Bekämpa näthat

Joakim Lamotte – Är på väg att stämmas

Joakim Lamotte är på god väg att stämmas av Tomas Åberg som jobbar med projektet “Näthatgranskaren“. Orsaken till stämningen beror på att Joakim Lamotte förtalat och kränkt Tomas Åberg mycket grovt. Vissa tror de kan dra vem som helt i skiten hur mycket som helst men det är fel och det skall visas nu.

Svensk lagstiftning har inte hängt med

Som vi många gånger tidigare skrivit har inte lagstiftningen hängt med nätets utveckling. Om man klappar till någon lite lätt så att det bara blir en rodnad men inga mer men åtalas man och fälls mycket hårt. Om man däremot förtalar någon på nätet kommer den drabbade att få lida resten av livet för det. Ofta kan de som förtalat inte heller få något arbete. Trots de svåra konsekvenserna måste man driva sådana mål i rätten själv. Detta måste ändras för ingen vanlig person har varken kunskap eller den ekonomiska styrkan att driva sådant själv i rätten. Det vet sådana hatare som Joakim Lamotte det är därför han vågar uttrycka sig så illa om andra som han gör. Men Tomas Åberg är av tyngre virke, honom förtalar man inte utan konsekvenser.

Stämningar kostar pengar

Det är inte billigt att stämma någon, inte heller för Tomas Åberg. Därför samlas just nu pengar in för att betala stämningen mot Joakim Lamotte. Hjälp till du också: Hjälp mig att åtala Joakim Lamotte för grovt förtal

Om pengarna inte behövs eller att det blir pengar över kommer de att gå till organisationen Kvinna till kvinna som stöder kvinnor i världen som har drabbats av våld och krig.

2 tankar på “Joakim Lamotte – Är på väg att stämmas

  1. “Det är inte billigt att stämma någon, inte heller för Tomas Åberg.”

    900 kr kostar det väl. Som hittat …

  2. Det som kostar 900kr är “småmål” som får handla om max ett halvt basbelopp i pengar (ca22.000kr). Till det kommer att man får driva målet själv.
    En riktig stämning med advokater osv handlar om helt andra pengar. Åbergs advokat gissar på omkring 200.000kr.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer