Källhänvisningar - Viktig del i diskussioner

Källhänvisningar – Viktig del i diskussioner

Påstår man något om någon annan, alltså en person, är det extremt viktigt att det är sant eller att man har anledning tro att det är sant även om personuppgifter inte lagts ut.

Källhänvisningar – Viktig del i diskussioner

För att veta om det är sant eller att det finns anledning att tro så skall det bifogas en betrodd källhänvisning. På hatforum är källhänvisningar för påståenden om uthängda personer extremt sällsynt. Det finns alltså stor anledning att tro det som påstås inte är sant. Eller med andra ord, den som påstår något om en person utan källhänvisning ljuger. Man kan säga att utan källhänvisningar är det inga diskussioner, då är det en tävlan om vem som kan ljuga mest.
Som exempel: Om någon påstår att en person har en psykisk diagnos är det av största vikt att visa en källa på att det man skriver är sant. Kan man inte visa någon sådan källa så är det med största sannolikhet inte sant. Det skall tilläggas att det inte är tillåtet enligt våra lagar att påstå, med eller utan källa, att någon har en diagnos.

Med andra ord: Påstår du något utan källa är det du påstår en lögn. Alltså, det finns gott om lögner på hatsidor.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer