JO om arresten i Mölndal som anmälts av “Skelettkvinnan”

Tidigare fick “Skelettkvinnan” svar från Polisens utredning över hennes klagomål för Arresten på Aminogatan i Mölndal. Svaret gick ut på att Arresten/Polisen gjort rätt i allt de gjort och klagan avslogs.

Idag, 2013-07-30, kom utslaget av JO:s utredning. Samma kvinna, samma ärende, gavs nu rätt i allt!
Tyvärr smög det sig in ett fel i medias rapportering som löd att hon var naken i 12 timmar. Det är helt fel, hon var naken i 3 dygn under vidriga förhållanden.

Hur kan Polisen och JO komma fram till så olika resultat?
Vem har rätt?

Med tanke på att 6 vakter avskedades, två Poliser omplacerades direkt efter anmälan, värmen i cellerna höjdes, självmordsbenägna skickas till läkare, ingen skall vara naken längre, nya ordningsregler och en del annat infördes efter JO-anmälan blev känd så är det lätt att gissa vem av de två som har rätt!

Orsaken till Polisens slutsats kan stavas “kamratkorruption”. Hela det Svenska rättssystemet verkar vara korrupt.
Min tidigare syn av vårt rättsväsende är att det är rättvist och stabilt med exakta regler och lagar som följs till punkt och pricka.
Den synen har ryckts av mig fullständigt de senaste månaderna.
Svenskt rättsväsende är konstruerat med tanken att “sätta fast”, inget annat! Ni skulle bara veta vilka märkvärdiga lögner jag fått möta under denna tid. Om jag inte visste att jag befann mig i Sverige skulle jag tro jag var i någon Sydamerikansk banandikatur. Jo, så jävla illa är det med vårt rättssystem. Försök att få rätt mot en Polis, det är fullständigt omöjligt i Sverige idag. Alla slår ifrån sig, ingen har ansvaret eller vet vem som har det. Alla anmälningar läggs ner eller vänds mot en själv.

Värst av allt inom rättssystemet är det som handlar om Åklagare. Det kommer jag att skriva om lite längre fram.

Min dotter, den sk Skelettkvinnan, har nu hjälpt alla som i fortsättningen får “sitta” på arresterna runt om i landet men i synnerhet på arresten i Mölndal.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer