Stoppa näthatet

Idrott svårt drabbat av näthat

På idrottsplatser, det kan vara på fotbollsplanen, på hockeyarenan, på löparbanan och det kan vara på många andra platser pågår idrottsprestationer i varierande grad. En del gör det för det är skoj medan andra satsar för att komma högre i listorna eller kanske bli den bäste.

Blivit kända genom Idrott

Folk som blivit kända för sina idrottsprestationer omskrivs i media i stor omfattning. Orsaken är att alla vi andra ser upp till och är stolta för deras prestationer. Deras sätt att agera är ofta ett föredöme som våra ungdomar kan ta efter. Men det finns en baksida som kan slå ut den mest garvade och luttrade idrottare.

Idrottens näthat

Näthat är rikligt förekommande i medier mot idrottare som blivit något. Vad det beror på är svårt att säga men att det håller på att ske en farlig normalisering av näthat står helt klart. Förr höll sig alla som kränkte andra anonyma men idag börjar fler att kränka andra i sina egna namn. Det är uppenbart att de blivit “näthatnormaliserade” och tror man kan skriva hur som helst på nätet utan konsekvenser. Det kan man inte och rätt som det är kränker de fel person.

Nu senast Sebastian Larsson

Fotbollsspelaren Sebastian Larsson gjorde en manöver på plan mot Spanien som lär ha renderat i en straff för Spanien. Nätdräggen var inte sena i att reagera, de spred sitt hat mot Sebastian på nätet i en stor omfattning. Men Sebastian har råg i ryggen och svarade dem:

Jag vet att den stora majoriteten är där och stöttar oss även när det går tungt. Men det finns en liten men högljudd grupp människor som tar varje tillfälle att spy ur sig hat på i sociala medier. Det är ett samhällsproblem. Det har gått så långt att vi spelare (och det drabbar verkligen inte bara oss) mer eller mindre rycker på axlarna åt hatet. Men det är och förblir oacceptabelt. Vi är fler som måste göra mer för att få bort hatet. Imorgon drabbar det någon som tar det betydligt hårdare än jag.
Källa: https://www.instagram.com/p/ByjBqKPIOJG/?hl=sv

Han har helt rätt! En del människor tar näthatet väldigt hårt. Speciellt om det är en privatperson slår det mycket hårt eftersom det blir svårt att få arbete, bostad och vänner. Hela livet kan i princip vara förstört bara för att det sitter små drägg och sprider dynga om andra personer. Det lustiga i smeten är att när man lyckats rycka i dem en aning börjar de själva skrika “olagligt”, “får man verkligen göra så”, “går det åtala dem” och mycket annat som de borde jämföra med vad de själva skriver på nätet.

Fler borde jobba mot näthat

Sebastian skriver “Vi är fler som måste göra mer för att få bort hatet. “! Han har helt rätt, fler måste ställa upp på bred front och hjälpas åt att mota tillbaka hatet på nätet. Det kan aldrig vara acceptabelt att hänga ut folk och påstå en massa lögner om dem. Det var inte så vi ville använda nätet!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer