LEDAREN – Kommentarer och feminism

Ett ord från Chefredaktören

Av de kommentarer vi får in kan vi bara släppa fram ungefär var tionde kommentar. Det var värre i början när drevet pågick för fullt mot min dotter men blossar upp ibland inför en del artiklar vi skrivit. Vid vissa tillfällen har det varit sådant tryck med kommentarer att vi tvingats stänga av möjligheten att kommentera. I huvudsak får vi av någon märklig anledning in mest hatkommentarer när vi skriver om näthatande kvinnor och feminism.

En kommenterande man

En man som vi vet vem det är kommenterar ofta när vi skriver om feminism och kvinnor. Vi har till och med tvingats blockera ett antal operatörer på grund av hatet och mängden kommentarer han postar. En gång postade han omkring 70 kommentarer inom några få timma, ingen gick att släppa fram. Av någon okänd anledning förtalade han sig själv. Förmodligen därför att han hoppades vi skulle släppa fram någon av de kommentarerna så att han sedan kunde anmäla oss för förtal. Så korkade är vi dock inte! Undertecknad är nämligen ansvarig för vad som står i kommentarerna som släpps fram.

Nu senast

Vi skrev en artikel om #metoo för någon dag sedan och därefter lyfte fram en annan artikel som skrevs för ett par år sedan. Antal hatkommentarer som kom in ökade markant. Bara någon enstaka kommentar av dem kunde vi släppa fram. Det signifikanta med hatkommentarer är att personerna bakom sällan läser färdigt artiklarna alternativt bara ser de saker som ryckt ur sitt sammanhang kan tolkas åt det håll kommentatorerna tycker så fasligt illa om. Ofta har vi aldrig skrivit eller menat det som kommentarerna handlar om.

Ett bra tips

Om en artikel gör dig förbannad, läs en gång till och försök ta in vad vi vill förmedla. Det händer allt för ofta att vi döms efter en illa läst artikel. Några har sagt att det är tack vare oss som sexuellt ofredade inte vågar anmäla. Jag tror inte alls att de ens läser vår nättidning så den idén fungerar inte och om de läste vår nättidning tror jag inte alls det skulle påverka om de anmäler en våldtäkt eller inte. Vår syn på våldtäkt eller sexuellt ofredande är att ALLT skall anmälas och helst också utredas, vänta inte i flera år. Under den tiden skall man inte hänga ut och förtala den anmälde, tänk om han eller hon är oskyldig? Då har vi ytterligare ett förstört liv med en person som förlorar båda arbete och kanske familj. Är det så vi vill ha det? Självklart vill vi inte ha det så, det är en av anledningarna till att vi överhuvudtaget finns.

Vår syn på feminism och #metoo

Vår syn på dessa organisationer och fler andra liknande organisationer är att de ofta (men inte alltid) är ett akademiker och överklassfenomen. De stora flertalet i samhället står på avstånd och ser på med förvåning vad dessa sysslar med men känner ingen delaktighet alls. När en liten grupp inom dessa organisationerna ber sig illa åt raseras ofta det fina med grupperingarna. Som exempelvis när ROKS ledare en gång i teve sade att män är djur eller när man hänger ut och förtalar de som misstänks för sexuellt ofredande. De på andra sidan, dvs de som bekämpar kvinnor av spridda anledningar är inte alls bättre, tvärt om vill vi påstå att de är ännu sämre. Som slutsummering tycker vi att:

 • Anmäl alltid sexuellt ofredande om du tycker närmandet inte känns bra. Utredningen avgör om det var ett ofredande, det skall inte du som är utsatt avgöra.
 • Vänta inte, anmäl direkt annars kan bevis gå förlorat. Tala inte alls med den som ofredat efter ofredandet på något sätt. Häng inte ut honom eller skriv något om honom. Det kan påverka utredningen och du kan förstöra en annan persons liv vare sig han är oskyldig eller skyldig. Om han är skyldig eller bara åtalas kommer är hans liv ändå till stor del bli förstört. Du kan själv bli anmäld för förtal om du nämner personen vid namn offentligt i samband med vad denne gjort dig.
 • Män som tror deras ställning ger dem rätt att ta för sig hos kvinnor är svin och borde sättas på plats. Men man skall aldrig göra det offentligt. Bra tumregel: Personligt beröm ger man ALLTID när andra hör, kritik ger man ALLTID när ingen annan hör.
 • Feminist- och mansgrupperingar gör mycket gott i samhället för att driva på utvecklingen i dessa frågor åt rätt håll.
 • Feminist- och mansgrupperingar borde ta itu med beteenden som förstör för dem. Exempelvis tankar om att någondera könen är djur eller liknande som inte leder kampen framåt. Likaså måste de ta itu med näthatande medlemmar som hänger ut och förtalar folk.
 • Förtala någon gör man aldrig, det är ett svinaktigt beteende. Tala om folk får man göra offentligt om de man talar om är offentliga men aldrig förtala dem.

Posta artiklar

Har säker glömt en massa här ovan men det få räcka så här för denna gång. Får också passa på att förklara hur det går till när vi postar artiklar. Undertecknad skriver lite mer än hälften av artiklarna själv. Vi har också ett antal andra personer som skriver. En del skriver hela artiklar själva medan andra kommer med stolpar om ett innehåll som någon annan skriver färdigt, oftast av undertecknad. De som kommer in med artiklar eller förslag till artiklar är ofta anonyma, också för oss, så vi kan inte sätta ut deras namn som underskrift. Alla artiklar gås sedan igenom och ofta ändras något av mig. Jag styckar upp och lägger in lämpliga överskrifter för varje stycke osv. Enligt lag måste jag godkänna alla artiklar som postats och får också ta ansvaret för innehållet. Ni som skickar in artikelförslag gör ett bra arbete men ni måste förstå att vissa texter måste ändras, jag vill ju liksom inte hamna i domstol.

10 tankar på “LEDAREN – Kommentarer och feminism

 1. God afton I Folkets Intresse Redaktion.
  Att ett antal hatkommentarer ökar markant avseende artiklar om #Metoo betyder naturligtvis att era läsare också består av i #Metoo ynkryggar som insett att de inte längre är så skrå i sin anonymitet som de i sin fantasi hjärntvättat sig själva att tro på!

  #Metoo har lockat till sig antisociala element som är väl kända Flashbackhatare vikit r begripligt men totalt obegripligt är att väl kända näthatare undertecknat #Metoo uppropen med egna namn!
  Dessa näthatare vanärar okända personer av gammal vana, fast ett antal av dem vet att efter utredning är fastställt att de beskriver deras egna arma liv och leverne.

  #Metoo blev en förtalsorganisation på grund av att de tillåter medlemmar i förtalsgrupper på Facebook och Flashback härja i Metoo fälten.
  Bland i juristsfären #metoo: Nu gör 4445 kvinnliga jurister gemensam sak” fanns förvisso vissa maktproblem som hade tagits hand om på jurist/advokatkontoren tillika utgjorde masspsykos att ett antal oskyldiga manlig jurister ”hängdes ut på nätet”.

  Det uppmärksammas att näthatarna anonyma skrivit under flera #Metoo upprop och vi i PB teamet trodde inte våra egna ögon när vi i nära tjugo år utsatt av en för oss totalt okänd kvinnlig stalker och näthatarjournalist, såg att hon i eget namn undertecknat journalisternas #Metooupprop.
  Denna “old” journaliststalker är väl känd Flashbackhatare som uppviglat ett stort antal att till och med anonyma medverka i intervjuer och falsk tillvita, grovt kränka och vanära – för näthatarjournalisten med denna klan totalt okänd jurist, som ingen av dem ens sett på avstånd!

  Undertecknade har idag viss förståelse för att de som av näthatare fått sina liv orätt slagna i spillror tagit och kommer att ta lagen i egna händer, ty Sverige riksdag och regering har övergivit alla grundläggande rättsstatliga principer och per automatik eskalerar den negativa utvecklingen och rättssäkerheten är därav knappt skönjbar, med följd att rättssamhället vacklar betänkligt och för syns skull gjorda straffrättsanvändningsutredningar blir utan undantag endast hyllvärmare på Justitiedepartementet.
  I juristsfären vet vi att i kriminalpolitiken populism är avhängig rådande näthatarmentalitet och Svea hovrätts fd president har också offentligt eklateras citat: Framförallt inom kriminalpolitiken finns det alldeles klart populism, slut citerat.

  När i staten politiska representanter utsätts för näthat tillses de både juridiskt och polisiärt beskydd men de vägrar att återinföra rättshjälp och struntar fullkomligt i att tusentals näthatade invånare lever i skräck och med insikt i att Pro Bono Jurister knappt exister i Sverige hjälper det inte att staten har ett system inom rättegångsbalken avseende förundersökningar som är noga reglerat och samtidigt accepterar att polisen direkt avskriver allt från våldtäktsanmälningar till näthatsbaserade anmälningar,
  oavsett med starka bevis styrkt att så ock ”Förtalet var så illa att det drev en person till att begå självmord och ingen bättring sker trotts att det senare fastställts att helt oskyldig var de facto.
  Näthatade uppmanas att spara bevisen och i första hand vända sig till de medier och i andra han till nättjänster för att få bort kränkande material, men garantier ges för att när journalist är gärningspersonen sätts det borttagna falska artiklarna ut igen och samma brottsmetodik har Flashback och rådande ynkedomspolitik utgör att straffsatser i lagboken inte får genomslag i praktiken.

  I näthatarnas vuxendagisverksamhet härskar självutnämnda profeter som saknar all mänsklig kontakt vars mobbning, hat och förföljelse fortsätter och på alla hjärtans dag tog vi ett senaste sista farväl av ännu en försvarslös kvinna som inte orkade mer och våra åsikter samstämmer med I Folkets Intresse Redaktion och de debattörer som vågar offentligt eklatera att #Metoo är en förtalskultur som med osanningar slår folks liv, yrkeskarriärer och vardagsliv i spillror för många år framåt eller till och med på livstid för att de maktlösa, rättslösa utan rättsskydd i Sverige är falskt utpekade som brottslingar.
  Mvh PB J.

 2. PB J.:
  God afton I Folkets Intresse Redaktion.
  Att ett antal hatkommentarer ökar markant avseende artiklar om #Metoo betyder naturligtvis att era läsare också består av i #Metoo ynkryggar som insett att de inte längre är så skrå i sin anonymitetsom de i sin fantasi hjärntvättat sig själva att tro på!

  #Metoo har lockat till sig antisociala element som är väl kända Flashbackhatare vikit r begripligt men totalt obegripligt är att väl kända näthatare undertecknat #Metoo uppropen med egna namn!
  Dessa näthatare vanärar okända personer av gammal vana, fast ett antal av dem vet att efter utredning är fastställt att de beskriver deras egna arma liv och leverne.

  #Metoo blev en förtalsorganisation på grund av att de tillåter medlemmar i förtalsgrupper på Facebook och Flashback härja i Metoo fälten.
  Bland i juristsfären #metoo: Nu gör 4445 kvinnliga jurister gemensam sak” fanns förvisso vissa maktproblem som hade tagits hand om på jurist/advokatkontoren tillika utgjorde masspsykos att ett antal oskyldiga manlig jurister ”hängdes ut på nätet”.

  Det uppmärksammas att näthatarna anonyma skrivit under flera #Metoo upprop och vi i PB teamet trodde inte våra egna ögon när vii nära tjugo år utsatt av en för oss totalt okänd kvinnlig stalker och näthatarjournalist, såg att hon i eget namn undertecknat journalisternas #Metooupprop.
  Denna ”old” journaliststalker är väl känd Flashbackhatare som uppviglat ett stort antal att till och med anonyma medverka i intervjuer och falsk tillvita, grovt kränka och vanära – för näthatarjournalisten med denna klan totalt okänd jurist, som ingen av dem ens sett på avstånd!

  Undertecknade har idag viss förståelse för att de som av näthatare fått sina liv orätt slagna i spillror tagit och kommer att ta lagen i egna händer, ty Sverige riksdag och regering har övergivit alla grundläggande rättsstatliga principer och per automatik eskalerar den negativa utvecklingen och rättssäkerheten är därav knappt skönjbar, med följd att rättssamhället vacklar betänkligt och för syns skull gjorda straffrättsanvändningsutredningar blir utan undantag endast hyllvärmare på Justitiedepartementet.
  I juristsfären vet vi att i kriminalpolitiken populism är avhängig rådande näthatarmentalitet och Svea hovrätts fd president har också offentligt eklateras citat: Framförallt inom kriminalpolitiken finns det alldeles klart populism, slut citerat.

  När i staten politiska representanter utsätts för näthat tillses de både juridiskt och polisiärt beskydd men de vägrar att återinföra rättshjälp och struntar fullkomligt i att tusentals näthatade invånare lever i skräck och med insikt i att Pro Bono Jurister knappt exister i Sverige hjälper det inte att staten har ett system inom rättegångsbalken avseende förundersökningar som är noga reglerat och samtidigt accepterar att polisen direkt avskriver allt från våldtäktsanmälningar till näthatsbaserade anmälningar,
  oavsett med starka bevis styrkt att så ock ”Förtalet var så illa att det drev en person till att begå självmord och ingen bättring sker trotts att det senare fastställts att helt oskyldig var de facto.
  Näthatade uppmanas att spara bevisen och i första hand vända sig till de medier och i andra han till nättjänster för att få bort kränkande material, men garantier ges för att när journalist är gärningspersonen sätts det borttagna falska artiklarna ut igen och samma brottsmetodik har Flashback och rådande ynkedomspolitik utgör att straffsatser i lagboken inte får genomslag i praktiken.

  I näthatarnas vuxendagisverksamhet härskar självutnämnda profeter som saknar all mänsklig kontakt vars mobbning, hat och förföljelse fortsätter och på alla hjärtans dag tog vi ett senaste sista farväl av ännu en försvarslös kvinna som inte orkade mer och våra åsikter samstämmer med I Folkets Intresse Redaktion och de debattörer som vågar offentligt eklatera att #Metoo är en förtalskultur som med osanningar slår folks liv, yrkeskarriärer och vardagsliv i spillror för många år framåt eller till och med på livstid för att de maktlösa, rättslösa utan rättsskydd i Sverige är falskt utpekade som brottslingar.
  Mvh PB J.

  Vi tackar för den tänkvärda kommentaren som är helt rätt!
  Vi fick precis nu in en kommentar under en annan artikel som säger att ovanligt många kvinnliga näthatare är journalister. De kan alltså ligga en del i det.

 3. o hatarna av hatarna är alltid män för de hörs alltid mest och högst… bakom står det förtryckta kvinnor som det alltid har gjort men –men nu var det nån som inte pallade trycket hen själv åstadkommet och iom det var en man gnäller männen igen på kvinnorna…. dessa omogna människor….

 4. h*n:
  o hatarna av hatarna är alltid män för de hörs alltid mest och högst… bakom står det förtryckta kvinnor som det alltid har gjort men –men nu var det nån som inte pallade trycket hen själv åstadkommet och iom det var en man gnäller männen igen på kvinnorna…. dessa omogna människor….

  Jaha,inte helt lätt att förstå vad du menar.

  Vi skall ha en sak klar för oss och det är att de förtryckta kvinnorna är idag i en liten minoritet. Bland de vi känner skulle ingen kvinna acceptera att vara förtryckt och hos det flesta av dem är det kvinnan som bestämmer över ekonomin.

  Man kan alltså aldrig “dra alla över en kam”.

  Vad det gäller näthat är det ungefär dött lopp mellan antal kvinnor och män som hatar på nätet. Oväntat många av de mer än 1000 identiteter vi har mestadels från Flashback är kvinnor. Vi känner dessutom till någorlunda kända kvinnor som står bakom alias på Flashback och som sitter och hatar dagarna i ända.

 5. o stackars örjan ramberg som nu fallit offer för #meetoo
  ifi hur ska ni trolla bort detta kanske att censurera

 6. h*n:
  o stackars örjan ramberg som nu fallit offer för #meetooifi hur ska ni trolla bort detta kanske att censurera

  Vårt uppdrag gäller inte misshandel av kvinnor utan näthat. Alltså när man hatar och förtalar andra på nätet.

  Rent kort kan vi dock säga att misshandla någon, oavsett vem det är som blir misshandlad eller oavsett vem som misshandlar är det ett avskyvärt brott som absolut skall beivras kraftfullt. Skådespelaren i detta fall borde fått fler års fängelsestraff.

  Hans ohyggliga brott ger inte andra frisedel att förtala honom hur som helst. Som känd skådespelare och det faktum att han verkligen gjort det han klandras för öppnar dock upp för lite mer gällande vad man får skriva och säga offentligt.

  Josefin Nilsson var en av våra bästa sångerskor och vi sörjer henne.

 7. Ni tillhör den hycklande pk-elitens galningar som stödjer våld mot kvinnor. Jag lovar att vi skall gräva fram allt om dig! Vi kommer att hitta det du gjort kvinnor i ditt liv o om du aldrig straffats för det kommer vi se till att du straffas med sanningen klistrad på nätet. Det skall t.o.m bli riktigt kul. Men detta får ju ingen reda på för du släpper ju bara fram sexgalningar som du här.

 8. STOPPA GALNINGARNA:
  Ni tillhör den hycklande pk-elitens galningar som stödjer våld mot kvinnor. Jag lovar att vi skall gräva fram allt om dig! Vi kommer att hitta det du gjort kvinnor i ditt liv o om du aldrig straffats för det kommer vi se till att du straffas med sanningen klistrad på nätet. Det skall t.o.m bli riktigt kul. Men detta får ju ingen reda på för du släpper ju bara fram sexgalningar som du här.

  Denna hatkommentar kan vi släppa fram, den innehåller ju inget om vår bråda död.
  Om du vill leta fram allt om mig, Kent Carlsson, får du ställa dig i kön. Vi har väl fått in ett hundratal kommentarer som handlar om att gräva fram allt om mig.

  Om du hittar något kan du komma tillbaka och visa det. Skulle vara intressant att se vad man kan hitta.

  I övrigt är det så att de som använder ord och meningar där “pk” ingår är med största sannolikhet mer eller mindre professionella näthatare. De läser inte vad man skriver eller så läser de men har som sin livsuppgift att förvränga allt som skrivs. Sådana människor är hopplöst förlorade som framtida släkten kommer att lägga bakom sig med förvåning och en axelryktning om att forntidens galningar tilläts hålla på.

 9. Tja. Ni borde läsa min bok. Jag tror ni kommer att tycka om den.
  instantbook.se
  förf: Nicklas Walter
  titel: Män jagar, kvinnor blir jagade

 10. Nicklas:
  Tja. Ni borde läsa min bok. Jag tror ni kommer att tycka om den.
  instantbook.se
  förf: Nicklas Walter
  titel: Män jagar, kvinnor blir jagade

  ..och där fick du ut din reklam…

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer