisningen ser ut. Detta kan höra samman med det ointresse för internetfenomenet som juristutbildade ofta är försedda med. De tycker internet är något litet trivialt som händer bara när datorn är igång, och det är den inte ofta i de kretsarna. Det räcker med att se hur det går till i en domstol och se vad de sysslar med i domstolarna när det inte pågår något mål. De skriver ut handlingar från datorn för att jobba med dessa papperskopior istället för att jobba med det direkt i datorn. Överhuvudtaget används inte några elektroniska dokument. De harvar igenom bevismaterial, förundersökningsprotokoll och allt annat som ingår i en rättsprocess i form av papperskopior. De använder mycket sällan eller aldrig en dator för att jobba med handlingarna genom den. De mest datorbegåvade i en domstol är oftast de i “informationsluckan” som hjälper folk och skickar ut handlingar till dem som ber om det.
Killen från Mölndal erkände aldrig, därför klarar han sig undan med blotta förskräckelsen.

Jävlades också med andra

De jävlades med denna nättidning genom att skapa en kopia med logga, banners och bilder som denna tidning har upphovsrätten till. Bloggen de skapat innehöll mycket grovt förtal mot undertecknad, Helena och Kalmarkvinnan. Kopian av denna nättidning låg uppe med bilder i nästan exakt ett år. Vi har nu lämnat över våra dokument i detta mål till jurister för att avgöra om det lönar sig med att gå vidare med en stämning för upphovsrättsbrott. En stulen bild som legat uppe på en hemsida i ett år kan kosta runt 25.000kr och här handlade det om flera bilder. Vi har vi namn, adress och telefonnummer till den i England som registrerade domänen och ett erkännande i Kalmarhackmålet att den äldre av de två i Sverige skrev allt förtal i kopian av denna nättidning. Det kan kosta att ha kul på nätet. Men Mölndalskillen slutar inte, hans lekar på nätet kommer att fortsätta hur länge som helst. Det har tingsrätten sett till genom att fria honom. Den friande domen kommer han tolka att han får göra som han vill.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer