LEDAREN – Ett företag ägt av en av oss

Vi har plötsligt av någon anledning fått flera frågor angående företaget “Kenson Produkter”. Företaget startades 1992 och användes fram till ungefär 1998. Därefter har det bara varit rullande utan att användas. 2016 avregistrerades det. Företaget hade både F-skattesedel och var momsregistrerat.

Företaget var till för att bokföra breddning av fälgar till bilar och försäljning av datorprogram. När fler och fler gick över till aluminiumfälgar upphörde den verksamheten och försäljning av datorprogram upphörde dels för att programmen hamnade på The Pirate Bay och att Google började med översättningar. Ett av programmen var ett översättningsprogram.

Hur det registrerades

Företaget registrerades för att användas så här:

Kafféverksamhet och handel med biltillbehör och datorprogram.

När Skatteverket lade in uppgifterna lades det in en aning fel:

Kafféverksamhet, handel med bil- och datatillbehör

Det handlade inte om datortillbehör utan datorprogram. Felet var så litet att det inte var någon idé att göra en ändring.

Gick över till databas

När skatteverket gick över till att lagra alla uppgifter i en nyare databas infördes kategorier. Man lade alltså in verksamheterna efter kategorier. Försäljning av datorprogram fanns det ingen kategori för så den bakade de in tillsammans med andra liknande verksamheter i en överordnad kategori som inte alls handlar om försäljning av datorprogram. Det viktiga var dock att det framkom vad företaget sysslade med och det gjorde det:

Livlig fantasi

Folk med livlig fantasi kan få verksamheten till vad som helst genom att hitta på och lägga ihop andra fantasier med varandra. Men företaget går att kontrollera, det finns försäljningslistor och ett kundregister. Det finns också kvar brevutskick till kunder, kundbrev, foton och mycket annat. Annons i en motortidning:

Kent Carlsson
Ansvarig utgivare

4 tankar på “LEDAREN – Ett företag ägt av en av oss

 1. Det verkar som om drevet från Flashback kontrollerar den tänkbara fienden efter attackpunkter och svagheter som vanligt.

 2. När Flashback går på fälgarna då sprutar det gnistor likt tomtebloss i asfalten (gammalt djungelordspråk)

 3. Jan Axel J Pamela:
  Det verkar som om drevet från Flashback kontrollerar den tänkbara fienden efter attackpunkter och svagheter som vanligt.

  De angriper “svagheter” som inte finns!

 4. Jan Axel J Pamela:
  När Flashback går på fälgarna då sprutar det gnistor likt tomtebloss i asfalten (gammalt djungelordspråk)

  Ja, det är väl det som sker nu!

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer