Åhléns är en av våra hjältar

Åhlens har på uppmaning av föräldrarna tagit bort Lucian. Föräldrarna blev fullständigt tagna på sängen av de hatiska människorna. Det är helt uppenbart att vissa av oss människor skulle behöva bli berövade på sina datorer för de klarar inte av den gränslösa friheten att kunna yttra sig, de flippar helt enkelt över till vansinne.

Vi förstår och stödjer föräldrarna till den fina lilla pojken i sitt beslut!

Lucia

Åhléns publicerade en bild på sin Lucia för året. Personen de valde som Lucia var en liten pojke invandrad från ett annan land. Det var ett bra grepp för att visa att alla är lika värda och att kön inte spelar någon roll.

Hatkommentarer

Åhléns visste med all säkerhet att detta skulle rendera en våg av hat av galningarna på nätet som inte förstår ett dugg av medmänsklighet. Ändå presenterade Åhléns denna Lucia vilket visar ett företag som lyft sig ordentligt och nu vågar gå emot mobben. Mobben som ofta skriker ut att man skall ta seden dit man kommer byter nu plötsligt åsikt och tycker att man inte skall ta seden dit man kommer. Men sådana är nätmobben, dvs helt utan tanke drar de fram med sitt hat.

Hjälte

Vi utser härmed Åhléns till vår hjälte!

Källa: Aftonbladet

0 Kommentarer on “Åhléns är en av våra hjältar

 1. Liten petitess bara. Tror det är Åhléns, inte H&M som står bakom reklamen ni skriver om.

  Bra är den, i alla fall. 🙂

 2. Svampglass:
  Är Åhléns H&M?

  Klas:
  Liten petitess bara. Tror det är Åhléns, inte H&M som står bakom reklamen ni skriver om.

  Bra är den, i alla fall.

  T:
  Åhlens

  Jo, ni har rätt!
  Vi kopierade texten från Aftonbladet till en textfil och därifrån hämtade jag uppgifterna. Kan Aftonbladet ha skrivit fel? Förmodligen är det ett redaktionellt härifrån, fel som nu är ordnat. Tack för påminnelsen!

 3. Den enda seden/traditionen är att de är under konstant förändring. Ingen tradition varar, ingen är evig. Tvärtom förändras de.

  Skall vi vara riktigt traditionsenliga eller ta vara på seder så är det nog få i Sverige som offrar djur för bra skördar eller bedriver tidelag osv.

  Det konstiga med de som pratar om seder och traditioner mest är egentligen de som hatar traditionell media mest, är mest verklighetsfrämmande och saknar mest sunt förnuft vad gäller seder. Att förtala ihjäl människor är knappast en svensk sed.

  Julgranen är en 1800-tals tradition/sed, Tomten i dess nuvarande form är en amerikansk import från 1800talet. Lucia började man fira i Sverige kring 1900-talet. Praktiskt taget allt vi firar idag och som hör våra seder till är utifrån ett historiskt perspektiv väldigt moderna! Kristendomen är inte tradition ej heller att gifta sig i kyrkan, det är en väldigt ung sed i förhållande till världshistoriens tideräkning.

  Skall vi vara riktigt traditionella kan vi gå tillbaka till verkliga nordiska seder och traditioner som kannibalism och annat (som nordbor har hög resistens för, då vi har det i våra gener eftersom det praktiserats längre här än de flesta andra platser på jorden, längre än någon religion, eller sed, tradition vi har idag). För allt vi gillar idag kommer utifrån. Stålet, brons, alla religioner (till och med vikingarna satte gudarnas ursprung kring Turkiet), mobiltelefoner, bilar, flygplan osv är produkter av att man brytit seder och traditioner.

  Vi hade inte ens haft papper eller Internet! Internet är verkligen något de sedesförespråkande och traditionsvurmande tagit till sig på ett märkligt vis. Att de ofta går hand i hand med xenofobiska människor med kroppsliga lyten och en kloakråttas moraliska nivå är något som egentligen är väldigt komiskt. Inkonsekventa människor med dubbelmoral. De kände kanske att de inte hade en röst innan Internet dessa moraliska krymplingar eftersom de var för rädda för sin egna skugga innan Internet. Tragiska människor som det egentligen är synd om, insiktslösa i sin självrättfärdighet, historielösa i sin fanatiska nationalism eller tro på “svenska” seder och traditioner som är yngre än det mesta annat vi har. Vi kan likaväl tillbe sumeriska gudar och deras traditioner för de varade länge än våra, Lucia. Haha, en liten prick i mänsklighetens historia.

  Så återigen, den enda sed eller tradition som är konstant är att allt förändras. Allt.

  Den som inte förstår det måste vara dum i huvudet.

 4. Det passar sig inte att ha en manlig *****pojke som Lucia, då Lucia är en kvinna för det första och för det andra så var hon inte negress. Vår svenska kultur ska tydligen försvinna mer och mer till förmån för muslimer! Vidrigt!

 5. Hilmer:
  Det passar sig inte att ha en manlig *****pojke som Lucia, då Lucia är en kvinna för det första och för det andra så var hon inte negress. Vår svenska kultur ska tydligen försvinna mer och mer till förmån för muslimer! Vidrigt!

  Vi maskade ett olämpligt ord i inlägget här ovan.
  Lucia är ett mänskligt påhitt, dvs Lucia har aldrig varit vare sig man eller kvinna likaså hade inte lucia någon hudfärg alls. Det är ett mänskligt påhitt.
  Påstå att Lucia inte kan vara vem som helst är detsamma som att påstå att tomten måste vara en tjock man från Lappland med långt vitt skägg och att det är vidrigt om familjens lilla flicka spelar tomte.
  I Sverige har vi friheten att klä oss hur vi vill utan att någon skall lägga sig i det vilket är en frihet vi bejakar likt friheten att yttra sig.
  I övrigt kan man undra vad som saknas en del människor som känner tvånget att kränka andra på det mest vidrigaste sätt. Sådana människor har själva sagt upp rätten till ett fritt liv och borde hängas ut till allmän beskådan.

 6. Hilmer:
  Det passar sig inte att ha en manlig *****pojke som Lucia, då Lucia är en kvinna för det första och för det andra så var hon inte negress. Vår svenska kultur ska tydligen försvinna mer och mer till förmån för muslimer! Vidrigt!

  Jaha, ännu en verklighetsfrånvänd näthatare utan kontakt med verkligheten. Du kanske behöver hjälp av något slag?

  Luciafirandet är ingen svensk tradition egentligen, det är en ny import om man ser det historiskt ungefär som Jultomten i dess nuvarande form. En 1900-tals tradition till och med.

  Om man skall se det historiskt vem kan Lucia varit om hon ens existerat? Hon levde i romerska imperiet och där fanns det många från afrika, till och med kejsare. En av de äldsta bilderna på Lucia ser ut såhär:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Lucy#/media/File:Niccol%C3%B2_di_Segna_-_Saint_Lucy_-_Walters_37756.jpg

  Ja…väldigt vit kan man säga, haha (i o f s är ikonbilden från 1300-talet). Hmm. Men om man går efter hennes påstådda mammas namn var det grekiskt i södra Italien. Långt ifrån blond som en svensk tradition föreskriver med andra ord. Men det är en tradition som är yngre än Bernadotte-kungafamiljen (oj, en annan utlänningsläkt!). Hon kom från Sicilien enligt kristen tradition ett område som efter Lucias påstådda existens var under muslimsk kontroll under en ganska lång tid under medeltiden. Hade hon existerat skulle hennes släktingar med stor sannolikhet varit muslimer under denna period.

  Det är helt enkelt riktigt korkat att hålla fast vid traditioner som egentligen inte ens är traditioner eller ens svenska traditioner utan en 1900-talsimport!

  Den enda traditionen som är konstant är att traditioner förändras och ingenting varar eller är på ett speciellt vis.

  Slutsats, Lucia kan bli eller vara vad som helst vad vi vill. Om Lucia verkligen levt hade hon garanterat inte varit blond utan mörk. Muslimer har lika mycket rätt som alla andra att bli del av svenska samhället och om personer med muslimsk härkomst eller afrikansk härkomst vill vara Lucia är det väl bara bra? Integrering som det så fint heter är väl något sådana som du vill ha? Eller vill du slänga ut alla, eller nej svara inte på den frågan det är du för störd för att klara av.

  Historielösa människor är tragiska, traditionsbundna människor är ännu mer tragiska eftersom de kommer alltid bli föråldrade, garanterat.

  Hade traditionsbundna människor fått styra under hela nordens historia hade vi varit kvar i stenåldern och vi hade inte ens haft en importreligion som kristendomen ej heller en importtradition som Luciafirandet. Vi hade inte haft bilar, flygplan, stål, skriftspråk eller något. Ja, till och med jordbruk är en import. Germanska språket är en import, en mix av indo-europeiska språkgruppen och inhemska språk som fanns innan.

  Skall vi vara riktigt traditionsbundna så tycker jag du flyttar till norrland och blir en same, för det är det närmaste du kan komma en äkta svensk. Flytta in i en kåta och med stenåldersredskap fånga renar. Men inte ens samerna är så traditionsbundna, de tar till sig modern teknologi, snöskotrar och mängder av utländska kulturella intryck och teknologiska innovationer.

  Och sist men inte minst, när du väl håller på och pratar om traditioner och yttrar dig xenofobiskt, släng din dator och mobiltelefon och upphör använda el. För allt det är en produkt av korskulturella överföringar. Tecknen och siffrorna på ditt tangentbord är inte svenska, de kommer utifrån och vet du vad, nollan (som du är i sådana här sammanhang) är en muslimsk uppfinning. 🙂

  Hoppas du kryar på dig från din instängda värld. I all välmening så kan det inte vara kul att vara så inskränkt.

 7. Lucia är inget påhitt, utan ett helgon som funnits i verkligen och hon var kvinna:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Lucia_(helgon)

  Det är sjukt att man använder barn i politisk och religiös propaganda, för detta handlar bara om pengar för Åhléns och för att propagera för mer massinvandring. Dom visste mycket väl vilka reaktioner denna bild skulle få, så är det någon ni borde reagera emot, så är det företaget.

  Vår svenska kultur med Lucia, jul o.s.v. utrotas mer och mer till förmån för muslimer som anser sig kränkta av vår kristna tradition. Pepparskaksgubbar utesluts från Luciatåg m.m.

  http://www.na.se/orebro-lan/laxa/pepparkaksgubbar-forbjuds-i-luciataget

  Ja, det är TRAGIK på hög nivå!

 8. Hilmer:
  Lucia är inget påhitt, utan ett helgon som funnits i verkligen och hon var kvinna:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Lucia_(helgon)

  Det är sjukt att man använder barn i politisk och religiös propaganda, för detta handlar bara om pengar för Åhléns och för att propagera för mer massinvandring. Dom visste mycket väl vilka reaktioner denna bild skulle få, så ärdet någon ni borde reagera emot, så är det företaget.

  Vår svenska kultur med Lucia, jul o.s.v. utrotas mer och mer till förmån för muslimer som anser sig kränkta av vår kristna tradition. Pepparskaksgubbar utesluts från Luciatåg m.m.

  http://www.na.se/orebro-lan/laxa/pepparkaksgubbar-forbjuds-i-luciataget

  Ja, det är TRAGIK på hög nivå!

  Snälla nån!
  Man vet att det finns galningar där ute men att någon kunde hänga upp sig på något så oskyldigt som ett barn som klätt sig som en lucia trodde vi aldrig skulle hända.
  Ställ undan datorn och skaffa dig ett liv!!

  Detta är ingen som helt propaganda, dessutom är inte Lucia-traditionen alls religiös om man inte katolik. Sicilien på den tiden var nästan bara befolkade av människor med mörkare hy och den bild du visar är en målning från ungefär 1400-talet. Alltså 1200 är efter den verkliga händelsen som skall ha hänt runt år 280 om det alls har hänt.
  I västvärlden, bla här, spreds seden med Lucia först på 1900-talet. Det finns också en maskulin Luca och heter då Lucius.
  I Sverige har Lucia inget med religion alls att göra det är mer ett hednisk firande som bygger på helt annat än händelsen i Sicilien och Lucia kunde både vara kvinna eller man:

  “Lussinatta inträffade den 13 december och det var då som Lussi, eller Lussekäringen, en kvinnovarelse med onda egenskaper likt en kvinnlig demon eller häxa, kom ridande genom luften med sina följeslagare som kallades för lussiferda. I vissa trakter, särskilt i Västergötland, handlade i stället om en man, Lussegubben. Lucialegenden var känd i Norden först på 1200-talet, och först på 1300-talet var namnet allmänt känt som namn på dagen. Lussi är med all sannolikhet en personifikation av dagen, utan koppling till helgonet. Under tiden mellan lussinatta och julen trodde man att troll och onda andar var särskilt aktiva utomhus. Det var synnerligen farligt att vara ute under själva lussinatta. Barn som hade begått illdåd behövde akta sig extra noga, då Lussi kunde komma ner för skorstenen och röva bort dem. Och om vissa av julens förberedelser inte blev klara, kunde Lussi straffa gården i fråga”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Lucia

  Hur som helst klär man ut vem som helt till vad som helt utan att några jävla dårar skall lägga sig i det. Dessutom dårar som vill “värna” Svenska traditioner samtidigt som de baktalar invandrare på ett sätt som är bedrövligt.

  Återigen: Gör dig av med datorn och skaffa dig ett liv!

 9. Vissa människor är helt enkelt för dumma för att ens diskutera med. Jag har viktigare saker för mig än sådana här rasistiska och islamofobiska nötter som helt saknar verklighetsförankring och kunskap och historia och kulturella utbyten.

  Folk gör vad de vill, men här är ingen plats att sprida rasistisk propaganda bara för att man saknar kapacitet till att förstå helheten.

  Kryp tillbaka till Flashback din kloakråtta.

 10. Mycket bra skrivet av Helena som vanligt. Gillar verkligen det ni gör!

 11. Svampglass:
  Mycket bra skrivet av Helena som vanligt. Gillar verkligen det ni gör!

  Tack för berömmet, Helena är vass när hon är på humör.
  Om du gillar det vi gör nu kommer du att älska det som kommer. Tyvärr är det inte säkert vi kan berätta om allt men en del skall vi berätta och visa.

 12. Sankta Lucia skulle enligt historia vara ett kvinnligt kristet skyddshelgon som avrättades av rommarna på 300-talet i staden Syrakusa på Scicilien i Italien som var statsstat som ingick i det mäktiga Romerska riket. Här postar jag en wikipedialänk om Sankta Lucia https://sv.wikipedia.org/wiki/Lucia_(helgon) Men Luciafirandet i sig blev populärt här i Sverige under 1900-talets början med lussetåg och då var det regel att det skulle vara en kvinna som skulle vara Sankta Lucia ljusdrottningen och lusseljusprinsessor och att männen skulle vara stjärngossar och tomtenissar,men under 1980-talet så började manliga lucior att uppträda.

 13. Utmärkt skrivet.

  Helena: Jaha, ännu en verklighetsfrånvänd näthatare utan kontakt med verkligheten. Du kanske behöver hjälp av något slag?

  Luciafirandet är ingen svensk tradition egentligen, det är en ny import om man ser det historiskt ungefär som Jultomten i dess nuvarande form. En 1900-tals tradition till och med.

  Om man skall se det historiskt vem kan Lucia varit om hon ens existerat? Hon levde i romerska imperiet och där fanns det många från afrika, till och med kejsare. En av de äldsta bilderna på Lucia ser ut såhär:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Lucy#/media/File:Niccol%C3%B2_di_Segna_-_Saint_Lucy_-_Walters_37756.jpg

  Ja…väldigt vit kan man säga, haha (i o f s är ikonbilden från 1300-talet). Hmm. Men om man går efter hennes påstådda mammas namn var det grekiskt i södra Italien. Långt ifrån blond som en svensk tradition föreskriver med andra ord. Men det är en tradition som är yngre än Bernadotte-kungafamiljen (oj, en annan utlänningsläkt!). Hon kom från Sicilien enligt kristen tradition ett område som efter Lucias påstådda existens var under muslimsk kontroll under en ganska lång tid under medeltiden. Hade hon existerat skulle hennes släktingar med stor sannolikhet varit muslimer under denna period.

  Det är helt enkelt riktigt korkat att hålla fast vid traditioner som egentligen inte ens är traditioner eller ens svenska traditioner utan en 1900-talsimport!

  Den enda traditionen som är konstant är att traditioner förändras och ingenting varar eller är på ett speciellt vis.

  Slutsats, Lucia kan bli eller vara vad som helst vad vi vill. Om Lucia verkligen levt hade hon garanterat inte varit blond utan mörk. Muslimer har lika mycket rätt som alla andra att bli del av svenska samhället och om personer med muslimsk härkomst eller afrikansk härkomst vill vara Lucia är det väl bara bra? Integrering som det så fint heter är väl något sådana som du vill ha? Eller vill du slänga ut alla, eller nej svara inte på den frågan det är du för störd för att klara av.

  Historielösa människor är tragiska, traditionsbundna människor är ännu mer tragiska eftersom de kommer alltid bli föråldrade, garanterat.

  Hade traditionsbundna människor fått styra under hela nordens historia hade vi varit kvar i stenåldern och vi hade inte ens haft en importreligion som kristendomen ej heller en importtradition som Luciafirandet. Vi hade inte haft bilar, flygplan, stål, skriftspråk eller något. Ja, till och med jordbruk är en import. Germanska språket är en import, en mix av indo-europeiska språkgruppen och inhemska språk som fanns innan.

  Skall vi vara riktigt traditionsbundna så tycker jag du flyttar till norrland och blir en same, för det är det närmaste du kan komma en äkta svensk. Flytta in i en kåta och med stenåldersredskap fånga renar. Men inte ens samerna är så traditionsbundna, de tar till sig modern teknologi, snöskotrar och mängder av utländska kulturella intryck och teknologiska innovationer.

  Och sist men inte minst, när du väl håller på och pratar om traditioner och yttrar dig xenofobiskt, släng din dator och mobiltelefon och upphör använda el. För allt det är en produkt av korskulturella överföringar. Tecknen och siffrorna på ditt tangentbord är inte svenska, de kommer utifrån och vet du vad, nollan (som du är i sådana här sammanhang) är en muslimsk uppfinning.

  Hoppas du kryar på dig från din instängda värld. I all välmening så kan det inte vara kul att vara så inskränkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.