#jagärhär – en grupp mot näthat som alla borde gå med i

Alla som har ett Facebook-konto och inte tycker hat på nätet är bra borde gå med i gruppen #jagärhär
Den gruppen är det första lyckade försöket att få med sig folk mot näthat och redan har flera näthatares Facebook-konton stängs. Mycket tyder på att gruppen kommer både att växa och få ett reellt inflytande mot näthat. Det är ingen mesig grupp som bara önskar att hatet en dag försvann utan man jobbar aktivt helt orädda mot näthatet. När man har med näthatare att göra som  bland annat innehåller rasister, härdade nazister, våldsverkare och andra personer med en svår läggning i dessa frågor mot sig går det inte att gå fram med silkessnöret. Man måste vara beredda på hårt och mycket smutsigt motstånd och det har gruppen #jagärhär  stått pall emot med framgång.

Gå med du också

Gå med du också för gruppen behöver dig. Vi har tagit ställning för denna grupp och ställer vår nättidning till gruppens förfogande. Vi tycker inte alla lika eller är lika men vi slåss för en gemensam sak: Stoppa nätahatet!

Beskrivning
Tänker du vad du borde säga eller vad du önskar att andra sa när du läser kommentarsfälten på nätet? Skulle du våga dela din åsikt oftare om du visste att det fanns andra i samma tråd som stöttade dig? Går du redan in och stör dem som sprider hat på nätet och önskar att du hade stöd från fler som sa ifrån?

#jagärhär är ett stöd till dem som aktivt vill gå in och bryta och störa dem som sprider hat. Vi säger vad vi själva tycker och tänker, vi kommer inte alltid att vara överens i sakfrågor, men vi står enade för öppenhet, respekt och det goda samtalet.

#jagärhär handlar inte om att få andra att ändra sin åsikt. Det handlar om att våga och orka säga sin egen. Att visa att jag är här, och kanske är det någon annan därute som får kraft och hopp av min närvaro.

När modet sviktar eller orken att gå in i ett samtal saknas, hjälper vi varandra att vässa argumenten med kalla fakta. Men vi behöver inte alltid tänka ut något smart att säga, det viktiga är att vi tar plats och finns där i flödet. Är närvarande.

Det kanske är självklart men bör ändå sägas; när vi kommenterar är det av yttersta vikt att vi inte själva sprider fördomar, hat, skvaller, rykten eller nedlåtande kommentarer.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer