LEDAREN – Presentation, en ändring

Vi har sedan denna nättidning öppnades för ca 5 år sedan grävt fram och presenterat de anonymas personuppgifter med lite kommentarer kring dem. Från och med nu (2018-03-22) ändrar vi på det.

Orsak

Orsaken är inte att vi vill sluta med det utan orsaken beror på följande punkter:

De alias som vi presenterar vet vi vilka det är med olika grad av bevisning. Bevisningen kan vara allt från absolut sant till att vi bara vet vem det är. Tidigare har vi lagt ut bara de vi har en absolut bevisning för men numera lägger vi ut alla vi vet vilka de är. Vi har tagit beslutet att inte lägga ut personuppgifter möjligen kan offentliga personer läggas ut. Orsaken är flera:

  1. Flera av de vi hittat har postat känsliga uppgifter om sig själva och ibland om sina nära och kära. Vi vill inte medverka till att utomstående skall ta skada.
  2. Det diskuteras att även de med utgivningsbevis skall omfattas av nya BBS-lagen. Just nu pågår en utredning kring detta och vi förväntar oss att en sådan begränsning kommer. Vi välkomnar för övrigt en sådan åtgärd.
  3. Genom att inte lägga ut personuppgifter kan vi lägga ut fler av de vi hittat som tidigare nämnts.
  4. Om vi lägger ut personuppgifter kan vi inte skriva om vad de gjort. Även om det är sant eller de själva skriver om det kan det innebära förtal. Genom att inte lägga ut deras personuppgifter kan vi fritt skriva om dem.

Vi har tidigare lämnat ut uppgifter om alias till polisen och skatteverket, det kommer vi fortsätta med när det efterfrågas. Till idag (2018-03-12) har vi lämnat ut ID för 18 alias.

Fler artiklar om alias

Efter denna ändring kommer vi att skriva mer om de alias som bär sig illa åt. Vi kan nu skriva mer ingående vad de gjort och vi kan visa deras inlägg. Vi kommer inte att hålla tillbaka oss utan vi kör fullt ut.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer