Åtal för hets mot folkgrupp mot nazistsajt

Internet – Hat handlar om fascism

Vi har sagt det om och om igen i 7 år nu. Det som växer på nätet är ett vansinne som går över alla gränser. Vi har under åren ständigt upprepat att något måste göras innan det är försent. Både före oss och på senare tid har flera andra kommit till samma slutsats som vi. Detta handlar inte bara om hatforumet Flashback, det är större än så, det handlar om politisk styrning, det handlar om fascism.

Oacceptabelt

Det är oacceptabelt att galningar får hålla på som de gör på nätet utan att någon gör det minsta för att stoppa det. Visserligen har rättsväsendet dömt några få för “hets mot folkgrupp” i några Facebookgrupper och grovt förtal ur #metoorörelsen. Men nivån av hat för de som dömts är väldigt lågt i jämförelse med de värsta på nätet. Till och med vissa kända debattörer stödjer idag att man skall få näthata vem man vill som exempelvis Kajsa Ekis Ekman gör och de kändisar som redan är dömda för grovt förtal gör och deras uppbackare. På hatforumet Flashback välkomnar man hatkommentarer och låter de tröttsamma rasisterna posta sönder trådar. De har helt fel och det som förekommer på nätet nu är fullständigt oacceptabelt det måste helt enkelt motas tillbaka med kraft och det måste börja nu! Vi har ingen tid att förlora!

Hets till massmord skapar massmord

Det har i en forskningsrapport (Digitalt slagfält av FOI) slagits fast att den hets på nätet som bland annat triggar till mord också förr eller senare leder till mord. Men det som sker på nätet nu är något helt annorlunda, de triggar till massmord och förr eller senare kommer någon eller flera galningar att verkställa det. Som väntat har enligt FOI:s rapport de flesta dåd av massmord ute i Världen triggats av det som skrivs på nätet. Det är inte det sista av massmord vi kommer se som startats genom diskussioner på nätet utan det är början av en kedja av massmord som vi sett. Sverige har alltid i stor utsträckning låtit folk säga vad de vill utan att rättsväsendet lagt sig i. Till och med i USA är man förvånad över Sveriges inställning i dessa frågor. Men internet är inte i fysiska verkligheten. I Fysiska verkligheten klingar hets till massmord av fort och når inte en vidare krets. Men på internet klingar det inte av, snarare tvärt om, det ligger kvar i evigheter och det sprider sig. Just där har vårt rättsväsende, lagar och andra åtgärder missat målet genom att de lagar och möjlighet till åtgärder idag inte finns. Om vi inte vill se massmord i vårt land måste det till en ändring här och det nu genast. Det finns ingen tid till väntan!

Det organiserade hatet för fram Sverigedemokraterna till makten

Nästa alla som sprider hat på nätet, oavsett var det sprids, säger sig stödja eller tillhöra Sverigedemokraterna. Flera förtroendevalda Sverigedemokrater sprider också själva hat eller har spridit hat och många av dem deltar eller har deltagit i masshysterin på nätet. Så gott som alla som säger sig tillhöra Sverigedemokraterna som också sprider hat använder sitt parti som verktyg i hatets tjänst. Deras hatkommentarer slutar inte sällan med innebörden att det blir ändring när “de” vinner valet. Sverigedemokraterna har närstående fake-news media på nätet. De sprider lögner och halvsanningar som ofta ligger till grund för det hat deras “kanonmat” sedan sprider runt sig. Samma hat kan vi också se i deras högst tvivelaktiga nätmedias kommentarspalter som inte sällan använder tillägget  “Disqus” som kommentarstjänst. Genom “Disqus” kan man följa de som kommenterar till andra sajter på nätet och till seriös media. Där sprider de vidare sitt hat men då bara med undertoner av hat. Inte sällan får de med i sina texter “det blir snart ändring” eller “vi behöver en ny regering” som alla fattar vad de menar. De seriösa platserna på nätet tycks inte förstå att mer än hälften av de som kommenterar under artiklar är där för att i undertoner av hat propagera för Sverigedemokraterna. De har till och med tagit sig in i seriös teknikmedias kommentarsspalter som exempelvis tidningen “Ny Teknik“. De verkar inte ana alls att deras kommentarsfält används till underförstådd politisk propaganda för ett fascistisk högerextremt parti. Det finns också undantag, en del media på nätet har helt tagit bort möjligheten att kommentera artiklar just av den orsaken att kommentarfälten växt till SD-megafoner. Likt den hemliga propagandafabriken “Cambridge Analytica” med Steve Bannon som ägare och sina vänners extremhögermedia “Breitbart News” med spridandet av rena konspirationsteorier följer det som sker på nätet idag. Mycket tyder på att det finns ett Svenskt “Cambridge Analytica” möjligen inte som organisation utan mer i spridda skurar som har som syfte att få fler väljare till Sverigedemokraterna. Uppenbarligen har de lyckats i sitt uppsåt att frånta stora delar av väljarkåren sitt egen val genom att sprida hat till de som är lättledda och bokstavligen sätta valsedeln i deras händer.

Kampen mot hatet är kampen mot Sverigedemokraterna

Med ovanstående sagt kan vi konstatera att stora delar av kampen mot hatet är kampen mot Sverigedemokraterna och kampen mot Sverigedemokraterna är kampen mot hatet på nätet. Är du inte med på det är du förlorad i kampen mot hatet. Vi har kraftigt  tagit avstånd från partipolitiska inriktningar och det gör vi fortfarande. Men om vi skall lyckas i kampen mot hatet på nätet måste vi ta avstånd från och bekämpa det partiet som i stora stycken hatet på nätet leder fram till. Det är inget vi vill, det är något vi måste annars kan vi lika gärna lägga ner här och nu för utan den insikten är vi besegrade och kan se fram emot en framtid under fascism och med en extremt smal åsiktskorridor där vi alla måste befinna sig i. Vi kan se fram emot ett samhälle som inte tolererar människor som inte är som alla andra och vi kan se fram emot ett samhälle där alla som inte håller på fascisterna inte har någon framtid att se fram emot och vi kan se ett samhälle där någon fri media eller fria kulturyttringar inte tillåts existera. Kampen mot näthat är alltså en kamp för vår värdegrund, yttrandefrihet, demokrati och mångfald på alla områden.

Det krävs synkronisering

Det pågår idag från flera olika håll och på flera olika sätt en kamp mot hatet på nätet. Det är bra och vi är tillsammans ganska många. Men var och en på sin kant kan inte åstadkomma någon större motståndskamp mot hatet. Låt oss gå ihop till en större enhet med ett gemensamt synkroniserat paraply och på en mycket bredare front med mycket större genomslagskraft i ett teamwork slå tillbaka hatet och det som står bakom hatet. Det är bara så vi kan bli kvitt eländet!

Läs mer:
Steve Bannon och Sverigedemokraterna
I folkets intresse
Plan för att rädda internet
Expo
Aftonbladet
Fönstret
SVD
Fascism
SD och Fascism

2 tankar på “Internet – Hat handlar om fascism

 1. Jättebra!
  Vad bra ni samanfattar orsakent till fascisternas framgångar!
  Jag skall hjälpa till och sprida denna artikel.
  /Lena

 2. Lena:
  Jättebra!
  Vad bra ni samanfattar orsakent till fascisternas framgångar!
  Jag skall hjälpa till och sprida denna artikel.
  /Lena

  TACK!!

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer