Hockeyspelare näthatat för förlusten mot Finland

En ishockey-spelare i Juniorkronorna har hotats på nätet efter förlusten mot Finland. Hoten skall vara väldigt grova och flera kommentarer var nedsättande. Ishockeyförbundet ser mycket allvarlig på det och ärendet har lämnats över till Ishockeyförbundets säkerhetsavdelning.

Det är så det blir när ingen gör något

Tävlingschef Olof Östblom säger:

Som vanligt när det blir den här typen av hot är det för jävligt. Inte acceptabelt. Det spelar ingen roll om det är unga eller gamla spelare. Vi ska göra vad vi kan för att komma till rätta med det här
Källa: Aftonbladet

När våra myndigheter inte gör något mot näthatet blir det så här. Värre är att det kommer öka, det är långt kvar till gränsen är nådd, det vi sett tills nu är bara början för det är så det blir när ingen gör något.

De kallar det för yttrandefrihet

De som näthatar och de som ger utrymme och verktyg till dem som näthatar tycker det är yttrandefrihet. Man tycker det är yttrandefrihet att skriva nedsättande och kränka en hockeyspelare som gjort det bästa han kan på rinken. De som tycker så har hamnat ur kurs, för jävligt mycket ur kurs. Eller tycker du det är yttrandefrihet? På riktigt?

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer