Sluta hata

Instagram – Artificiell Intelligens stoppar näthat

Instagram skall införa ett system av artificiell intelligens för att stoppa och rensa bort näthat och mobbing.  Det sägs också att funktionen skall hjälpa de som blivit utsatta.

Frågar för att tänka efter

När AI-funktionen upptäcker att någon är på väg att posta en olämplig formulering får postaren frågan om denne verkligen vill posta detta. Det har vid tester visat sig att en postare av kränkande innehåll nästan alltid skriver om posten till mer lämpligt innehåll efter en sådan förfrågan.

Efterlängtat

All form av förmoderering av postningar är utmärkt för att minska kränkningar mm på nätet. Nu väntar vi bara att fler inför detta eller liknade system.

10 tankar på “Instagram – Artificiell Intelligens stoppar näthat

 1. Gonzales:
  Admin (Jan Axelsson) borde ta efter.

  Exakt, men först borde de införa vanlig intelligens för det saknas helt där.

 2. Detta system borde finnas på hela internet. Då kanske vi belv av med psykfallen som pumpar ut förtal dygnet runt.

 3. Lobbin:
  Detta system borde finnas på hela internet. Då kanske vi belv av med psykfallen som pumpar ut förtal dygnet runt.

  Ja, verkligen!
  Vi kanske inte behöver längta efter det länge för en expert sade på radion att inom 10 år kommer vi ha ett helt annat internet där alla kan medverka utan att riskera bli uthängd.

 4. Gonzales:
  Admin (Jan Axelsson) borde ta efter.

  Blir det mindre lönsamt så kommer nog Jan Axelsson att ta efter gissar jag. Pengarna styr den typen av aktivitet även om Admin försöker ta patent på sin egen version av yttrandefrihet. Hur ska han annars kunna sälja in den hemmaknåpade yttrandefrihetens ubermenschvarianter, här skvallar vi på alla andra men aldrig på ubermensh.

  Faktum är väl snarare att Flashbacks regler om förbudet att efterfråga adress till någon med skyddad identitet kom till först efter att Jan Axelsson själv fått en skyddad identitet, så det visar i princip den framkomliga vägen.

  “Det är förbjudet, oavsett syfte, att efterfråga eller sprida uppgifter om personer med skyddade personuppgifter, om dessa uppgifter kan användas för att skada vederbörande.”

 5. Jan Axel J Pamela: Blir det mindre lönsamt så kommer nog Jan Axelsson att ta efter gissar jag. Pengarna styr den typen av aktivitet även om Admin försöker ta patent på sin egen version av yttrandefrihet. Hur ska han annars kunna sälja in den hemmaknåpade yttrandefrihetens ubermenschvarianter, här skvallar vi på alla andra men aldrig på ubermensh.

  Faktum är väl snarare att Flashbacks regler om förbudet att efterfråga adress till någon med skyddad identitet kom till först efter att Jan Axelsson själv fått en skyddad identitet, så det visar i princip den framkomliga vägen.

  ”Det är förbjudet, oavsett syfte, att efterfråga eller sprida uppgifter om personer med skyddade personuppgifter, om dessa uppgifter kan användas för att skada vederbörande.”

  Exakt, och det visar hur falska reglerna är eftersom min dotter Helena har skyddade personuppgifter men henne hänger de ut och förtalar mer än någon annan som skadar henne allvarligt. Så, frågan är om den regeln bara gäller Jan Axelsson själv? Märk väl att Helena inte varit med i vårt grävande sedan i början på år 2015.

 6. REDAKTIONEN: Exakt, men först borde de införa vanlig intelligens för det saknas helt där.

  Skrattade gott åt denna sanning!

 7. AI-systemet borde finnas över hela cyberrymden för då skulle det bli slut på allt näthat och nätbrott,och då skulle man bli av med de värsta trollpacket som består av kriminella personer,terrorister,våldskåta extremister,perversa sexbrottslingar inklusive pedofiler,samt enskilda näthatare,som per automatik skulle bli permanent bannlyst och IP-spärrad från att använda internet.

 8. Sommarpizza:
  AI-systemet borde finnas över hela cyberrymden för då skulle det bli slut på allt näthat och nätbrott,och då skulle man bli av med de värsta trollpacket som består av kriminella personer,terrorister,våldskåta extremister,perversa sexbrottslingar inklusive pedofiler,samt enskilda näthatare,som per automatik skulle bli permanent bannlyst och IP-spärrad från att använda internet.

  Ja, så är det och det är just dessa galningar som genom sin galenskap på nätet tvingar fram sådana åtgärder.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer