Hur hittas anonyma

Hur hittas anonyma användare och annat arbete!

Nu tänker vi inte avslöja hur vi gör men vi kan säga att vi både jobbar på nätet, i olika register och ute i verkligheten. Det går långsamt men rättsvårdande myndigheter jobbar ännu långsammare. Vi ligger långt före i vårt arbete än vad de gör i sitt. Naturligtvis får vi inte nyttja all tillgänglig kapacitet inom rättsvårdande myndigheter men vi håller i varje fall igång en polis och en åklagare.

Arbetet består i två dela: 1. Leta upp personen bakom användaren. 2. Bevisa att det är den personen.
Det sistnämnda är det svåraste. Polisen vi lämnar allt till är oerhört noggrann med att bevisen skall hålla. Därför lägger vi ner oerhört mycket jobb att leta bevis. En del kan vi bevisa och en del är omöjligt att få fram bevis på även om vi vet vem det är. I några fall har polisen själv kunnat hitta bevis för de vi pekat ut.
De som inte går att bevisa och de som är svåra att åtala tar vi hand om senare. Det kommer inte att gå genom rättsväsendet men åtgärderna kommer inte heller vara olagliga. Man kan göra oerhört mycket inom lagens gräns, man blir förvånad när man ser vilka möjligheter det finns. Det finns stor anledning till att vara orolig om du vet med dig att du förtalat.

Om vi inte varit så noggranna med lagar och föreskrifter utan trampat över i gråzonen så hamnar vi i det nästan lite komiska läge att ingen kan åtala oss för då avslöjar den anonyme användaren sin identitet själv och kan lagföras. Det är ett verktyg vi har i vår verktygsväska men som vi ännu inte använt.

Det är inte olagligt att skriva om en anonym användare! Det är lika lagligt som att skriva om Fantomen eller vilken annan seriefigur som helst. Ändå tar en del illa upp, som ÅnkelGunnar i Malmö och moderator på Flashback som delat ut olaga hot. Kan det bero på att de lever in i sin roll så innerligt att de till slut blir avataren?

En av metoderna vi använder fungerar inte som tänkt då det visade sig att tuffingarna på Flashback inte är så tuffa utan riktiga fegisar. De är bara tuffa framför tangentbordet i sin kammare. Utanför kammaren är de fega kräk som inte vågar stå för sina handlingar. Några som vi ringt upp har tom börjat gråta i telefonen. De näthatar inte längre.
Några har visat sig vara riktigt trevliga och näthatade av bara farten eller tänkte inte så långt att någon kan må dåligt av detta. Några av dem är nu vänner till familjen och hjälper till i viss mån i vårt arbete.

När vi gick ut med att vi letar näthatare som deltagit i hetsen mot min dotter och min familj fick några användare på Flashback PM från omk 5 personer. Vi har sett PM:en. Dessa fem näthatare var riktigt ångerfulla. Det borde ni tänkt på innan. Andra visade sin oro genom att skriva direkt i trådarna om detta. kamelfittan skrev bla ungefär “kan de verkligen hitta oss?”. Hon var alltså orolig och visade med det att hon är medveten om att hon förtalat och ja, vi inte bara kan hitta henne, vi har hittat henne där hon bor på Hisingen lite avskilt.

Vi har också lagt tid på att hjälpa andra som blivit näthatade. Vi vet att det just nu pågår tre rättsfall där vi har skaffat fram uppgifterna som lett fram till åklagarledda utredningar någonstans i Sverige.

Vi har funderat på att hänga ut näthatare. Det är en väldigt vansklig metod som kan leda till oönskade effekter. Som exempel den unga kvinna som skrivit illa om olika ligaledare i Göteborg. Om vi hängde ut henne skulle dessa ligaledare veta vem det är och var hon bor. Å andra sidan har hon gjort min dotter och min familj mycket illa. Detta är ett moraliskt problem som vi måste hantera. Men vi tror inte att samma tjej hade brytt sig om oss och vår säkerhet om det varit tvärt om. Hur gör man i ett sådant läge?

I övrigt har flera näthatare sagt att de tycker det är ok att hänga ut misstänkta brottslingar. Därmed har de givit sitt medgivande att de kan hängas ut då de själva är misstänkta brottslingar. Rätt kul konsekvens av deras eget näthatande.

För närvarande jobbar vi inte mest på att leta identiteter. Det är helt andra grejer på gång just nu.

37 tankar på “Hur hittas anonyma användare och annat arbete!

 1. Sätt fast svinen som inte fattat att det är fel de håller på med! jag ger er mitt moraliska stöd!

 2. “Ändå tar en del illa upp, som ÅnkelGunnar i Malmö och moderator på Flashback som delat ut olaga hot.”

  Alltså, är du trög i huvudet eller ljuger du medvetet? ÅnkelGunnar skrev att du inte ska vara så kaxig eftersom vi har all din information och du inte har ett skit, han skrev inte om att nån skulle *göra nåt.* Det är inte olaga hot om han inte skriver ut nåt hot, din jävla idiot. Jag förväntar mig inte att du ska förstå skillnaden mellan olaga hot och att säga att man inte ska vara kaxig när ens egen information är den enda som är känd eftersom du uppenbarligen saknar IQ, men försök att fatta.

 3. Jag släppte fram ovanstående tankebefriande inlägg från “Acer” för att visa hur näthatare reagerar när de själva ifrågasätts. Tragiskt!

  Det olaga hot som ÅnkelGunnar presterat några gånger är verkligen mycket hotfullt och definitivt åtalbart. ÅnkelGunnar kallar det förtal att skriva om den anonyma användaren när någon skriver om hans användare. Då undrar jag vad det är att skriva om en verklig person som man “vet var han bor och var hans familj bor”? Jag tolkar det som att ÅnkelGunnar mycket väl vet att det är förtal och att han tycker det är bra att oskyldiga förtalas så länge det inte är hans egen användare som förtalas. Man kan undra hur det fungerar på loftet hos sådana sociala vrak. Det är väldigt typiskt för näthatare, tuffa och självsäkra när de skriver om en stackare som ligger ner men blir väldigt upprörda för det allra minsta mot dem själva.

  Intressant att de flesta besökare på denna blogg kommer från Flashback. I övrigt är det helt fel att sparka på den som skriver här då ingen vet vem det är.

  så här skrev ÅnkelGunnar till den ha tror är “Skelettkvinnan”:

  Dessutom borde till och med du inse det dumma i att börja hota en person vars identitet du inte har en chans att ta reda på, men som däremot vet precis vem du är, vem din mamma är, vem din pappa är och vem alla andra i familjen är. Det finns liksom ingen mening att börja med den sortens dumheter.
  // ÅG

  Döm själva, är det hot eller är det ett normalt svar man ger en medmänniska?

 4. Texten inom det grå här ovan är grovt hot och kan ge upp till 4 års fängelse. För att få 4 års fängelse krävs dock upprpade hot under längre tid. Men det står utom allt rimligt tvivel att det kan ge ett vilkorligt straff och skadestånd mellan 5.000 och 10.000kr.

 5. Håller med föregående talare, det är definitivt att gå över gränsen!

 6. Vad är det för en buse som utrycker sig på det jävla viset? Jag läser aldrig på hatsidor och nu när jag ser ett utdrag från en sådan sida visar det att jag valt rätt. Mår illa av så sjuka människor. Märkligt att alla avarter hamnar på hatsidor, kan det vara en inbyggd egenskap?
  Hur som helst så är det utdelade hot här ovan det värsta jag någonsin sett!!!

 7. Ja, ÅG säger att det är dumt att hota en person som vet exakt vem du är och har all din information. Det finns inte ett enda jävla hot i den texten, han sa att det var dumt. Är du verkligen så jävla korkad att du inte förstår detta?

  Jag är inte näthatare, jag har aldrig hatat något på nätet. Jag är heller inte “Acer”, men du är väl för dum för att förstå det.

 8. Varför bryr du dig om vad ÅnkelGunnar skriver? Är du förälskad i honom?
  Varför bryr du dig om vad som skrivs på denna blogg?

  Varför skriver någon “jag vet var du bor”? Tror du han vill komma på kaffe? Ta i hand?
  Saken är den att detta är ett mycket grovt hot som vi tar på största allvar. Polisen tyckte också vi skall ta det på allvar och att det kan vara en mycket sjuk person som skriver på det viset då han faktiskt, indirekt, också hotar barn.
  Reaktionen från denna person visar också att Flashback är känslig för kritik. Vi kan också läsa på Outlaw att han är på andra moderatorer. Han verkar vara någon slags chefsmoderator. Dvs en person som lägger ner mängder av gratistimmar så att Jan Axelsson kan håva in miljonerna.
  Flashbackarna är allt bra korkade, jobba gratis åt Axelsson…

  Jo, jag tror du är Acer!

 9. Jag borde egentligen inte kalla dig dum för tidigt, du vet ju iallafall nästan vem jag är. Du har bara inte fattat att Acer (AceS) och jag är två olika personer. Men det gör inget, du får kalla mig Acer om du vill.

  Jag bryr mig inte om vad ÅnkelGunnar har skrivit, jag kommenterar ju vad DU har skrivit. Han skrev till dig att det är dumt att hota en person som har information om dig. Igen: Han skrev att det är DUMT, han skrev inte att han ska göra nåt med informationen. Det finns inget hot i hans text. Och det är sant, det är jävligt dumt. Tänk om du gör fel person förbannad?

  “Varför skriver någon ‘jag vet var du bor’?”
  Som sagt, han skrev att det är dumt att hota någon som vet var du bor när du inte vet ett skit om den personen.

  Jag har aldrig förstått varför du pratar om “gratistimmar” och “slavar” när du skriver om Flashbacks moderatorer. Moderatorer är nästan ALLTID obetalda. Det är inte unikt för Flashback, det är så på de allra flesta sidor. Det är inget konstigt.

 10. Glömde: “Flashbackarna är allt bra korkade, jobba gratis åt Axelsson…”
  Den här kommentaren är också jävligt dum. Jobbar gratis? Om du kollar på Flashback så ser du att det är ett diskussionsforum. De använder forumet för att diskutera, inte “jobba gratis” för någon.

 11. Rrr!

  Jag vet mycket mer än du känner till och en hel del till. Vi är oerhört mycket mer avancerad än du någonsin vågar tänka. Vi har oerhört mer på gång än du kan gissa. Mer än så säger jag inte.

  ÅnkelGunnar har jag inga problem alls med, har aldrig talat med honom ens och absolut aldrig hotat honom, så jobbar inte vi! ÅnkelGunnar är en bara en sorglig figur på Flashback som verkar reta upp de flesta.

  Vad det gäller dig ville jag bara veta om du är någon av “Linus”, “Aces” eller någon annan. Nu vet jag att du är “Linus”. Sitter du hemma eller någon annanstans och postar?

  Varför måste du kommentera allt om som skrivs om Flashback ute på nätet? Är du en dubbad riddare av förtalsmaskinen Flashback?

  Detta med att arbeta gratis skiljer sig mycket mellan Flashback och andra forum. De andra forumen drivs ideellt medan Flashback är ett vinstdrivande Aktiebolag som drar in miljoner åt Jan Axelsson. Dessa miljoner hjälper moderatorerna till att dra in genom att slaviskt sköta forumet helt gratis….som slavar som inte vet att de är slavar medan Janne skrattar hela vägen till banken!
  Forumet är inte till för att diskutera, då hade det inte funnits idag, det är till för att dra in pengar. Allt de gör är för att öka sökmotorernas träffbild på Flashback. Vi har fullständig statistik om hur det ser ut.

  Jag får be dig använda ett vårdat språk om du skall fortsätta posta här.

 12. ÅnkelGunnar finns på bild med stora glasögon sittandes i någon form av lab. Trots att han säger att bilden inte är på honom, så tar han förbannat illa vid sig och är visst både sårad och kränkt! Kan någon förklara hur idioten tänker? Det är inte förtal att skriva att ÅnkelGunnar t.ex. är en kvinnomisshandlare. Han bor i Malmö ja och skriver som “Kamelfittan”.

 13. Det är faktiskt inte förtal att förtala en anonym användare. Det kan dock uppstå problem om den anonyme blir känd.
  ÅnkelGunnar är det definitivt inget problem med att hänga ut för han har själv godkänt att man får hänga ut fok. Vi frågar ofta om de som hänger ut folk om de tycker det är ok att hänga ut misstänkta brottslingar. Säger de “Ja” då har de godkänt att själva hängas ut och då kan de hängas ut helt lagligt. kamelfittan är en av de som godkänt att bli uthängd. Tyvärr är vi vanliga människor och vi har empati och hänger ändå inte ut folk fast de själva godkänt det och själva gör det. Jag har kamelfittans godkännade väl sparat.

 14. Jag högaktar er som gräver fram stollarna på nätet som förstör för andra!!! Snuten gör det ju inte, det är för jobbigt. De jobbar med att sätta fast trimmade EU-moppar i stället.
  De som sitter anonymt och förstör för andra är egentligen jävligt fega uppblåsta psykfall. De är oftast mycket sämre människor än de som de hänger ut, förtalar eller jävlas med.

  Skulle vara jävligt kul att få möta en av dem! Risken är väl att man gör sig olycklig i ett sådant möte så det får väl vara då!

  Jag håller på er och ert arbete!!!

 15. Låtsas inte som att du inte hjälper ***** förtala andra. Du är mycket värre än många “psyksjuka Flashbackpostare”, du sitter ju här och försöker leta upp oskyldiga bara för att DU personligen anser att de har gjort nåt fel.

  /Redigerat av Redaktören

 16. den kvinnan och vi har inget med varandra att göra!
  En av oss hjälpte henne sätta upp ett nytt forum.

  Du talar ofta om att vi förtalat folk. Ja ger dig chansen att visa var sådant förtal från oss finns! Denna blogg läses av poliser, åklagare och jurister. Vi talar ibland om bloggen och ingen har någonsin sagt att något är olagligt. Så, visa mig var det finns förtal någonstans i stället för att upprepa ordet utan bevis!
  Vi “jagar” näthatare. Från början var det de som förtalade “skelettkvinnan” (HL) men det har utvecklats till att gälla fler än så.
  Det är ett känt faktum att det finns en extrem näthatskultur på bla Flashback. Det är också ett känt faktum att HL och hennes familj blivit utsatt för ett näthat som gått långt över gränsen för vad som kallas “grovt förtal”, detta har det skrivits om i media och talats om i olika kanaler på TV. Detta är odiskutabelt.
  Jag tror att de som ingår i denna näthatarkultur blivit fartblind av allt näthat och tycker det inte är så farligt. Men det är mer fel än vad ni tror, det är riktigt, riktigt illa. Det räcker inte med det, en del näthatare gör också verklighet av sitt näthat. Tre gånger ha HL misshandlats svårt. En av gångerna var hon nära att missta livet. En kille i Trollhättan som hängdes ut som mördare på Flashback har också blivit misshandlad svårt flera gånger. Familjer har kontaktat oss och berättat hur svårt livet blev efter att en familjemedlem tagits in på förhör och sedan avförts ur utredningarna. de har tvingats sälja sina hus och flytta till annan ort. Flera av dem har tvingats sluta på sina arbeten pga att näthatare ringt upp arbetsgivaren och ljugit en massa om dem. Listan kan göras lång. Mär väl att jag nu skriver om de som är helt oskyldiga anonyma människor som bara vill leva sina liv ifred. Men det får de inte, har de en gång börjat slutar det aldrig. De hängs ut på mängder av sajter med rent svinaktiga beskyllningar. Dessa stackars människor, som bara har ett liv, har fått det förstört av en bunt människor som är de verkliga idioterna. Det är de som skall hängas ut och visas upp för allmänheten som avskräckande exempel. Lita på att den tiden kommer för ger man sig på den vanliga lilla människan kommer det, sakta men säker, en motreaktion som blir många gånger värre än vad böbeln vågat tänka.

 17. Artikeln var den bästa i ämnet jag någonsin läst. Dagens nätmobb är verkligen besvärlig och går över alla gränser. Jag tror det blivit så därför ingen gjort något åt det. De har suttit säkert i sadeln och hetsat varandra till värre och värre förtal. En del har öppnat egna bloggar och fortsatt där på ett för mänskligheten riktigt lågvattenmärke.
  Hur är dessa personer funtade? Saknar de delar av hjärnan? Vad är fel?
  De skriver ofta att det är försvarbart att hänga hut familjer till en misstänkt brottsling pga att de försummat att uppfostra den som är misstänkt. Det är uppenbart att de själva i så fall råkat ut för föräldrar som försummat att uppfostra dem i vanligt folkvett!

  Vill ni ha hjälp, maila mig!

  //Lena A.

 18. Håller med signaturen “Lena” i allt!

  Om du vill läsa urblåsta idioter kan du läsa signaturen “Rrr” här ovan. Hen verkar vara fullständigt okunnig i vad näthat är. Jag läste igenom alla inlägg i denna blogg och hittar inget som kan kallas förtal, tvärt om, jag tycker de som skriver är allt för snälla här. På den andra bloggen som verkar vara “skelettkvinnans” är tonen mycket hårdare. Den är riktigt häftig med en härlig underton av humor!

  “Nästa år tar vi sikte på Flashback” och så visas Flashback-katten i ett gevärssikte, fy fan va jag garvade!!!

 19. @Ekrolia:
  Var finns den bloggen, länk tack!
  Om den är hälften så bra som denna blogg är min lycka gjord. Jag formligen älskar de som sätter kniven i näthatet! Dessa människor gör det dessutom utan att gömma sig bakom anonymitet. De menar helt enkelt allvar med det de skriver!

  Tack för att ni finns!

 20. Vadå “vi har inget med varandra att göra”? Du ljuger ju rakt ut nu, du skrev en hel artikel om de som hackade hennes forum och att du nu ska hitta dem. Du sitter här och försöker hitta mig, så lägg av med ditt skitsnack.

  Ja, vad sägs om din kategori “Uthängningar”? Du säger att “i vissa fall” så har man gett “tillåtelse.” Tror du helt allvarligt att såna uthängningar inte går under förtal?

  Jag bryr mig inte om vad folk har skrivit om skelettkvinnan. Det är inte ens relevant här. Du säger själv att du försöker hitta mig, som inte har gjort fel nånstans.

  “En kille i Trollhättan som hängdes ut som mördare på Flashback har också blivit misshandlad svårt flera gånger”
  Jaha, och vad tror du händer med de du och ***** vill hänga ut som pedofiler då?

  /Redigerat av redaktören

 21. Du vet inte vem som gjort vad!
  Men vi skriver artiklar om vad vi vill utan att vi behöver ha med varandra att göra. En av oss känner kvinnan och talar via mail med henne då och då. Samma person hjälper henne med hennes forum. Något mer är det inte. En annan av oss har hjälpt henne med ett par dokument, några av oss skrev som admin på hennes forum, men det har vi slutat med eftersom en person klipper ut allt som skrivs och skickar in till olika myndigheter. Möjligt att jag glömt något men det är ungefär allt.

  Det är uppenbart att det är du som är “Linus”. Vår korta inblandning i ditt fall är det du som fixat genom att slänga in en massa ohövliga kommentarer på denna blogg. Dessutom började du hänga ut en familj på flera olika platser där ett par av dem ingår i vår grupp. Det var nog det mest korkade du gjort! De har inget med dig att göra på något sätt, viste inte ens att du existerade.

  Vad det gäller att hänga ut någon kan du inte hitta något sådant här så jag förstår inte vad du dillar om. Vad vi skriver om att hänga ut kan vara väl uttänkt text som invävd i något annat syftar till att nå ett riktat mål. I artikeln du kommenterar nu finns det också sådan invävd text. Om du tror det är förtal att hänga ut någon som har godkänt att bli uthängd måste per automatik mycket av det du skriver och gör vara brottsligt också.

  Allt om skelettkvinnan är relevant här då denna blogg, den andra bloggen, SI-forumet, flera andra sajter, vår grupp och nästan alla våra projekt startades av henne. Dessutom har du hängt ut henne på flera olika platser. Om jag får säga min mening var det en mycket dålig idé!!

  Pedofiler? Vem fan snackar om pedofiler mitt upp i allt?
  Vi har ingen aning om någon uthängning av någon pedofil, vi känner inte ens någon pedofil, vad jag vet. Det finns en rasistisk högerorganisation som hänger ut pedofiler. Men de motarbetar vi för vi tycker det är helt fel väg att gå i pedofilfrågan.
  Vi tror inte du är pedofil vi tror du lider av “Peter Pan-syndromet”. Det är egentligen ingen medicinskt benämning utan mer ett populistiskt utryck för personer som vägrar växa upp fysiskt och känslomässigt. De tyr sig ofta till barn därför de känner gemenskap med dem och vi har inga som helst planer att hänga ut Peter Pan. Vad den där kvinnan har för planer vet jag inte, det får du fråga henne om.

  Vi jobbar med betydligt större projekt än att jaga Peter Pan. Just nu planerar vi för Operation “Asymmetrisk Clusterfuck”, det är ett jobb som tar all tid plus lite till. Allt annat får gå åt sidan så länge.

  – Jag tror du ljuger om att du spelar något instrument.
  – Jag tror du bor ensam med din mamma.
  – Saknar du spänning i livet?
  – Känner du gemenskap med barn?
  – Känner du till Thomas Ryan A.K.A The Th3j3st3r

 22. Nänä, det är därför ***** skriver att jag är det eller? Jag har sett att du pratat om “barnporr” och “bevisning”

  Varför tror du att jag ljuger om att jag spelar instrument? Det måste ju vara ett av det mest onödiga man kan ljuga om. Ge mig en mailadress så kan du få bevis.

  /Redigerat av Redaktören

 23. Vad kvinnan skriver får du tala med henne om! Jag har aldrig pratat om barnporr i samband med dig, möjligt att någon annan av oss gjort det. Men att prata om en möjlig pedofil är inte att hänga ut någon. Ditt namn har ex.vis aldrig använts om jag förstått rätt.
  Maila henne musikbeviset!

 24. Lägg ner skitsnacket, både du och jag vet att du är den enda som postat med admin-kontot. Jag har tagit skärmdump på poster som bevisar det, så försök inte argumentera med mig om det.

 25. Har skickat en inspelning till ***** nu

  /Redigerat av Redaktören

 26. Jasså! Hur kan man se på en skärmdump vem som skriver bakom en användare? Vad har det för betydelse för dig vem som skriver? Just nu är vi två som skriver om vart annat. Nu är det jag som skriver och……nu är det den andra jag.
  Ta en skärmdump på det och se om du kan se vem av oss som skriver på var sida om prickarna.

  Känner du personen bakom Aces? Om jag förstått rätt är det han som ståtar med hackerkunskapen medan du bara tittar på för du kan inget om det. Har jag rätt?

 27. Jag har tagit skärmdumpar på poster mellan dig och ***** som bevisar det. Några inlägg var innan du fick för dig att du inte vill ta ansvar för dina inlägg, så du tänkte väl inte att ta bort dem.

  Japp jag känner Aces. Nepp jag hackar inte.

  /Redigerat av Redaktören

 28. Jag brukar inte hänga på andra skolor än min egen så jag är nog inte känd nån annanstans. Min skola är kommunal. Och jag är helt säker på att ni redan hittat den, varför ringer ni inte rektorn bara? Tänk lite så är det väl inte så svårt att lista ut var jag går i skolan och vem jag är.

 29. Pff, och du ska kalla dig “utredare”, jag har ju mer eller mindre avslöjat all min information. Jag är helt säker på att ni har den informationen.

 30. Ni har ju inte lyckats göra ett skit mot mig så det är jag ju inte så intresserad av. Förresten så borde din dotter vara jävligt noga med vad hon skriver om folk på sin blogg när hon själv grinar över att folk kallar henne nekrofil. Om hon ska “clusterfucka” folk som “förtalat” henne, varför skulle då inte vi göra samma sak mot henne?

 31. Hon skall inte ”clusterfucka” någon person! Du vet inte vad vi lyckats med. Du är bara en liten skit som inte är torr bakom öronen ännu, varför skall vi bry oss om dig?

 32. Jag bedömer det som ett solklart fall av olaga hot som i första hand kan ge upp mot 2 års fängelse alternativt ge upp till 10000 kronor i böter.

 33. Det syns att “Rrr” tar flashbacktrollen i försvar när han påstår att det inte är nåt hot som ÅG skrev till Skelettkvinnan.För när ÅG använde vokabulärer i sitt meddelande till Skelettkvinnan, där han skrev “vem din mamma är, vem din pappa är och vem alla andra i familjen är” så luktar det hot på lång väg.

 34. Ja, det är ett riktigt hot!
  Vår polis har granskat det och säger att det är åtal direkt, om vi går vidare.
  Tyvärr tar det 1-1,5 år från anmälan till rättegång. Vi avvaktar och ser hur vi gör.

Kommentarer är stängda.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer