Hur blir en till synes sansad person näthatare?

Det är oerhört märkligt att, en helt vanlig person, loggar in och kallar en annan, helt okänd person, för ex.vis “pedofil”!?

Vad är det som driver någon till att posta på ett sätt som inte är något annat än en grov kränkning som faller under epitetet “allmänt åtal”?
Varför tar man en sådan risk utan att personen känner den som kränkts?

Någon sade att “jag gör det därför jag kan!”. Det låter mer som en poetisk undanflykt. Kan det bero någon slags utryck för åsiktsfrihet?

Jag tror inte på någon slags frihetsförklaring!
Jag tror att det saknas något i livet hos dem som hänger sig åt grova kränkningar mobbing och liknande som skadar de drabbade väldigt allvarligt. Jag tror inte de insett hur allvarligt de skadar den de utsätter för näthat! Jag tror de bara ser ett utryck för sin åsikt i en post på ett forum ute på nätet för att dra vidare till nästa kränkande postning! De som känner sig kränkta behöver ju inte läsa, “låt oss hålla på i vår Värld och skriva vad vi vill”, kan svaren låta ibland. Jag har också sett förklaringen: “Detta är Flashback här skriver vi så för här är det tillåtet”!

Ni som ser det så har totalfel och det har vårt sammhälle nu tydligt påpekat!!

Jag har pratat med några av dem som utsatts för detta dårskap. De har tagit oerhört illa vid sig. En del av kränkarna har tom besökt den kränktas grannar eller/och ringt den kränktas arbetsplats för att få personen avskedad.
En del av dem har mer eller mindre förföljts i flera år.
En del av förföljelsen kan vara att en bekant, arbetskamrat eller en släkting påpekar det som skrivitst på forum om den som kränkts.
Kränkningarna når alltså ända in i samkvämet med sina nära och kära. Kränkningarna når in i minsta vrå ner i källaren. Kränkningarna når ända fram till den kränkta i affären, på bio eller alla andra ställen man kan befinna sig på.

De blir hela tiden påmind om lögnerna som med tiden växer och blir till sanning i
mindre nogräknade personers sinnen där en del av dem inte drar sig för någonting.

Plötsligt har en kränkning av en finnig tonårspojk växt till ett dödligt fysiskt hot!

Problemet är bara att denne finnige lille pojk ofta är en medelålders dam som borde veta bättre än en finnig liten pojk. Sanningen är den att denne finnige lille pojk aldrig någonsin, under hela sin tonårstid, kommer upp i den nivå av kränkningar som denna medelålders dam gör varje dag, dygnet runt!

Vad saknas dig, du medelålders dam som håller på på detta vis?

Jag tycker uppriktigt sagt synd om dig, som likt en svårt alkoholiserad, inte kan sluta med det du håller på med och fortsätter som en stridsvagn fram och kör ner allt i din väg.

Rätt som det är kör du in i väggen som klarar trycket då tar det stopp, ordentligt! Där står samhället och väntar på dig. Det kommer att göra ont i början men det blir bättre sedan. Kanske kommer du ut som en frisk person och kan hänge dig åt allt det roliga i livet.

Tyvärr kommer de kränkta alltid att få leva med skammen att ha blivit kränkta och alltid kommer kränkningarna finnas kvar ute på nätet, för de finns inget normalt att komma ut till för de du kränkt! En gång kränkt för alltid kränkt!

Tack och lov har du förmodligen kört in i den där väggen nu som inte ger vika, som inte accepterar, som slår tillbaka, som får stopp på dig!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer