http://ifolkets.intre.se

LEDAREN – Ibland blir det fel

Ett gott researcharbete

Ibland kan vi alla skriva fel eller rentav tro fel trots stenhårda bevis eller rent önsketänkande. Därför är det extra viktigt att man dubbelkollar och intensivt gör ett gott researcharbete innan man publicerar känsliga uppgifter.

Flashback-Jantelagen

Det är i alla fall de krav som den här webbtidningen ställer. Näthatarna däremot sitter snarare och jobbar åt motsatt riktning, det handlar om att först ställa upp ett personobjekt och sedan hitta på så mycket skit som möjligt om personen ifråga. Därefter kommer det fler som vill hänga på karusellen, som Flashback-Jantelagen kräver.

Försåtsminera

Men det finns näthatare som också är noga med sanningen, de är dock väldigt ovanliga. Men för oss, som bekämpar näthat, är det däremot viktigt när man talar om specifika identifierbara personer att man verkligen har rätt. Att skapa förvirring och att använda trick är ett utmärkt sätt att bekämpa näthatare om det rör sig om anonyma personer, att försåtsminera är en av mina gamla huvudtaktiker och en sådan fälla tog skruv på Flashback nyligen.

Brottas med en gris i leran

Gränsen mellan näthat och försvara sig emot näthatare är hårfin och ofta vill näthatarna gå i polemik emot den som bekämpar näthatet och dra ned en på deras nivå. Men där måste vi vara försiktiga,  det är nämligen så att om du börjar brottas med en gris i leran så kommer du bara bli lerig och känna dig äcklig efter djurets stank medan grisen kommer fortsätta vara en gris som gillar att vältra sig i lera.

Fyra olika sorters näthatare

Därmed är det viktigt att vi försöker förhålla oss till näthatarna på ett annat vis. Jag själv ser dem som fyra olika sorter och det är:

  1. Den sjuke, en person som egentligen inte borde få äga en dator och är så sjuk att hon eller han inte förstår de fel hon/han själv gör, alternativt går igång på det, och de reaktionerna som följer. Denna person är ofta men inte alltid på grund av sina störningar starkt bunden till sin dator och påtvingade ensamhet.
  2. Den unge och missledda, en ofta men, inte alltid, relativt normal människa och vanligast yngre till medelålder. Kan vara en arg person som känner sig sviken eller förvirrad av olika skäl. Denna grupp är oftast mycket ångerfull och förstår i efterhand att det som görs är fel. De hänger alltså bara med utav bara farten. Grupptrycket från Flashback-PK och/eller dess inhemska jantelag är en stark drivkraft.
  3. Flashbacks riddare i nöden, en grupp som ser som sin knasiga mission att försvara Flashback i alla dess lägen. Alla argument kan förekomma för att utmåla Flashback i positiva ordalag. Dessa stackare är ofta så blinda i sitt försvar av Flashback att de tror på fullaste allvar att de slåss för yttrandefrihet när vissa av dem samtidigt kan kämpa för att stänga av andras möjlighet att yttra sig. Yttrandefrihet har de egentligen inget koncept eller grundläggande förståelse för. Tvättar man deras ofta fula munnar med tvål döljer sig ett troll, hacker/scriptkiddie eller näthatare där.
  4. “Det är inte verklighet”-gruppen, den mest sinnesslöa gruppen av alla. De vare sig är de vassaste knivarna i lådan eller starkast ute på gatan så de försöker de ta igen sitt tillkortakommande virtuellt. De rättfärdigar sitt beteende likt en pedofil med kognitiva förvrängningar men i detta fall är det bara ett enda argument som gäller. Det är inte verklighet eller på riktigt. De verkar inte förstå att det som skrivs och sägs på Internet är verklighet för alla andra. Dessa brukar ofta tillhöra den nya generationen Internet-användare och av ovanstående grupper de som använder Internet minst. För dem är Internet något de inte riktigt kan greppa med sin begränsade intellektuella förmåga varför de tror det är på låtsas. De förstår inte att det finns människor bakom allt. Därefter verkar de också ha, minst av alla ha, förståelse för att de inte får vara var som helst på Internet. De anser på något sjukligt vis, eller snarare barnsligt vis, att eftersom Internet finns i deras hem är också Internet deras “att göra vad de vill” på. Mer om denna grupp i en framtida artikel.

Det finns fler grupper men dessa fyra är intressantast för denna artikeln.

Den här tidningen handlar inte bara om Flashback

Men näthata näthataren är EGENTLIGEN kontraproduktivt men ibland gör man fel, vi är alla människor. Vi tar gärna emot konstruktiv kritik och vill vara en plats för debatt om näthat och näthatets mekanismer. Vi vill också dra av byxorna på Flashback vilket vi ser som en samhällsfara emot yttrandefrihet, pluralism och människors rätt till ett privatliv. Men den här tidningen handlar inte bara om Flashback.

Dra ifrån anonymiteten från anonyma

Ibland kan vi lägga ut artiklar med uppgifter som insatta förstår sig på eller känner till sedan länge. Men eftersom vi är ett opinionsbildande organ med yttrandefrihetsgrundlagen (YGL) bakom oss försöker vi rikta in oss i många artiklar till de som är nya till ämnet och inte har en aning om vad som förekommer.

Tidningen I Folkets Intresse försöker förhålla sig med en “tycka synd om mentalitet” gentemot näthatarna snarare än aggressivt förfölja och skada dem. Ibland vill drabbade verkligen göra det, och det har vi all förståelse för. Men Näthat är ett fenomen som är sprunget ur sorg, saknad, tomhet eller tillkortakommanden när de inte sitter vid nätet. Därför är det synd om de patetiska små leriga grisarna. Bästa sättet att ta hand om en näthatare är att dra ifrån anonymiteten från andra anonyma, då tystnar de såvida de inte tillhör grupp 1 eller 4.

/HelenaX

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer