Thomas Nord

Flashback – Inte utan konsekvens

Sanning och konsekvens

På nätet i allmänhet och på Flashback i synnerhet vräks det ut näthat i form av förolämpningar, förtal, lögner och uthängningar utav bara farten utan någon tanke på konsekvenser. Sanningen är att vi kan hitta nästan vem vi vill, det är bara tiden som sätter stopp. Om vi kan hitta anonyma så lätt då kan andra göra det också. Så längt är det inga problem då 99,9% av folket inte vidtager några olagliga motåtgärder. Vi “vanliga” är så djävla flata av oss att vi använder oss av det totalt hopplösa rättsväsendet. Det är därför högvis av näthatare tror att ingen gjort något mot dem. Nedlaggda polisanmälningar eller kanske förundersökningar blir vanligtvis inte offentliga. Näthataren sitter på sin kammare och postar näthat för fullt i tron att det inte blir några konsekvenser även om någon hittar dennes identitet.

Konsekvensens sanning

Sanningen är att ingen näthatare kan känna sig säker, förr eller senare står du och stirrar en konsekvens rakt i nyllet. Det kan vara en stämning, en uthängning, ett telefonsamtal eller någon som knackar på dörren. Konsekvensen gör ont, oavsett vilken konsekvens det blir. De vi bara ringt lägger direkt av att skriva på Flashback. Alltså, den minst onda konsekvensen, att ringa, har en så stor effekt på näthataren att denne slutar direkt att posta.

Rabiata konsekvensförnekare

Det finns en grupp som skiter fullständigt i allt. De är helt rabiata och förnekar fullständigt att det finns konsekvenser. Ringer man en sådan kommer svaret genast skrikande i luren: “Ringer du mig igen polisanmäler jag dig för ofredande, å det är olagligt!”. Jo, det är sant, så korkade är de. Denna nättidning har anmälts till Justitiekanslern för förtal, av sådana kräk som är värre än någon annan på att kränka folk. Tanken på konsekvenser finns inte hos dem men det går att framkalla förståelsen av att de också kan råka ut för näthatets konsekvens, den värre typen av konsekvens, dvs när någon knackar på dörren.

Det krävs bara lite extra arrangemang för det och det kommer här nedan. Tänk på att de användare (anonyma alias) jag visar här nedan bara är exempel och är plockade på måfå:

Det är ju exakt det vi säger, de gillar inte att ni skriver om dem. I detta faller, Mongols, har förmodligen stor lust att knacka på hos dem som skriver på Flashback. Sluta att skriva en massa skit om folk oavsett vem det är, det kan bli konsekvenser om de får reda på vem “Mr Monroe” är!

Förlöjligar en motorcyklist?

Här hängs en motorcyklist ut!

Här hängs en motorcyklist ut!

2011-10-07-1744Här hängs en motorcyklist ut!

2011-11-07-2335Förlöjligar motorcyklister!

I skydd av anonymitet förlöjligas motorcyklisterna ordentligt här.

Hur är det med konsekvenstänkandet när man skriver så här om motorcyklister?

Förlöjligar motorcyklister!

2011-12-19-1911Förlöjligar motorcyklister!

Det är fult att hänga ut dömda, än värre att hänga ut en som postaren tror är pedofil och kör den uthängde motorcykel kan det bli riktigt farligt.

2012-01-09-1740Postaren ställer en fråga direkt till Mongol. Hur skall de svara en fegis som gömmer sig?

Postaren försöker sprida dimridåer.

Här hängs en motorcyklist ut!

2012-02-20-2310Postaren gör allt för att utmana dem.

Under anonymitet är det lätt att kalla andra för skitskraja medan anonymitet i själva verket handlar om skitskrajhet.

Postaren förlöjligar folk.

Här hängs en motorcyklist ut!

Här hängs ett helt gäng av motorcyklister ut.

Här hängs några motorcyklister ut!

2012-03-19-1932Här hängs ett helt gäng av motorcyklister ut!

2012-03-30-1358Hänger ut igen….

…och igen! Mycket uthängning men lite konsekvenstänkande…

…och igen…

2012-05-28-1356…och igen!

 

Det är bara att konstatera att ovanstående användare inte har något konsekvenstänkande alls. Rätt som det är har de hittat personen bakom masken och då kommer de inte att knacka på dörren, de slår in den!

Vi vill påminna om att vi är helt emot våld och att det vore förskräckligt om de hittar den som lagt ut ovanstående poster!

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer