LEDAREN – Jag ger er min morgon

Nu när redaktören är tillfälligt sjuk passade jag på att fråga om jag inte får skriva något om näthat, det fick jag. Jag valde att skriva om det stöd vi som är uthängda på nätet upplever från nättidningen “I folkets intresse”. Jag har vare sig kommenterat eller skrivit tidigare men nu känner jag att jag helt enkelt måste ge mitt bidrag.

En anhörig

En anhörig till mig hängdes ut på Flashback och beskrevs vara djävulen själv. Problemet med uthängningar är det faktum att det drabbar inte bara den utpekade utan det drabbar den utpekades anhöriga i mycket hög grad. Jag trodde inte att det skulle medföra allt för mycket problem för detta kommer att rida ut sig. Det red ut sig och min nära anhöriga visade sig vara helt oskyldig. Men vi i familjen togs bokstavligen på sängen när grannar och arbetskamrater började diskutera dessa saker och till vår förskräckelse utgår de från att allt var sant.

Skaffade ett konto

Jag skaffade ett konto på Flashback och slängde mig in i tråden för att tala om att de sprider lögner som kan skada. Svaren man fick var bara ytterligare lögner och att detta minsann är Flashback som står över Svenska lagar. Jag bytte taktik och anmälde inlägg för olika regelbrott som det faktiskt också var. Döm om min förvåning när mitt kontos stängdes av “för alltid”. Jag letade efter regelbrott men kunde inte hitta något som skulle rendera en sådan avstängning “för alltid”. Jag reggade ett nytt konto och PM’ade “admin”. Jag lade upp mina frågor vänligt och prydligt. Döm om min förvåning när också detta konto stängdes av “för alltid”.

Omöjlig uppgift

Vi lärde oss fort att det var en totalt omöjlig uppgift att förklara för folk att det bara är fula lögner på Flashback, inget är sant. Det hjälpte inte heller att visa tidningsartiklar som beskriver att min nära anhöriga var helt oskyldig men drabbades av drevet på Flashback. Ingen rök utan eld fick man då höra.

Avslutade bekantskapen

Vi avslutade bekantskapen med de som inte vill lyssna på oss utan väljer att tro på Flashbacktrollen. Vi upplevde nu en tid av ensamhet och vi fick lära oss att man får inget arbete om man nämns på Flashback, det är i vart fall mycket svårare. Ensamheten bredde ut sig och blev mycket besvärligare än vi först trodde. Vi som alltid haft en stor umgängeskrets med grillpartyn och liknande satt nu ensamma i trädgården och grillade lite förstrött några köttbitar. Paniken var nära ytterligare en gång när man upplever hur ensamt det blir.

Någon skickade en länk

Jag fick en länk med mejlen en dag. Det var en advokat jag använt mig av tidigare i livet. Länken var till en nättidning och så här stod det i mejlet:

Hej min vän jag vet att det inte är så lätt att varit uthängd men ta dig tid och läs denna nättidning. Jag rekommenderar den till mina klienter och de upplever snarast att det blir lite lättare att leva och att det faktiskt finns hopp. Läs den!

Jag klickade på länken och började läsa. Nättidningen han länkade till var alltså denna nättidning och jag kunde inte sluta läsa. Satt i timmar och ögnade igenom artikel efter artikel. Vi kände genast igen oss och vi vi fick många aha-upplevelser. Men framför allt kunde vi nu för första gången på flera år lägga skiten åt sidan och gå vidare i livet. Jag avslutar med att länka till Fred Åkerström “Jag ger dig min morgon” som får bli vår hyllning till er som står upp mot Flashback år efter år utan att kröka rygg en enda gång.

FREDRIK

5 tankar på “LEDAREN – Jag ger er min morgon

  1. Vi i redaktionen tackar tårögd för denna gripande berättelse! Fred Åkerström är aldrig fel, oerhört vackert musik. Tusen tack, nu blir det lättare att jobba mot nätbuset!

  2. Instämmer med Redaktionen, oerhört starkt, man blir rörd men det är inte överraskande för jag känner på exakt samma sätt.

  3. Glenn:
    Instämmer med Redaktionen, oerhört starkt, man blir rörd men det är inte överraskande för jag känner på exakt samma sätt.

    Tack Glenn!
    Det känns faktiskt bättre än man tror att bli hedrad så här.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer